Piatkovú súťaž skokanov na lyžiach pre zlé podmienky zrušili

Stefan Kraft potvrdil perfektnú formu aj v Trondheime.
Stefan Kraft potvrdil perfektnú formu aj v Trondheime. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. mar 2017 o 16:24

Priebežným lídrom vo Svetovom pohári je Stefan Kraft.

VIKERSUND. Na piatok plánovaná jednokolová súťaž Svetového pohára 2016/2017 v skokoch na lyžiach vo Vikersunde, ktorá mala byť náhradou za utorňajšie zrušené preteky v ďalšom nórskom dejisku Lillehammeri, sa neuskutoční. Informuje o tom portál orf.at aj web iDnes.cz.

Dôvodom sú nevyhovujúce podmienky na tzv. mamuťom mostíku HS-225, najmä veterné počasie.

Podľa štvrtkovej informácie na oficiálnej internetovej stránke Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) sa mali v piatok od 16.30 h predstaviť vo Vikersunde všetci skokani v štartovej listine, bez predchádzajúcej kvalifikácie.

Nórski organizátori spolu s rozhodcovskou komisiou jury však napokon zmenili program. V piatok večer od 19.30 h sa uskutoční vo Vikersunde kvalifikácia na plánovanú nedeľňajšiu riadnu dvojkolovú súťaž jednotlivcov (prvé kolo hlavnej súťaže je 19. 3. stanovili na 14.15 h).

V sobotu 18. marca je na programe súťaž družstiev, začiatok 1. kola je o 16.15 h.

Po 23 dosiaľ uskutočnených individuálnych pretekoch z pôvodne plánovaných 27 súťaží je na čele priebežného celkového poradia Svetového pohára Rakúšan Stefan Kraft s 1420 bodmi, ktorý je najväčší adept na krištáľový glóbus.

Druhý s odstupom 86 bodov je zatiaľ Poliak Kamil Stoch (1334 b.), na tretej pozícii figuruje Nór Daniel-André Tande (1181 b.).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Piatkovú súťaž skokanov na lyžiach pre zlé podmienky zrušili