Platini chce, aby sa katarské MS hrali v zime

Michel Platini
Michel Platini
TASR|2. dec 2011 o 16:15

Prezident UEFA Platini vyjadril vôľu presunúť termín MS 2022 v Katare na zimné mesiace a nevidí problém z tohto dôvodu zmeniť kalendár európskych klubových súťaží.

Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini vyjadril vôľu presunúť termín MS 2022 v Katare na zimné mesiace a nevidí problém z tohto dôvodu zmeniť kalendár európskych klubových súťaží.

KYJEV. "Svetový šampionát je najdôležitejšia udalosť a bolo by lepšie hrať ho vtedy, keď bude počasie chladnejšie," povedal Platini v rozhovore pre arabskú televíziu Al-Džazíra. Liga majstrov a Európska liga by sa tomu podľa Platiniho prispôsobili:

"Samozrejme, ak sa bude hrať v zime, nebude problém to zreorganizovať. Ako môžu ísť ľudia do Kataru v júni, keď je päťdesiat stupňov? Ak si to ľudia nebudú užívať, nebude to dobré."

Bývalý majster Európy v rozhovore prezradil aj to, že pri voľbe dejiska MS 2022 dal svoj hlas Kataru. "Hlasoval som za Katar, lebo je podľa mňa dobré prideliť šampionát aj krajinám v iných častiach sveta. Bolo to dobré rozhodnutie," zdôraznil Francúz.

Informovala agentúra Reuters.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Platini chce, aby sa katarské MS hrali v zime