Peter Štyvar si vychutnáva život a pôsobenie v Anglicku

SITA|7. jan 2009 o 15:46

Slovenský futbalista Peter Štyvar si zatiaľ užíva pôsobenie v Anglicku, kde si po prestupe z MŠK Žilina oblieka dres druholigového klubu Bristol City FC.

BRISTOL. Svoj súťažný debut v novom prostredí si 28-ročný odchovanec rožňavského futbalu "odkrútil" v sobotňajšom stretnutí 3. kola Anglického pohára - FA Cupu na pôde favorizovaného Portsmouthu (0:0).

Priebojný zakončovateľ sa predstavil na pre neho netradičnom poste na ľavej strane ofenzívnej formácie, no najviac ho prekvapila rýchlosť a nasadenie počas celého duelu. "Tu platí heslo rýchlo, rýchlo, rýchlo. Na Slovensku a prakticky v celej východnej Európy je to skôr rýchlo, pomaly, rýchlo," cituje slová Petra Štyvara oficiálna internetová stránka klubu www.bcfc.co.uk. "Počas celého duelu som musel byť v strehu. Zápas s Portsmouthom som si však nesmierne užil. Bolo to pre mňa naozaj poučné stretnutie," povedal slovenský útočník, ktorý si pôsobenie na Britských ostrovoch užíva: "Vždy som miloval anglický futbal, zápasy Premier League som sledoval prostredníctvom televíznej obrazovky. Keď som v decembri nastúpil proti Aston Ville, bol to pre mňa úplne špeciálny pocit. V Anglicku je množstvo pekných štadiónov a skvelých hráčov. V Anglicku som už takmer mesiac, počas tohto obdobia som si skutočne zamiloval Bristol. Už sa veľmi teším na ďalšie zápasy a dúfam, že čoskoro už začnem aj strieľať góly."

Nachádzate sa tu:
Domov