Pavľučenko prestúpil do Lokomotivu Moskva

SITA|1. feb 2012 o 11:40

Ruský futbalový klub Lokomotiv Moskva dotiahol do konca prestup reprezentačného útočníka Romana Pavľučenka z Tottenhamu Hotspur.

MOSKVA.

"Dohodli sme sa na podmienkach prestupu. Roman je hráčom Lokomotivu," referovala prezidentka klubu Oľga Smorodská. Podľa neoficiálnych zdrojov zaplatia "železničiari" za služby bývalého zakončovateľa konkurenčného Spartaka Moskva 11 miliónov libier.

Do ruskej metropoly by sa mal Pavľučenko vrátiť v stredu, pred podpisom zmluvy absolvuje lekárske vyšetrenia. Prestup 30-ročného hráča potvrdil aj londýnsky Tottenham.

"Ďakujeme Romanovi za jeho prínos a želáme mu úspech v jeho ďalšom futbalovom živote," uviedli "kohúti" na svojej internetovej stránke.

Pavľučenko od prestupu do Londýna v roku 2008 nastúpil za "Spurs" na 113 zápasov, strelil 42 gólov. V ruskej reprezentácii patril k strojcom postupu do semifinále majstrovstiev Európy 2008. Jeho prestupom do Lokomotivu pokračuje trend návratu ruských futbalistov do ruských klubov.

V januári moskovský Spartak angažoval Dinijara Biľaletdinova z Evertonu, vlani odišiel z FC Chelsea do Anži Machačkala obranca Jurij Žirkov. Nasledovať by mohol Andrej Aršavin, ktorému sa v Arsenale Londýn tiež nedarí.

V Lokomotive Moskva pôsobí slovenský reprezentačný stopér Ján Ďurica.

Nachádzate sa tu:
Domov