Pelé: Nepochybujem, že Rooney na šampionáte zažiari

Wayne Rooney.
Wayne Rooney. (Autor: SITA/AP)
SITA|11. jún 2014 o 13:17

Brazílska legenda verí, že Wayne Rooney pomôže Anglicku do vyraďovacej časti šampionátu.

SAO PAULO. Brazílska futbalová legenda Pelé je presvedčená, že anglický útočník Wayne Rooney sa na blížiacich sa majstrovstvách sveta prezentuje v najlepšom svetle.

Dvadsaťosemročný útočník Manchestru United má v reprezentačnom drese "Albiónu" na svojom konte 39 gólov, no na záverečných turnajoch MS 2006 a 2010 ani raz neskóroval. "Rooney sa síce na ostatných dvoch šampionátoch strelecky nepresadil, ale bol mimoriadne užitočný pre svoje mužstvo. Vždy bojoval za tím - takého hráča by som v mužstve rozhodne chcel mať," uviedol trojnásobný majster sveta Pelé pre Sky Sports News.

Angličania si v základnej D-skupine svetového šampionátu postupne zmerajú sily s Talianmi (14. 6.), Uruguajčanmi (19. 6.) a hráčmi Kostariky (24. 6.).

Pelé verí, že napriek neľahkej úlohe sa Rooney a spol. môže prebojovať do vyraďovacej fázy turnaja. "Anglicko je v náročnej skupine, ale môžu sa dostať ďalej a postúpiť do osemfinále," priblížil svoju prognózu 73-ročný bývalý hráč FC Santos a dodal: "Majstrovstvá sú krátky turnaj a skúsení hráči si vždy zastanú svoje miesto."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Pelé: Nepochybujem, že Rooney na šampionáte zažiari