Pacioretty sa po zranení vrátil na ľad

TASR|15. júl 2011 o 09:13

Max Pacioretty z klubu zámorskej NHL Montreal Canadiens absolvoval prvý zápas od vážneho zranenia, ktoré mu spôsobil Zdeno Chára.

MONTREAL. Americký hokejista Max Pacioretty z klubu zámorskej NHL Montreal Canadiens absolvoval prvý zápas od vážneho zranenia, ktoré mu spôsobil slovenský obranca Zdeno Chára.

Dvadsaťdvaročný útočník odohral charitatívny zápas Big Assist v Stamforde, čo bol jeho vôbec prvý duel od apríla, keď ho Chára atakoval tak nešťastne, že hlavou narazil na hranu plexiskla. Pacioretty utrpel otras mozgu, fraktúru krčných stavcov a v ďalšom priebehu základnej časti i play off sa už na ľad nedostal.

"Cítil som sa... neviem to opísať, proste divne. na začiatku to bolo dosť divné, no postupne som sa už cítil lepšie. Verím, že mi to dodá určitú silu," povedal po zápase Pacioretty, ktorý si zahral v útoku s Martinom St. Louisom z Tampy Bay a Mattom Moulsonom z New York Islanders.

Pacioretty sa po úspešnej zápasovej premiére teraz sústredí na prípravu a tréningový kemp pred novou sezónou. "Dlho som pauzoval a teraz pracujem na nabratí svalovej hmoty. Spravil som už veľa a verím, že to takto pôjde aj v auguste," dodal.

Pacioretty do svojho zranenia nazbieral počas základnej časti v 37 zápasoch 24 bodov, časť sezóny odohral na farme Canadiens v Hamiltone.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pacioretty sa po zranení vrátil na ľad