Pérez bude šéfovať Realu ďalšie 4 roky, nemá konkurenta

(Autor: SITA/AP)
SITA|2. jún 2013 o 14:52

Oficiálne vymenovanie Péreza do funkcie sa uskutoční v utorok.

MADRID. Florentino Pérez nenašiel protikandidáta a bude prezidentom španielskeho futbalového klubu Real Madrid minimálne do roku 2017.

Šesťdesiatšesťročného rodáka z metropoly Španielska čaká už štvrté funkčné obdobie v klube. Prvýkrát sa stal šéfom "bieleho baletu" v roku 2000. Slávnostná inauguračná ceremónia sa uskutoční v utorok.

Pérez je známy vďaka ére Los Galácticos, počas ktorej priviedol do Realu viaceré hviezdy za astronomické sumy. Medzi jeho najdrahšie nákupy patria príchody Cristiana Ronalda (94 miliónov eur v roku 2009), Kaká (65,8 milióna eur/2009), Zinedina Zidana (76 miliónov eur/2001), Luísa Figa (58,5 milióna eur/2000) a Ronalda (43 miliónov eur/2002).

Jednou z prvých Perezových úloh bude vymenovať nového trénera, ktorý obsadí uvoľnený post po Josem Mourinhovi. Za najväčších favoritov označujú médiá Carla Ancelottiho z Paríža St. Germain a Juppa Heynckesa z Bayernu Mníchov.

"Biely balet" pod Mourinhovým vedením v skončenej sezóne nezískal žiadnu trofej, v lige skončil na druhom mieste za majstrovským FC Barcelona.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Pérez bude šéfovať Realu ďalšie 4 roky, nemá konkurenta