Paul Šťastný:"Neprišiel som sa porovnávať s Malkinom, ale hrať za USA."

TASR|27. apr 2007 o 15:21

Moskva 27. apríla (TASR) - Stredobodom pozornosti médií po prílete americkej výpravy na MS do Moskvy sa na letisku Šeremetevo stal syn slovenskej legendy ...

Moskva 27. apríla (TASR) - Stredobodom pozornosti médií po prílete americkej výpravy na MS do Moskvy sa na letisku Šeremetevo stal syn slovenskej legendy Petra Šťastného Paul. V rozhovore pre Sport-express, ktorého korešpondent konštatoval, že sa Paul nápadne ponáša na svojho otca - veľkého Slováka Petra - sa mladý Šťastný musel vyjadriť aj na margo jeho súperenia s Jevgenijom Malkinom o najlepšieho nováčika v NHL. Na otázku, či meranie síl na diaľku s ruským konkurentom bude pokračovať aj v Moskve, Paul Šťastný povedal: "Znova hovoríte o Malkinovi... Ja som priletel do Moskvy nie sa s ním porovnávať, ale hrať hokej za svoju krajinu," povedal Šťastný a so smiechom dodal: "Na tomto turnaji bude pre mňa motiváciou."

Talentovaný útočník Colorada Avalanche vysvetlil aj to, prečo reprezentuje USA a nie slovenské farby. "To by som musel na Slovensku v najvyššej súťaži odohrať minimálne dve sezóny. A v danej etape mojej kariéry, uznáte, to nebolo možné," poznamenal. O Moskve, kde jeho otec bol nespočetnekrát a on iba prvý raz, mu otec povedal: "V Moskve nemám o ničom rozmýšľať, len jednoducho hrať pre svoje potešenie."

V súvislosti s tým, či majú Američania v metropole Ruska na seriózne umiestenie, mladý Šťastný uviedol: "Poznáte to, prvý raz sme sa videli len predvčerom, ale už sme stihli zdolať Švédov. Tak prečo by nás mali podceňovať."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Paul Šťastný:"Neprišiel som sa porovnávať s Malkinom, ale hrať za USA."