Pitva neurčila príčinu Morosiniho smrti

SITA|16. apr 2012 o 18:14

Funkcionári Livorna oficiálne vyradili dres s číslom 25.

MILÁNO. Pondelňajšia šesťhodinová pitva nepriniesla odpoveď na otázku, prečo náhle skonal taliansky futbalista Piermario Morosini.

"Voľným okom sme neodhalili žiadnu príčinu smrti. Musíme vykonať ďalšie testy vrátane toxikologických," povedal patológ Cristian D´Ovidio.

Dvadsaťpäťročnému futbalistovi, ktorý bol v druholigovom Livorne na hosťovaní z Udinese, zlyhalo srdce priamo na hracej ploche v stretnutí v Pescare.

Talianska futbalová federácia (FIGC) nariadila, že pred všetkými ligovými zápasmi v Serii A a Serii B, bude až do 22. apríla minúta ticha za zosnulého Morosiniho.

Funkcionári Livorna oficiálne vyradili dres s číslom 25 zo zoznamu, rovnako sa zachovali aj predstavitelia Vicenzy, kde Morosini hosťoval dve sezóny od roku 2006.

Talianska hráčska asociácia a Udinese Calcio urobila finančnú zbierku pre jeho postihnutú sestru. Morosinimu zomrel matka, keď mal 15 rokov, jeho otec opustil svet pred dvoma rokmi. Jeho brat skonal len krátko po týchto smutných udalostiach.

V súvislosti s vyšetrovaním načakaného kolapsu mladého futbalistu čaká disciplinárny trest policajta, ktorý vozidlom blokoval príchod sanitky na štadión Pescary.

Morosini bol ešte pri nakladaní do sanitky pri vedomí, ale pri prevoze mu srdce definitívne vypovedalo službu. Na blokujúcom zaparkovanom aute museli rozbiť okno, aby ho presunuli a uvoľnili tak cestu. Podľa starostu Pescary hrozí policajtovi trest od 11 dní až po šesť mesiacov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Pitva neurčila príčinu Morosiniho smrti