Pánik si zahrá už v budúcej sezóne NHL, tvrdí GM Lightning Brian Lawton

TASR|5. jan 2010 o 14:01

Kľúčový hráč slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Richard Pánik spĺňa predpoklady na to, aby naskočil do NHL už v budúcej sezóne.

Saskatoon.

Myslí si to Brian Lawton, generálny manažér Tampa Bay Lightning, ktorá vlastní na Pánika hráčske práva v zámorskej profilige.

Útočníka si vybrala v minuloročnom drafte organizácia Bolts v 3. kole celkovo z 52. miesta a momentálne hrá v juniorskej OHL za Windsor Spitfires.

"To, že prišiel do zámoria hrať, je pre nás výhoda hneď z dvoch aspektov. Hrá v kvalitnej lige, súperí s najlepšími v jeho kategórii týždeň čo týždeň a pomôže mu to aj v kulturálnej aklimatizácii."

"Momentálne je to hráč, ktorý je bližšie k NHL, než by si niektorí mysleli," uviedol na adresu Pánika pre The Hockey News GM z Tampy s dodatkom, že ak sa mu v predsezónnom kempe nepodarí presadiť sa do prvého tímu, miesto si v ňom bude pýtať z AHL, o úroveň nižšej.

Pánik má stále len 18 rokov, ale v mladom veku má už skúsenosti aj so seniorským hokejom, keď pred odchodom do zámoria pôsobil v českom prvoligovom Třinci.

Už počas minuloročnej MS 20 bol vedúcou osobnosťou slovenskej reprezentácie spolu s Tomášom Tatarom a Marekom Viedenským, trojica sa stretla v elitnom útoku počas v utorok vrcholiaceho svetového šampionátu v kanadských mestách Regina a Saskatoon.

Slováci skončili na MS na 8. mieste, Pánik sa stal s 8 bodmi najproduktívnejším Slovákom na turnaji. Navyše, pred finále a súbojom o 3. miesto mu patrí prvenstvo aj medzi kanoniermi na šampionáte, spolu s Kanaďanom Jordanom Eberlem a Lotyšom Robertsom Bukartsom majú na konte 6 gólov, ďalších 7 hokejistov zaznamenalo 5 presných zásahov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pánik si zahrá už v budúcej sezóne NHL, tvrdí GM Lightning Brian Lawton