Pittsburgh prehral už piaty zápas v rade

Krídelník Edmontonu Oilers Erik Cole (26) v súboji s centrom New York Islanders Mikom Comriem (89).
Krídelník Edmontonu Oilers Erik Cole (26) v súboji s centrom New York Islanders Mikom Comriem (89). (Autor: ap)
TASR|6. jan 2009 o 07:02

Z dvojice slovenských hokejistov Miroslav Šatan a Ľubomír Višňovský nebodoval ani jeden.

NEW YORK. Z dvojice slovenských hokejistov Miroslav Šatan a Ľubomír Višňovský, ktorá bola v akcii vo dvoch zápasoch zámorskej NHL v noci na utorok, mal viac dôvodov na radosť obranca Edmontonu.

Oilers na domácom ľade vyhrali nad NY Islanders 3:2, hoci ostrovania viedli už o dva góly. Višňovský ohrozil počas 21 minút strávených na ľade brankára hostí jednou strelou. "Tento zápas sme mohli vyhrať," hneval sa kapitán newyorského tímu Bill Guerin. Islanders z posledných 17. duelov neuspeli v pätnástich. Na ľade súperov prehrali 13. zápas za sebou a iba dva neúspechy ich delia od vyrovnania negatívneho klubového rekordu zo sezóny 1972/1973.

Šatanov trápiaci sa Pittsburgh prehral v Madison Square Garden s NY Rangers 0:4, ktorý sa tak opäť dostal na čelo Atlantickej divízie. Brankár jazdcov Henrik Lundqvist zaznamenal 27 úspešných zákrokov a vo štvrtom ročníku za sebou pokoril hranicu 20. výhier v sezóne.

"Bola to otázka času," povedal na margo prvého shutoutu v tomto ročníku a 18. v kariére Lundqvist. "Bolo fajn ísť do záverečnej tretiny s čistým kontom." Pens nebodovali už piatykrát v rade, čo sa im naposledy stalo v roku 2006 a opäť sa nepresadili ich hviezdy - Sidney Crosby a Jevgenij Malkin. Crosby nebodoval v treťom dueli za sebou, Malkin si v posledných siedmich zápasoch pripísal na konto dve asistencie. "V hokeji sa to niekedy stane," povedal Crosby. Šatan počas deviatich minút na ľade zaznamenal mínusový bod a v závere duelu i dvojminútový trest.

Súhrn

NEW YORK RANGERS - PITTSBURGH 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 1. Dawes, 38. Mara, 53. Drury, 57. Gomez. Brankári: Lundqvist - Fleury. Diváci: 18.200.

EDMONTON - NEW YORK ISLANDERS 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)

Góly: 31. Brodziak, 34. Strudwick, 50. Cogliano - 5. Okposo, 20. Comeau. Brankári: Roloson - MacDonald. Diváci: 16.839.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pittsburgh prehral už piaty zápas v rade