Pápež zorganizoval Zápas pre mier, Maradona sa na ňom dostal do konfliktu

Diego Maradona.
Diego Maradona. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. okt 2016 o 18:24

Legendárneho Maradonu oddeľovali od jeho krajana aj bezpečnostné zložky.

RÍM. Diego Maradona a Juan Sebastian Verón takmer skočili do seba počas stredajšieho charitatívneho súboja za účasti viacerých futbalových legiend v Ríme.

Slávnejší z oboch Argentínčanov však nechce na verejnosti prepierať obsah ich rozhovoru.

Delili ich aj bezpečnostné zložky

Zápas pre mier vo svete zorganizoval pápež František a zúčastnili sa na ňom okrem spomenutých dvoch Argentínčanov viacerí bývalí či ešte stále aktívni skvelí hráči ako Ronaldinho, Edgar Davids, Hernán Crespo či čerstvý štyridsiatnik Francesco Totti.

Počas zápasu došlo k niekoľkým tvrdým stretom medzi Maradonom a Verónom a pri odchode hráčov z plochy na prestávku po prvom polčase musel Brazílčan Cafú zadržať Maradonu, aby si to s Verónom nevybavil zoči-voči.

Neskôr zasiahli aj bezpečnostné zložky, aby oddelili od seba oboch argentínskych rivalov.

Verón v roku 2010 hral pod Maradonom ako trénerom na svetovom šampionáte a neskrýval kritiku na jeho neprofesionálne správanie sa na reprezentačnej lavičke.

"Čo sa stalo medzi mnou a Verónom, zostane medzi nami," povedal po zápase 55-ročný Maradona. "Nebolo to nič vážne, v prestávke v šatni sa už obaja smiali," cituje Daily Telegraph Stefana Mauriho, ktorý bol tiež účastníkom stredajšieho stretnutia.

Totti sa smial: Už môžem skončiť

Súboj na Olympijskom štadióne v Ríme sa skončil prehrou Maradonovho tímu 3:4, víťazný gól strelil Fernando Cavenaghi.

V Maradonovom tíme nastúpil aj Totti, ktorý strelil jeden z gólov po prihrávke Maradonu. "Zahral som si s Maradonom, už môžem konečne ukončiť kariéru," zasmial sa Totti po stretnutí.

Diego Maradona (vľavo) a Francesco Totti.
Diego Maradona (vľavo) a Francesco Totti. (Autor: TASR/AP)

Niekdajší brazílsky futbalový kúzelník Ronaldinho a argentínska legenda Maradona sa dočkali aj audiencie u hlavy katolíckej cirkvi ešte pred charitatívnym zápasom s mierovým posolstvom.

Presne v takom zmysle sa aj pápež vyjadril.

"Mier vo svete sa môže dosiahnuť aj podporou športu. Ďakujem, že ste širiteľmi tohto odkazu," citujú anglické médiá Svätého otca zo stretnutia s futbalovými legendami.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Pápež zorganizoval Zápas pre mier, Maradona sa na ňom dostal do konfliktu