Bude ako Šatan v zlatých časoch? Cehlárik vedie kanadské bodovanie

Sportnet|25. máj 2021 o 12:12

Cehlárik kraľuje MS v hokeji.

RIGA, BRATISLAVA. Nikto nemá viac bodov ako oni. Útočník Peter Cehlárik je lídrom Slovenska na hokejových MS a po štyroch dňoch je aj najproduktívnejším hráčom šampionátu.

V Rige strelil v úvodných troch zápasoch dva góly a pridal k nim štyri asistencie. Šesť kanadských bodov má okrem neho len Nemec Marcel Noebels.

Cehlárik strelil oba svoje góly v zápase proti Bielorusku, v ktorom pridal aj asistenciu (Slováci vyhrali 5:2).

V súboji proti Veľkej Británii si pripísal asistenciu pri víťaznom góle Róberta Lantošiho (2:1). A aj v zápase proti Rusku Cehlárik prihrával na rozdielové góly Martina Gernáta a Mareka Ďalogu v závere (3:1).

Tabuľka produktivity MS v hokeji 2021 po štyroch dňoch.
Tabuľka produktivity MS v hokeji 2021 po štyroch dňoch. (Autor: IIHF)

Bude ako Šatan a Pálffy?

Slováci a Nemci majú zatiaľ ako jediní na turnaji na konte tri víťazstvá (niektoré tímy odohrali ešte len dva zápasy, bez prehry je zatiaľ aj Švajčiarsko).

Cehlárik odohral uplynulú sezónu vo švédskom Leksande, kde v 45 ligových zápasoch získal štyridsať bodov (20 gólov + 20 asistencií). A dobrú formu si preniesol aj na šampionát.

Ak sa mu bude dariť aj naďalej, môže napodobniť slávnych krajanov z medailových šampionátov. Miroslav Šatan bol najproduktívnejším hráčom majstrovstiev sveta v rokoch 2000 a 2002 (Slovensko získalo striebro a zlato) a Žigmund Pálffy bol na čele produktivity v roku 2003, keď reprezentácia brala bronz.

Zo Slovákov sa podarilo vyhrať produktivitu majstrovstiev sveta ešte Jozefovi Golonkovi v roku 1965 v drese Československa.

V popredí sú aj Hrivík, Lantoši a brankári

Cehlárikov spoluhráč z elitného útoku Slovenska Marek Hrivík je v tabuľke produktivity na 8. mieste so štyrmi bodmi (2+2). Tretí člen útoku Róbert Lantoši je na 16. priečke (1+2).

Na šampionáte v Rige už bodovalo dokopy trinásť slovenských hokejistov - teda viac ako polovica tímu, ak nerátame brankárov.

Slovensko je aj v popredí niektorých tímových štatistík. Vo využívaní presiloviek je piate s úspešnosťou vyše 33 percent (tri góly z deviatich početných výhod).

V úspešnosti brankárov je slovenský tím štvrtý. Gólmani Branislav Konrád a Július Hudáček mali v úvodných troch zápasoch úspešnosť zákrokov až 94,74 percenta.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Bude ako Šatan v zlatých časoch? Cehlárik vedie kanadské bodovanie