Pittsburgh prišiel aj o Malkina, Rangers o Dubinského a Fedotenka

TASR|20. jan 2011 o 10:00

Hokejisti Pittsburghu Penguins prežívajú náročnú časť sezóny v zámorskej NHL. Po kapitánovi Sidney Crosbym totiž vypadol zo zostavy tučniakov aj Jevgenij Malkin.

NEW YORK. Hokejisti Pittsburghu Penguins prežívajú náročnú časť sezóny v zámorskej NHL. Po kapitánovi Sidney Crosbym totiž vypadol pre bližšie nešpecifikované zranenie zo zostavy tučniakov aj All star center Jevgenij Malkin.

Ruský útočník nebude hrať v najbližšom stretnutí Pittsburghu proti New Jersey. "Necíti sa dobre a zisťujeme príčiny jeho zdravotného stavu," povedal hlavný kouč tučniakov Dan Bylsma.

Bylsma neuviedol dôvod zranenia ani termín dokedy bude Malkin mimo hru. Tretí najproduktívnejší hráč Pittsburghu však neskóroval už v posledných šiestich dueloch.

Líder kanadského bodovania celej NHL Crosby vynechal posledných šesť stretnutí svojho tímu pre otras mozgu, ktorý utrpel v úvode nového kalendárneho roka.

Zraneniami sužovaný tím New York Rangers prišiel na niekoľko týždňov o ďalšiu dvojicu útočníkov Brandona Dubinského a Ruslana Fedotenka.

Iba niekoľko hodín pred stredajším duelom "jazdcov" proti Torontu, v ktorom triumfovali 7:0 aj zásluhou štyroch presných zásahov a piatich bodov Marián Gáboríka, fanúšikov Rangers nepotešila skutočnosť, že najlepší strelec klubu v tejto sezóne Brandon Dubinsky utrpel únavovú zlomeninu ľavej nohy a nezahrá si približne tri až štyri týždne. Fraktúru potvrdilo stredajšie vyšetrenie magnetickou rezonanciou.

Tréner John Tortorella po stredajšom zápase priznal, že dva až štyri týždne si nezahrá ani ruský krídelník Ruslan Fedotenko, ktorý má problémy s ľavým ramenom. Rus sa zranil v súboji proti Torontu pri zrážke s obrancom Maple Leafs Mikom Komisarekom.

Reakciou na vynútenú absenciu spomenutej dvojice bolo povolanie Chada Kolarika a Brodieho Dupont z farmy v Connecticute v AHL. Okrem Dubinského a Fedotenka tréner Tortorella nemôže počítať ani s Alexandrom Frolovom, Ryanom Callahanom, Václavom Prospalom a Erikom Christensenom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pittsburgh prišiel aj o Malkina, Rangers o Dubinského a Fedotenka