VIDEO: Celá krajina oslavovala. Českých majstrov sveta vítalo zaplnené námestie v Prahe

Českí hokejisti oslavujú titul po zápase Švajčiarsko - Česko na MS v hokeji 2024.
Fotogaléria (59)
Českí hokejisti oslavujú titul po zápase Švajčiarsko - Česko na MS v hokeji 2024. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. máj 2024 o 20:33

Oslavy začali hneď po úspešnom finále na ľade O2 Arény a v pondelok od 17.00 h pokračovali na námestí.

PRAHA. Zaplnené Staroměstské náměstí po štrnástich rokoch a troch dňoch opäť privítalo českých hokejových majstrov sveta.

Mužstvo Radima Rulíka vo finále v Prahe zdolalo Švajčiarsko 2:0 a je len deviate v histórii, ktoré získalo zlato na domácom šampionáte.

Oslavy začali hneď po úspešnom finále na ľade O2 Arény a v pondelok od 17.00 h pokračovali na námestí.

VIDEO: Oslavy českých hokejistov

Fanúšikovia privítali český tím viacerými pokrikmi: "Češi, Češi, Češi", "Kdo neskáče, není Čech, hop, hop, hop", či "Mistři, mistři, mistři."

Hráči s trofejou vyšli na strechu autobusu a užívali si atmosféru. "Rozmýšľali sme, že rozbijeme okno, ale potom sme si povedali, že to nie je dobrý nápad. Nakoniec sme našli iný východ," povedal útočník Martin Nečas podľa českých médií.

FOTO: Roman Červenka počas osláv

Veľkých ovácií sa podľa očakávania dočkal hrdina z bránkoviska Lukáš Dostál a kľúčoví útočníci Nečas s Davidom Pastrňákom, strelcom zlatého gólu.

"Spievať neviem, ale chcel by som," vyhlásil hviezdny útočník Bostonu a fanúšikovia na jeho pokyn začali skandovať: "Tak sme majstri, no a čo".

Fotogaléria zo zápasu Švajčiarsko - Česko vo finále MS v hokeji 2024

Kapitán Roman Červenka zakričal do mikrofónu: "Bez vás by sme tu nikdy neboli!"

Práve 38-ročnému útočníkovi sa zlatá medaila na krku hompáľala druhýkrát v kariére, keďže bol aj pri poslednom predchádzajúcom triumfe na MS 2010 v Kolíne nad Rýnom.

Fanúšikovia s hráčmi si vychutnali štátnu hymnu v podaní Vojtěcha Dyka. Hráči zapózovali s trofejou a na pódium pozvali rodinných príslušníkov.

Neskôr odniesli trofej medzi ľudí a rozdávali autogramy. Nechýbala pieseň We Are The Champions od skupiny Queen a ďalšie známe skladby ako Vysoký jalovec či gólový hit Hoja Hoj, ktoré v uplynulých týždňoch pravidelne zaznievali v O2 Aréne.

Oslavy prebiehali aj na iných miestach v Prahe a v celej krajine.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»VIDEO: Celá krajina oslavovala. Českých majstrov sveta vítalo zaplnené námestie v Prahe