Pekarík sa lepšie cíti na ihrisku, dúfa v šancu proti Brémam

SITA|18. máj 2009 o 16:23

Futbalisti VfL Wolfsburg sú po predposlednom kole už len jediný bod od zisku premiérového majstrovského titulu v nemeckej bundeslige v histórii klubu.

WOLFSBURG. Futbalisti VfL Wolfsburg sú po víkendovom predposlednom 33. kole už len jediný bod od zisku premiérového majstrovského titulu v I. nemeckej bundeslige v histórii klubu.

"Vlci", ktorých dres si oblieka aj slovenský reprezentačný obranca Peter Pekarík, majú jedno kolo pred koncom súťaže dvojbodový náskok pred dvojicou prenasledovateľov Bayern Mníchov - VfB Stuttgart a výrazne lepšie skóre, ktoré rozhoduje o poradí mužstiev.

Zverenci trénera Felixa Magatha sa v poslednom zápase sezóny predstavia pred vlastnými fanúšikmi proti Werderu Brémy, zatiaľ čo spomenutá dvojica rivalov sa stretne v Allianz Arene vo vzájomnom súboji.

Wolfsburg si cez víkend poradil s Hannoverom na jeho pôde hladko 5:0, Pekarík presedel celý duel na lavičke náhradníkov.

"Určite sme nečakali taký ľahký priebeh. Po prvom góle sme však zlomili odpor súpera a potom to už bol len koncert dvojice Džeko - Grafite," povedal v rozhovore pre agentúru SITA Peter Pekarík, ktorému sa, pochopiteľne, nepozerá ľahko z lavičky na počínanie svojich spoluhráčov.

"Tréner urobil po zápase so Stuttgartom určité zmeny. Duel s Dortmundom nám potom vyšiel na výbornú, takže nebol dôvod meniť víťaznú zostavu. Samozrejme, že oveľa lepšie by som sa cítil na ihrisku, no musím rešpektovať rozhodnutie trénera. Uvidíme, či dostanem šancu proti Brémam, no ak by som nebol v základnej jedenástke, dúfam, že sa dostanem na trávnik v priebehu stretnutia," uviedol 22-ročný odchovanec žilinského futbalu a dodal: "Brémy sú nevyspytateľný súper. Pocítili sme to na vlastnej koži, keď nám v Nemeckom pohári nadelili päťku. Je to útočné mužstvo, budeme si na nich musieť dávať veľký pozor."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Pekarík sa lepšie cíti na ihrisku, dúfa v šancu proti Brémam