Peter Haľko sa stal najlepším futsalistom za rok 2009

SITA|13. feb 2010 o 18:11

Najlepším slovenským futsalistom za rok 2009 sa stal Peter Haľko.

PÚCHOV. Dvadsaťpäťročný hráč (nar. 2. 8. 1984) tímu Slov-Matic FOFO Bratislava obhájil prvenstvo z vlaňajšieho ročníka.

Do ankety sa zapojilo 25 trénerov, predstaviteľov klubov a funkcionárov, ktorí dali Haľkovi spolu 10 hlasov. Slávnostné vyhlásenie výsledkov pod názvom TOP FUTSAL 2009, ktoré zorganizovala športovo-marketingová agentúra Optimus Agency v spolupráci so Slovenským futsalom a Slovenským futbalovým zväzom, sa uskutočnilo v sobotu podvečer v púchovskom hoteli Alexandra.

Peter Haľko nechýba ani v päťčlennom All Star tíme za uplynulý rok, v ktorom figuruje aj jeho klubový spoluhráč Anton Brunovský.

Okrem nich sa do elitného kvinteta dostali aj Peter Kozár (RCS Košice, mal plný počet 25 hlasov), Ján Švikruha (ŠK futsal Program Dubnica nad Váhom) a brankár Dalibor Repa (ŠK MIMA Divus Trnava).

Za najlepšieho trénera opäť vyhlásili Richarda Bača, súčasného kormidelníka A-tímu SR a klubu RCS Košice. Talentom roka sa stal ďalší člen RCS Košice Radoslav Človečko, medzi rozhodcami zvíťazil u futsalových odborníkov tak ako vlani Mário Belavý z Trnavy. Primát v internetovom hlasovaní obhájil Peter Kozár z RCS Košice.

Sobotňajšie podujatie moderoval Jaroslav Zápala a športový večer spríjemnila vystúpeniami muzikálová speváčka Alžbeta Bartošová. Ceny pre najlepších odovzdali aj modelky Simona Slobodníková a Romana Škamlová.

Výsledky ankety

Futsalista roka: 1. Peter Haľko (Slov-matic FOFO Bratislava) 10 hlasov, 2. Peter Kozár (RCS Košice) 9, 3. Zdeněk Sláma (Slov-matic FOFO Bratislava) 2.

All Stars (mená sú zoradené podľa počtu hlasov): Peter Kozár (RCS Košice) 25 (plný počet hlasov), Peter Haľko (Slov-matic FOFO Bratislava) 19, Ján Švikruha (ŠK futsal Program Dubnica nad Váhom) 18, Anton Brunovský (Slov-matic FOFO Bratislava) 13, Dalibor Repa (ŠK MIMA Divus Trnava) 10.

Talent roka: Radoslav Človečko (RCS Košice) 2 hlasy.

Rozhodca roka: 1. Mário Belavý (Trnava) 9 hlasov, 2. Marián Gál (Košice) a Marián Fischer (Pezinok) obaja 4.

Tréner roka: 1. Richard Bačo (tréner A-tímu SR a klubu RCS Košice) 14 hlasov, 2. Milan Kollár 6, 3. Jaroslav Vojtek 3.

Víťaz internetového hlasovania: Peter Kozár (RCS Košice) - 18 hlasov registrovaných internetových návštevníkov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Peter Haľko sa stal najlepším futsalistom za rok 2009