Bokroš si musí hľadať novú prácu, v Žiline s ním už nepočítajú

Ernest Bokroš.
Ernest Bokroš. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
Igor Dopirák|8. aug 2019 o 08:50

Otec Erika Černáka klub nekúpi.

BRATISLAVA. Peter Černák, otec slovenského hokejistu Erika Černáka, sa napokon nestane majiteľom klubu MsHK Žilina.

Informuje o tom denník Šport.

"Dnes je už isté, že naše vyše trojmesačné úsilie vyšlo nazmar. S pánom Černákom sme sa nedohodli, lebo ani po ústupkoch z našej strany nesplnil základ našej dohody a do stanoveného termínu nezložil z písomne dohodnutých garancií o budúcom rozpočte ani euro," cituje Šport žilinského primátora Petra Fiabáneho.

Hráči budú dostávať 600 až 800 eur

Žilina v minulej sezóne po osemnástich rokoch vypadla z najvyššej slovenskej súťaže, v novom ročníku bude pôsobiť v I. lige.

A hoci sa zdalo, že predaj klubu do rúk Petra Černáka je hotovou vecou, klub bude aj naďalej spravovať mesto.

"Nemohli sme už ďalej čakať a riskovať fungovanie klubu v nadchádzajúcej sezóne. Museli sme sa s pánom Černákom rozísť," komentoval Fiabáne.

"Klub vrátane seniorského tímu ostane v rukách mesta. Do sezóny nastúpime s rozpočtom okolo 300-tisíc eur. V skromnom režime budú mať hráči platy zhruba od šesťsto do osemsto eur mesačne," pokračoval primátor Žiliny.

Podľa jeho slov do mužstva zabudujú mladých odchovancov.

"Je to jediná cesta, ako zachovať seniorský tím pri živote. Dobre si uvedomujeme, akú dlhú tradíciu má v našom meste tento šport," tvrdil Fiabáne.

Černák nedodržal sľub

Žilinskí mestskí poslanci v úvode júna určili podmienky, za ktorých bol klub ponúknutý do súťaže formou priameho predaja.

Schválili predaj sto percent akcií za minimálne 25-tisíc eur. Mesto od predaja klubu očakávalo nemalé úspory v mestskej pokladnici.

Záujem prejavil Peter Černák, ktorý sa chcel navyše stať aj generálnym sponzorom klubu. To by podľa primátora oslabilo pozíciu mesta najmä v možnostiach prenájmu ľadovej plochy.

Peter Fiabáne.
Peter Fiabáne. (Autor: DANIEL STEHLÍK )

Otec elitného slovenského obrancu avizoval, že rozpočet klubu by sa pohyboval okolo 522-tisíc eur ročne, pričom on sám bol pripravený vykryť 300-tisíc eur.

"Pochopil som, že zvyšných 222-tisíc eur by malo dodať mesto, čo by ešte bolo v našich silách utiahnuť," tvrdil Fiabáne.

O tom, že sa Černák napokon nestane majiteľom klubu, sa rozhodlo druhého augusta.

"Pán Černák nezložil sľúbenú časť sumy na rozpočet vo výške 300-tisíc ani na zábezpekový účet, čo v zmysle ním podpísanej predchádzajúcej dohody bolo voči nám nekorektné," dodal primátor.

Bokroš bol vo funkcii iba pár mesiacov

To, že klub ostane v rukách mesta, zároveň znamená, že vo funkcii generálneho manažéra skončí Ernest Bokroš.

Bývalý tréner reprezentačného výberu do 20 rokov nastúpil do tejto funkcie iba na konci mája.

S Petrom Černákom má dobré vzťahy. Po udalostiach, ktoré nasledovali po posledných majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov, mu otec obrancu Tampa Bay Lightning vyjadril podporu.

"Keď som šiel do tohto projektu, mojou ambíciou bolo čím skôr postúpiť naspäť do extraligy. Mesto Žilina pôjde v úspornom režime s juniormi, nemá žiadne ambície. Ja sa cítim skôr taký hokejový žralok a prežívať len za výplatu by som tu nechcel. Pre mňa sa táto kapitola skončila, musím sa z toho hokejovo otrepať a ďalšiu sezónu budem čakať doma na terase," uviedol Bokroš, cituje ho TASR.

Trénerom seniorského tímu ostane Stanislav Škorvánek, jeho asistentom bude Róbert Rehák, dodáva denník Šport.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Bokroš si musí hľadať novú prácu, v Žiline s ním už nepočítajú