Päť futbalových zápasov, ktoré sa dnes oplatí sledovať

Tréner Dortmundu Jürgen Klopp.
Tréner Dortmundu Jürgen Klopp. (Autor: SITA/AP)
Marek Kantorík|9. nov 2014 o 12:08

V nedeľu sa v európskych futbalových súťažiach odohrá niekoľko zaujímavých zápasov. Prinášame vám prehľad piatich, ktoré sa oplatí sledovať.

Premier League - 11. kolo

Swansea - Arsenal, hrá sa od 17:00 (Digi Sport)

Predzápasové kurzy: 3,3 - 3,4 - 2,2

Swansea City zažíva najlepší vstup do Premier League v histórii klubu. V úvodných desiatich kolách získala 15 bodov (bilancia: 4 - 3 - 3) a aktuálne je na siedmom mieste. V minulom zápase remizovala s Evertonom 0:0, predtým zdolala Leicester 2:0.

Londýnsky klub sa drží na piatej pozícii. V desiatich dueloch prehral len raz. Inak zaznamenal štyri víťazstvá a päť remíz (spolu s Hullom a Sunderlandom najviac zo všetkých tímov súťaže).

Arsenal remizoval v generálke na nedeľný duel v skupinovej fáze Ligy majstrov s Anderlechtom 3:3. V Premier League bodoval trikrát v rade - vyhral nad Burnley i Sunderlandom, remizoval s Hull City.

„Keď idete do na ihrisko Swansea, viete, že sa tam hrá veľmi ťažko. Ale ak budeme hrať našu hru, myslím si, že máme dobrú šancu vyhrať zápas,“ povedal pre oficiálny web Arsenalu tréner Arséne Wenger.

Arsenal neprehral so Swansea od decembra 2012, posledný duel sa skončil remízou 2:2.

Bundesliga - 11. kolo

Dortmund - Mönchengladbach, hrá sa od 17:30 (Eurosport 2)

Predzápasové kurzy: 1,6 - 4 - 5

Dortmund, nemecký vicemajster, má katastrofálny začiatok. V desiatich zápasoch vyhral iba dvakrát a zaznamenal sedem prehier. So siedmimi bodmi je na poslednom mieste v tabuľke. Na víťazstvo v Bundeslige čaká od polovice septembra. V utorkovom dueli Ligy majstrov zdolal Galatasaray 4:1 a postúpil do osemfinálovej fázy.

„Po dobrom výkone v Lige majstrov musíme dokázať, že body môžeme získať aj v domácej súťaži,“ povedal pre web Bundesligy stredopoliar Dortmundu Sebastian Kehl.

Mönchengladbach sa nachádza v odlišnej situácii. V lige je tretí s 20 bodmi a bez prehry. Štvrtkovou výhrou 2:0 nad Limasolom v Európskej lige vytvoril klubový rekord v počte zápasov bez prehry – 18.

V predchádzajúcich troch stretnutiach vyhral vždy Mönchengladbach – 1:0, 2:0 a 2:1. Favoritom nedeľného zápasu je podľa stávkových kancelárií Dortmund.

Serie A - 11. kolo

Fiorentina - Neapol, hrá sa od 18:00 (Digi Sport 2)

Predzápasové kurzy: 2,5 - 3,2 - 2,8

Oba talianske tímy odohrali vo štvrtok zápasy v skupinovej fáze Európskej ligy. Fiorentina remizovala doma s PAOK 1:1, Neapol zvíťazil nad Young Boys 3:0. V lige je na tom lepšie Neaopol – s 18 bodmi mu patrí piata pozícia. Fiorentina získala 13 bodov, nachádza sa na 10. mieste.

„Ideme do Florencie s tým, že chceme hrať s rovnakou intenzitou ako proti Young Boys,“ povedal pre sscnapoli.it tréner Neapolu Rafael Benitez.

Mužstvá sa naposledy stretli v máji tohto roku vo finále talianskeho pohára. Neapol vyhral 3:1. V poslednom súboji Serie A vyhrala Fiorentina 1:0.

Fortuna liga - 17. kolo

Senica - Slovan Bratislava, hrá sa od 19:00 (Digi Sport)

Predzápasové kurzy: 2,5 - 3,15 - 2,6

Senica ukončila minulotýždňovou prehrou 0:3 s Dunajskou Stredou 9-zápasovú sériu bez prehry v domácej súťaži. V tabuľke sa zatiaľ drží na treťom mieste s 26 bodmi.

Slovan vyhral uplynulú nedeľu 3:0 nad Košicami, vo Fortuna lige je šiesty s 22 bodmi. Oproti iným mužstvám má dva až tri zápasy k dobru. Slovenský majster prehral vo štvrtok v Európskej lige 0:4 so Spartou Praha.

Slovanisti zvíťazili v posledných deviatich vzájomných stretnutiach. Miernym favoritom nedeľného zápasu je Senica.

Ligue 1 - 13. kolo

PSG - Marseille, hrá sa od 21:00 (Digi Sport)

Predzápasové kurzy: 1,7 - 3,8 - 5

Francúzska liga ponúkne v nedeľu šláger medzi prvými dvoma tímami tabuľky. Domáci PSG privíta Marseille. Parížania sú druhí so štvorbodovou stratou na Olympique.

PSG neprehral v štrnástich ligových stretnutiach v rade, v tejto sezóne má bilanciu šesť výhier a šesť remíz. Marseille vyhralo deväť z posledných desiatich duelov Ligue 1. PSG zaznamenal v uplynulých piatich vzájomných dueloch päť víťazstiev so skóre 10:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Päť futbalových zápasov, ktoré sa dnes oplatí sledovať