V Bostone obaja trpeli. Slovák a Američan sú teraz hviezdami vo Švédsku

Peter Cehlárik (vľavo) ešte v drese Boston Bruins.
Peter Cehlárik (vľavo) ešte v drese Boston Bruins. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. okt 2020 o 15:39

Cehlárik zažíva vydarený návrat do Európy.

BRATISLAVA. Pohľad na poradie najproduktívnejších hráčov najvyššej švédskej hokejovej súťaže teší najmä slovenských fanúšikov.

Na čele je 18-bodový Marek Hrivík (4 góly + 14 asistencií) a štvrtá priečka patrí so štrnástimi bodmi Petrovi Cehlárikovi (8+6), ktorý je zároveň jedným z tria najlepších strelcov súťaže.

Slovenskí spoluhráči z prvého útoku tímu Leksand IF si zatiaľ nemajú na čo sťažovať. Iba ak na neplánovanú hernú pauzu, ktorá bude v najbližších dňoch nasledovať pre šírenie koronavírusu v tíme.

"Doteraz to vyzeralo tak, že SHL nebude mať problém, ale už to prichádza aj u nás vo viacerých tímoch. Práve nám zrušili štvrtkový zápas proti Brynäs a zrejme nebudeme hrať ani v sobotu. Ak je v jednom mužstve päť a viac hráčov pozitívnych, zápas sa odloží na neskôr," vysvetlil Cehlárik v rozhovore na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja.

V útoku majú Američana

K celkovej situácii s koronavírusom vo Švédsku doplnil: "Čo sa týka normálneho života, obmedzenia nie sú. Je to o zodpovednosti ľudí, ako sa starajú o seba a svoje okolie."

Produktívnych Slovákov Hrivíka s Cehlárikom skvele dopĺňa v prvom útoku Leksandu aj Američan Carter Kamper, ktorý je so sedemnástimi bodmi druhý v kanadskom bodovaní ligy.

"Od trénera dostávame veľa priestoru na ľade. V SHL je neobvyklé, že jeden útok hráva 23 - 24 minút na zápas. Snažíme sa to čo najviac využiť a zatiaľ sa nám darí strieľať góly aj celkovo bodovať. Dôveru trénera si veľmi vážime, snažíme sa ťahať celý tím dopredu," vysvetlil Cehlárik.

Žilinský rodák je spokojný s hrou svojho útoku, ale nie celého mužstva. Leksandu totiž patrí až desiate miesto v 14-člennej švédskej lige.

"Želám si, aby sme mali viac víťazstiev, ale celé mužstvo je v procese. Máme nového trénera a formujeme sa. Je zaujímavé, že hrávam v útoku s Kamperom, ktorý si v zámorí prešiel tou istou cestou ako ja. Tiež hrával na farme Bostonu v Providence. Na ľade nám to funguje výborne," prezradil Cehlárik.

Býva na brehu od jazera

Život v rušnej Amerike vymenil za pokojný švédsky vidiek. Leksand je mestečko so 6500 obyvateľmi obkolesené prírodou.

"Hráči aj tréneri bývame v chatkách, 20 metrov od domu mám jazero, ktoré vraj v zime zamrzne. Máme veľa možností na prechádzky v prírode. Je tu všetko, čo potrebujem na relax mimo štadióna. Švédsko mi vyhovuje viac ako Amerika, som spokojný a šťastný," podotkol útočník, ktorý už predtým štyri roky hral vo Švédsku v tíme Luleaa.

Napriek tomu myslí na návrat do zámoria. Boston má stále na Cehlárika práva a predložil mu kvalifikačnú ponuku.

"Uvidíme po roku vo Švédsku, či bude reálny záujem z Bostonu. Možno to aj skúsim niekde inde. Skauti chodia na naše zápasy, môžem sa stať aj súčasťou výmeny," dodal Cehlárik na webe hockeyslovakia.sk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»V Bostone obaja trpeli. Slovák a Američan sú teraz hviezdami vo Švédsku