Pich sa stal najlepším slovenským strelcom v zahraničných ligách

(Autor: Ilustračné - TASR)
SITA|4. jún 2015 o 07:46

Útočník Slasku Vroclav v stredajšom zápase na pôde Wisly Krakov (1:0) zaistil svojmu zamestnávateľovi účasť v Európskej lige 2015/2016.

VROCLAV. Slovenský futbalista v službách poľského klubu Slask Vroclav Róbert Pich rozhodol jediným gólom duel 36. kola tamojšej najvyššej súťaže na pôde Wisly Krakov.

Slask si víťazstvom 1:0 zabezpečil konečné štvrté miesto a v budúcej sezóne sa predstaví v Európskej lige.

"Nevedel som, že nám tento gól pomohol do pohárovej Európy. Je to super správa. Veľmi sa teším, išli sme do Krakova s cieľom získať tri body. Dnes bolo veľmi horúco, hralo sa veľmi ťažko, stálo nás to veľa síl. Som veľmi rád, že môj gól pomohol mužstvu, fanúšikom, mestu Vroclav a budeme hrať v EL. V tejto sezóne je to môj najdôležitejší gól," vyhlásil Pich pre oficiálnu klubovú televíziu.

Dvadsaťšesťročný rodák zo Svidníka zaznamenal v sezóne 2014/2015 desiaty ligový gól. Berúc do úvahy najvyššie európske ligové súťaže vrátane druhých najvyšších vo vyspelých futbalových krajinách na starom kontinente, v predmetnom období sa stal najúspešnejším slovenským strelcom.

O jeden presný zásah zaostalo duo z nemeckej II. bundesligy - Jakub Sylvestr z 1. FC Norimberg a Stanislav Šesták, ktorý sa medzičasom dohodol na ukončení spolupráce s VfL Bochum.

Bronzový stupienok patrí kvartetu sedemgólových strelcov - Matúšovi Mikušovi z českého Bohemiansku 1905, Róbertovi Makovi z gréckeho tímu PAOK Solún, Albertovi Rusnákovi strieľajúcemu góly v sezóne 2014/2015 najskôr za Cambuur a neskôr za Groningen a hviezde talianskeho SSC Neapol Marekovi Hamšíkovi. P

ilier slovenskej reprezentácie však zaznamenal plodný rok aj v Európskej lige, v ktorej strelil ďalších päť gólov, jeden pridal aj v národnom pohári Coppa Italia. Hamšík sa 16. apríla v prvom zápase štvrťfinále EL vo Woflsburgu (4:1) zaradil do klubu "stovkárov".

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Pich sa stal najlepším slovenským strelcom v zahraničných ligách