Pekaríkov polčasový debut v bundeslige

SITA|31. jan 2009 o 17:39

Slovenský futbalový reprezentant Peter Pekarík absolvoval v sobotu svoj debut v najvyššej nemeckej súťaži - I. bundeslige.

KOLÍN.

Dvadsaťdvaročný obranca VfL Wolfsburg, ktorý k „vlkom“ prestúpil pred desiatimi dňami z MŠK Žilina, sa síce v zápase 18. kola na pôde 1. FC Kolín nezmestil do základnej zostavy trénera Felixa Magatha, no na trávnik štadióna Rhein-Energie vybehol hneď od úvodu druhého polčasu.

Šesťnásobný reprezentant SR a bývalý kapitán národného výberu do 21 rokov Pekarík nahradil pravého stredopoliara Cristiana Zaccarda, od kouča VfL tak dostal jednoznačne ofenzívne úlohy. Wolfsburgu sa napokon podarilo na ihrisku "capkov" ukoristiť jeden bod za remízu 1:1. Na úvodný presný zásah z kopačky domáceho Sergia Rada z 34. min dokázal po zmene strán v 73. min odpovedať hosťujúci Grafite.

Pre odchovanca žilinského futbalu Petra Pekaríka to bol druhý súťažný duel v drese Wolfsburgu. Predtým sa na trávnik dostal na záverečných niekoľko minút v stredajšom dueli Nemeckého pohára proti Hanse Rostock (5:1).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Pekaríkov polčasový debut v bundeslige