Mala to byť povinná jazda, vravel Regenda. Podcenili sme ich, priznal Rosandič

Pavol Regenda oslavuje gól na 3:3 v zápase Slovensko - Kazachstan na MS v hokeji 2023.
Pavol Regenda oslavuje gól na 3:3 v zápase Slovensko - Kazachstan na MS v hokeji 2023. (Zdroj: TASR - Martin Baumann, Autor: TASR - Martin Baumann)
Stanislav Benčat|19. máj 2023 o 23:32 (aktualizované 20. máj 2023 o 00:06)

Napriek strate sú slovenskí hokejisti stále v hre o postup do štvrťfinále MS v hokeji 2023.

RIGA. Sklonené hlavy, frustrácia, miestami hnev. Tak pôsobili slovenskí hokejisti v mix zóne po nečakanej prehre s Kazachstanom na MS v hokeji 2023. Napriek strate sú stále v hre o postup do štvrťfinále.

Ako prvý sa pri novinároch pristavil Mislav Rosandič. V hodnotení sa na nič nevyhováral.

„Hrali proti nám šikovní hokejisti. Sú to hráči KHL, žiadna partia zozbierancov. I tak sme na nich neboli prichystaní, mysleli sme si, že ich prejdeme alebo čo. Ja neviem. Mali sme výpadky, potom sme to dobiehali.

Im sa to niekde muselo vrátiť, že sa obetovali. Je to šport. Boli sme papierovo lepší, ale nikde nie je napísané, že musíš vyhrať. My sme zobrali bod Kanade, oni nám dva. Musíme sa pripraviť na každý zápas, nie ich podceňovať.“

Slováci často prepadali, súper vyrážal do brejkov a trestal. Zverenci Craiga Ramsayho vyrovnali aspoň na 3:3, gól Pavla Regendu im stále dáva reálnu šancu na postup.

„Čo musíme teraz urobiť? Vyhrať a čakať na pomoc Švajčiarov? No super. Keby vyhráme je to lepšie, ak sa nám to podarí, bude to o chlp,“ vravel.

Zlatý gól Regendu?

Šimon Nemec bol na ľade pri prvom góle Kazachov, ktorý súpera nakopol. Ani jemu zápas nevyšiel ideálne.

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Kazachstan na MS v hokeji 2023

„Neviem, či som niekedy zažil také kvalitné a dominantné prvé striedanie ako sme mali v úvode druhej tretiny, no my sme nezakončili, Kazachovia šli do brejku a dali gól.

Bránil tam útočník, možno aj to zavážilo. Keď bolo už 3:1, riskovali sme. Našťastie sme aspoň vyrovnali. Bod nám živí nádej na štvrťfinále,“ vraví.

Zatiaľ čo Rosandič hovoril o podcenení, Nemec s jeho slovami nesúhlasil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Mala to byť povinná jazda, vravel Regenda. Podcenili sme ich, priznal Rosandič