Ide o najdrahší prestup v histórii. Dánka bude hrať v jednom tíme s partnerkou

Pernille Harderová v súboji o loptu
Pernille Harderová v súboji o loptu (Autor: SITA/AP)
Miroslav Kováčik|3. sep 2020 o 23:33

V porovnaní s Neymarom ide o drobné.

BRATISLAVA. Pernille Harderová sa stala najdrahšou hráčkou v histórii ženského futbalu. Podľa zahraničných médií ju londýnska Chelsea získala z nemeckého Wolfsburgu za približne 335-tisíc eur.

Dvadsaťsedemročná kapitánka dánskej reprezentácie podpísala s úradujúcim šampiónom ženskej Super League zmluvu na tri sezóny.

Bude hrať so životnou partnerkou

„Pernille je jednou z najlepších hráčok na svete. Jej štatistiky vo Wolfsburgu a Linköpingu, ako aj na medzinárodnej scéne s Dánskom, ukazujú, aká cenná bola pre svoje tímy," uviedla pre BBC Emma Hayesová, trénerka Chelsea.

"Je to fantastická tímová hráčka, ktorá chce posunúť svoju hru na vyššiu úroveň. Môže hrať za akýkoľvek tím na svete, ale vybrala si nás,“ doplnila.

Radosť z prestupu neskrývala ani samotná hráčka. "Som extrémne šťastná a nadšená z toho, že som tu ako hráčka Chelsea. Je úžasné hrať za taký veľký klub s množstvom skvelých futbalistiek," uviedla Harderová pre Guardian.

"Anglická liga je veľmi vzrušujúca a skutočne sa na ňu teším,“ dodala.

Zaujímavosťou je, že Harderová bude v Chelsea nastupovať aj so švédskou obrankyňou Magdalenou Erikssonovou, ktorá je jej životnou partnerkou.

V porovnaní s Neymarom ide o drobné

Podľa Európskej futbalovej únie (UEFA) sa Dánka stala najlepšou hráčkou roka 2018 a v národnom drese nastrieľala v 118 zápasoch až 61 gólov.

V minulej sezóne Ligy majstrov pomohla Wolfsburgu k postupu do finále, v ktorom však nemecký klub nestačil na Lyon 1:3.

V Londýne sa rysuje mimoriadne silný tím, keďže počas zimného prestupového obdobia prišla na Stamford Bridge aj Austrálčanka Sam Kerrová.

Napriek tomu, že ide o najlepšie futbalistky sveta, ich prestupové čiastky sú v porovnaní s mužmi zanedbateľné.

Pre porovnanie, suma 222 miliónov eur pri doposiaľ najdrahšom prestupe Neymara z FC Barcelona do Paríža St. Germain bola o viac než 660-krát vyššia než v prípade Harderovej.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ide o najdrahší prestup v histórii. Dánka bude hrať v jednom tíme s partnerkou