Laviolette už nie je koučom Nashvillu, klub ho prepustil

Peter Laviolette.
Peter Laviolette. (Autor: TASR)
SITA|7. jan 2020 o 09:08

Ide o šiestu trénerskú výmenu v sezóne.

BRATISLAVA. Američan Peter Laviolette už nie je hlavným trénerom klubu zámorskej hokejovej NHL Nashville Predators. Spolu s ním pri tíme skončil aj jeho asistent Kevin McCarthy.

Vedenie Predators zatiaľ neoznámilo meno odborníka, ktorý prevezme mužstvo po odvolanej dvojici. Informáciu priniesol oficiálny web profiligy.

"Pod vedením Petra a Kevina dosiahla naša organizácia veľké úspechy vrátane postupu do finále Stanleyho pohára. Obaja majú vášeň pre hru, dokážu motivovať hráčov a dotlačiť ich k najlepším možným výkonom.

Preto sa naše rozhodnutie rodilo ťažko. V menej celej organizácie by som sa im chcel poďakovať za prácu v ostatných sezónach," uviedol generálny manažér Nashvillu David Poile.

S Carolinou získal Stanleyho pohár

Päťdesiatpäťročný Laviolette doplatil na slabšie výsledky tímu, ktorý v ostatných piatich vystúpeniach iba raz zvíťazil.

Na lavičke Predators pôsobil od sezóny 2014/2015 a v roku 2017 hral klub pod jeho vedením vo finále Stanleyho pohára, kde podľahol v šiestich dueloch Pittsburghu Penguins.

Skúsený Američan v minulosti získal najcennejšiu trofej s Carolinou Hurricanes a vo finále sa objavil aj s Philadelphiou Flyers.

Nashville je šiestym klubom v aktuálnej sezóne, ktorý musí riešiť trénerskú otázku.

Zmeny aj v Dallase či San Jose

Toronto Maple Leafs v novembri Mika Babcocka nahradilo Sheldonom Keefom a o pár dní rezignoval na post hlavného trénera Bill Peters v Calgary Flames, vymenil ho Geoff Ward.

Začiatkom decembra skončil na lavičke New Jersey John Hynes a na jeho miesto sa posunul Alain Nasreddine.

Jima Montgomeryho v Dallase Stars nahradil Rick Bowness a Peter DeBoer v San Jose Sharks vynútene prenechal pozíciu hlavného kouča Bobovi Boughnerovi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Laviolette už nie je koučom Nashvillu, klub ho prepustil