Peter Brezovan na skúške v Bristole City

SITA|16. júl 2009 o 12:41

Slovenský futbalový brankár Peter Brezovan si možno vyskúša angažmán v anglickom druholigovom klube Bristol City.

BRISTOL. Slovenský futbalový brankár Peter Brezovan si možno vyskúša angažmán v anglickom druholigovom klube Bristol City, ktorého dres si v jarnej časti predchádzajúcej sezóny obliekal útočník Peter Štyvar.

Dvadsaťdeväťročný gólman, ktorého pôsobenie v anglickom treťoligovom FC Swindon Town sa skončilo zároveň s uplynulým ročníkom, sa prekvapujúco objavil v bránke Bristolu v stredajšom prípravnom stretnutí proti Ajaxu Amsterdam (0:4). Dôvodom na tento krok realizačného tímu "The Robins" bol fakt, že tesne pred výkopom duelu sa zranil brankár Adriano Basso. Bývalý mládežnícky reprezentant SR Brezovan napokon odchytal proti slávnemu Ajaxu celý druhý polčas. Inkasoval dvakrát, no predviedol aj niekoľko dobrých zákrokov.

"Po zranení Bassa sme hľadali niekoho miestneho, kto by bol schopný dostať sa do Bristolu do šiestej večer. Myslím si, že sa predviedol v celkom dobrom svetle. Mal pár pekných zákrokov, lepšie mohol akurát zasiahnuť pri gólovej strele Luqueho z pomerne veľkej vzdialenosti. Zostane tu počas najbližších dní, bude s nami trénovať a potom sa uvidí, čo ďalej," cituje oficiálna internetová stránka anglického druholigistu slová hlavného trénera Garyho Johnsona.

Peter Brezovan prišiel do Swindonu v lete 2006. V marci 2007 sa po hosťovaní upísal "červienkam" pevne na dva roky za odstupné 50 000 libier pre FC Brno, hoci medzičasom Bratislavčana pribrzdilo vážne zranenie ruky z októbra 2006.

Začiatkom minulého kalendárneho roka sa objavili informácie o Brezovanovom lanárení kedysi slávnym a teraz takisto len treťoligovým Leedsom United (stopér Ľubomír Michalík), pričom impulz mal vyslať kouč Dennis Wise, ktorý svojho času doviedol tohto gólmana na swindonský štadión The County Ground.

Na jeseň 2007 sa o tohto bývalého hráča Vinohradov Bratislava, ŠKP Devín, Slovana Břeclav, 1. HFK Olomouc a Interu Bratislava zaujímal druholigový Wolverhampton (chcel zaplatiť odstupné 300 000 libier), ba dokonca aj účastník najvyššej "ostrovnej" súťaže - FC Everton.

Napokon však z odchodu do iného mužstva nič nebolo. Leeds bol vraj za Brezovana, ktorého Vitalfootball označil za "jedného z najlepších brankárov v Anglicku mimo Premier League", pripravený ponúknuť Swindonu 750 000 libier.

Nachádzate sa tu:
Domov