Budaj absolvuje prvý duel po zranení, zachytať by si mal už v piatok

Peter Budaj, Tamba Bay - 1,025 milióna. Keď ho pred troma rokmi Winnipeg potupne poslal na farmu, zdalo sa, že kariéra slovenského brankára v NHL sa nadobro skončila. Vlani sa však do ligy vrátil vo veľkom štýle, stal sa jednotkou Los Angeles a patril k najlepším gólmanom v súťaži. Vďaka tomu dostal opäť jednocestný kontrakt – ale už v Tampe, kam ho vymenili. Slovák podpísal v lete zmluvu na dve sezóny za spolu 2,05 milióna dolárov.
Peter Budaj, Tamba Bay - 1,025 milióna. Keď ho pred troma rokmi Winnipeg potupne poslal na farmu, zdalo sa, že kariéra slovenského brankára v NHL sa nadobro skončila. Vlani sa však do ligy vrátil vo veľkom štýle, stal sa jednotkou Los Angeles a patril k najlepším gólmanom v súťaži. Vďaka tomu dostal opäť jednocestný kontrakt – ale už v Tampe, kam ho vymenili. Slovák podpísal v lete zmluvu na dve sezóny za spolu 2,05 milióna dolárov. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. mar 2018 o 07:33

Slovenský brankár sa predstaví v AHL.

SYRACUSE. Slovenský hokejový brankár Peter Budaj by mal odohrať prvý duel po zranení v piatok v tíme Syracuse Crunch proti Hershey Bears v nižšej zámorskej súťaži AHL.

Informoval o tom portál SlovakNHL.sk s odvolaním sa na novinára Erika Erlendssona z Lightning Insider.

Budaj sa naposledy predtým predstavil v súťažnom zápase NHL 29. decembra 2017 proti Philadelphii Flyers (3:5) a odvtedy figuroval na listine indisponovaných hráčov tímu Tampa Bay Lightning.

Po zotavení sa zo zranenia ho vedenie klubu poslalo na kondičný pobyt na farmu. Tridsaťpäťročný skúsený gólman odchytal v tejto sezóne sedem stretnutí s úspešnosťou zákrokov 87,80 percenta.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Budaj absolvuje prvý duel po zranení, zachytať by si mal už v piatok