Frustrovaná Vlhová: Nie je čas na presuny. Netušíme, čo bude ďalej

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: SME/Sportnet)
Igor Dopirák|9. feb 2021 o 15:40

Super-G preložili na štvrtok.

AKTUALIZOVANÉ O 19:21

CORTINA D'AMPEZZO, BRATISLAVA. Všetko bolo dôkladne naplánované. Po pondelňajšej alpskej kombinácii a utorňajšom superobrovskom slalome mala Petra Vlhová zamieriť z talianskej Cortiny d'Ampezzo do Jasnej.

Na Slovensku sa chcela pripravovať na točivé disciplíny, aby sa následne opäť vrátila do dejiska svetového šampionátu a bojovala o medaily v paralelnom obrovskom slalome, obrovskom slalome a klasickom slalome.

Lenže v utorok popoludní na nej bolo badať frustráciu.

"Vôbec netušíme, čo bude ďalej, pretože už nie je priestor na nejaké presuny. Budem len čakať a trénovať. Uvidíme, ako sa organizátori rozhodnú," prihovorila sa Vlhová fanúšikom cez instagram.

Zatiaľ čo v pondelok zrušili kombináciu pre bohatú snehovú nádielku, v utorok robila problémy hustá hmla. Nepomohlo ani skrátenie trate.

Lyžiarky teda prišli na svah, vymrzli na ňom, aby sa následne vrátili do hotela.

Taliansky portál Neve Italia uviedol, že zrušeniu pretekov sa dalo predísť, kedy by ich organizátori presunuli na skoršiu hodinu, trebárs na pravé poludnie.

Súhlasí s tým aj Vlhovej tréner Livio Magoni: "To bola hlavná chyba. Čakali sme hodinu, potom už bola hmla hustejšia a všade bola tma."

Majsterku sveta v tzv. super-G by sme ale predsa len mali spoznať. Organizátori totiž ešte počas utorka oznámili, že preteky nezrušia úplne, ale presunú ich na štvrtok.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Frustrovaná Vlhová: Nie je čas na presuny. Netušíme, čo bude ďalej