Slovensko kľúčový zápas zvládlo. Porazilo Kazachstan a postúpilo do štvrťfinále

Adam Ružička (uprostred) sa snaží presadiť sa medzi dvomi protihráčmi.
Adam Ružička (uprostred) sa snaží presadiť sa medzi dvomi protihráčmi. (Autor: TASR/AP)
Športové prenosy SME|31. dec 2018 o 00:00

Slováci dali jedenásť gólov.

MS hráčov do 20 rokov, B-skupina:

Kazachstan "20" - Slovensko "20" 2:11 (0:6, 1:3, 1:2)

Góly: 31. Gatijatov (Samat Danijar, Orechov), 47. Gatijatov (B. Muratov, Samat Danijar) - 1. Liška (Hrehorčák, Miloš Roman), 1. A. Ružička (Pospíšil, Korenčik), 6. A. Ružička (Korenčik, Krivošík), 9. Andrej Kollár ml. (Kelemen), 12. Krivošík (A. Ružička), 15. Dlugoš (J. Baláž, Regenda), 23. Andrej Kollár ml., 28. Miloš Roman (Hrehorčák, Liška), 34. Regenda (Demo), 55. Dlugoš (J. Baláž, Regenda), 60. Andrej Kollár ml. (Kelemen, Demo)

Vylúčení: 5:7 na 2 min, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Pražák ČR), Romasko (Rus.) - Harrington (Kan.), Šišlo (Rus.), 5685 divákov

Kazachstan: Jeremejev (6. - 29. Nurek) - Samat Danijar, Orechov, Musabajev, Chripkov, D. Muratov, Šinkareckij, Koroľov - Gatijatov, Sajan Danijar, Makuckij - Treťakovskij, Žorabek, Vereščagin - Bojko, Mitenkov, Musorov - Ďomin, Gusejnov, Bujaľskij - B. Muratov

Slovensko: Hlavaj - Ivan, Fehérváry, Korenčík, A. Žiak, Dlugoš, Demo, Golian - Liška, Miloš Roman, Patrik Hrehorčák - M. Pospíšil, A. Ružička, Krivošík - Kelemen, Andrej Kollár ml., Fafrák - Regenda, J. Baláž, Kukuča

MS v hokeji do 20 rokov 2019: Pozrite si momentky zo zápasu Slovensko - Kazachstan: fotogaléria

2.1.2019

VICTORIA. Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov zvíťazila nad výberom Kazachstanu hladko 11:2 vo svojom záverečnom štvrtom vystúpení v základnej B-skupine na majstrovstvách sveta hráčov tejto vekovej kategórie a v kanadskej Victorii si vybojovala istotu postupu do štvrťfinále.

Zverenci trénera Ernesta Bokroša zlomili odpor súpera už v prvej minúte gólmi Adamov Lišku a Ružičku. Prvú tretinu vyhrali Slováci 6:0, po druhej viedli 9:1.

Tím SR "20" nastúpi vo štvrťfinále v stredu 2. januára 2019 proti víťazovi A-skupiny, bude ním Rusko alebo domáca Kanada.

Kazachstan bude bojovať o zotrvanie medzi elitou.

Slováci vedeli, o čo hrali

Slovenskí hokejisti potrebovali vo svojom poslednom skupinovom zápase zvíťaziť za tri body, aby mali už dopredu istotu postupu, a tak aj k stretnutiu, v ktorom boli favoriti, pristúpili.

Súperovi nedali žiadnu šancu a už v prvej tretine jasne rozhodli, keď ju vyhrali vysoko 6:0. Na prvé dva góly pritom potrebovali iba 32 sekúnd.

Skóre otvoril strelou z otočky medzi kruhmi Liška, desať sekúnd po ňom predviedol v samostatnej akcii peknú kľučku a bekhendové zakončenie Ružička.

Ten v šiestej minúte pridal svoj druhý gól, keď premenil prvú presilovku v zápase a zároveň vyhnal z bránky Kazachstanu Jeremejeva.

Jeho náhradníkovi Nurekovi vydržalo čisté konto len tri minúty, keď spoza bránky nahral presne na hokejku Kelemena a jeho chybu potrestal Kollár - 4:0. V 12. minúte pridal piaty gól Krivošík a v 15., dve sekundy po konci presilovky, upravil skóre na 6:0 Dlugoš, ktorý tečoval Balážovu strelu.

S gólmi neprestali

Aj úvod druhého dejstva bol v réžii slovenských reprezentantov. V 23. minúte bolo už 7:0, keď sa strelou švihom presadil druhýkrát v zápase Kollár.

11

  • toľko gólov dala slovenská reprezentácia do 20 rokov rovesníkom z Kazachstanu.

V 28. minúte pridal po peknej presilovkovej akcii ôsmy zásah Roman a do bránky Kazachstanu sa vrátil opäť Jeremejev. Potom prišli vylúčenia aj na slovenskej strane, čo Kazachstan využil na zníženie.

Prvú tutovku Samata Danijara zlikvidoval Hlavaj, ale v 31. minúte bol už prikrátky na dorážku Gaťjatova pri hre 5 na 3 - 1:8.

Inkasovaný gól však Slovákov nezastavil a v 34. minúte pridal deviaty zásah presnou strelou z ľavého kruhu Regenda. Na desať mohol v 38. minúte zaokrúhliť Krivošík, no opäť napálil len do žŕdky.

Kollár zaznamenal hetrik

V treťom dejstve slovenskí hráči poľavili, robili chyby a najmä zbytočné fauly. Kazachstan sa v presilovkách nabudil a v 47. minúte počas jednej aj znížil, keď svoj druhý gól v zápase strelil Gaťjatov - 2:9.

Bokrošovi zverenci si potom vypracovali viacero šancí na desiaty zásah, ale zahodili prečíslenie 3 na 1 i samostatný únik Kukuču.

Súper následne napálil žŕdku Hlavajovej bránky. V 54. minúte sa nepresadil sám pred Jeremejevom ani Pospíšil, no o minútu neskôr to už vyšlo Dlugošovi, ktorý z dorážky upravil na 10:2 pre Slovensko.

V 60. minúte skompletizoval hetrik Kollár a upravil na konečných 11:2.

Hlasy po zápase:

Ernest Bokroš, tréner SR: "Všetci sme spokojní za postup do štvrťfinále. Podaril sa nám vstup do zápasu, na ktorý som už včera upozorňoval, že bude veľmi dôležitý. Práve vďaka prvej tretine, ktorú si hráči veľmi dobre rozohrali, sme mali celý zápas pod kontrolou. Naša hra v takomto zápase sa však ťažko hodnotí. Musíme mať pokoru, ale pravda je, že herná kvalita bola na našej strane. Nikto z našich hráčov sa nezranil do ďalšieho zápasu, čo nás taktiež teší."

Miloš Roman, útočník SR: "Musíme byť pripravení na štvrťfinále, Rusko i Kanada sú veľmi dobré tímy. Proti USA sme ukázali, že vieme hrať proti lepším mužstvám."

Martin Fehérváry, kapitán a obranca SR: "Pravdepodobne dostaneme Kanadu, takže tieto dva dni budú pre nás veľmi dôležité. Potrebujeme si oddýchnuť a prichystať sa na zápas."

Adam Ružička, útočník SR: "Od prvého striedania sme išli na 100%. Rýchlo sme dali góly a to nám dodalo sebavedomie. Nakoniec to bolo 11:2, no mali sme množstvo vylúčených. Proti Rusku či Kanade sa toho musíme vyvarovať, pretože oni to potrestajú. Dúfam, že dostaneme Rusko. Máme s nimi nejaké nevyrovnané účty ešte z tímu do 18 rokov. Prehrali sme s nimi vo štvrťfinále domácich MS 2017 v predĺžení. Dúfam, že budeme hrať s nimi a vrátime im to."

Andrej Kollár (útočník SR "20"): "Viac ako hetrik ma teší naše víťazstvo. Mali sme dobrý začiatok a potom sme to už iba dohrávali. Síce sme sa znovu nechali dosť často vylučovať, aj sme dostali nejaké góly, dokázali sme to vša nakoniec bez problémov zvládnuť. Nervozitu sme nepociťovali. Skôr sme sa dokázali vyhecovať, keďže sme vedeli, že musíme zvíťaziť. Súper nehral zle, dohrávali súboje, no čakal som, že budú technickejší. Nebol to úplne ľahký zápas."

Marcel Dlugoš, (obranca SR "20"): "Dostali sme určité taktické pokyny od trénera a snažili sme sa strhnúť úvod na našu stranu, čo sa nám aj našťastie podarilo. Vyhrali sme vysoko prvú tretinu a potom sme sa to snažili udržiavať. V kabíne bola pred týmto zápasom určitá nervozita, teraz je už úľava v šatni medzi chalanmi. V zápase sme sa podľa pokynov trénera snažili hrať jednoducho, puky dávať rýchlo preč z nášho obranného pásma. Strelil som svoje prvé dva góly na MS do 20 rokov, je to určite výborný pocit a ďalej pracovať a možno sa mi pošťastí aj vo štvrťfinále"

Online prenos: Slovensko - Kazachstan (MS v hokeji do 20 rokov 2019, B-skupina, Victoria)

Majstrovstvá sveta do 20 rokov Skupina B 2018/2019
31.12.2018 o 04:30
Kazachstan
2:11
(0:6, 1:3, 1:2)
60' minúta
Ukončený
Slovensko
Prehľad
Góly a asistencie: 31. Gaťjatov (Samat Danijar, Orechov), 47. Gaťjatov (Samat Danijar, Sajan Danijar) – 1. Liška (Roman, Hrehorčák), 1. Ružička (Pospíšil, Korenčík), 6. Ružička (Krivošík, Korenčík), 9. Kollár (Kelemen), 12. Krivošík (Ružička, Liška), 15. Dlugoš (Baláž, Regenda), 23. Kollár, 28. Roman (Hrehorčák, Liška), 34. Regenda (Demo), 55. Dlugoš (Baláž, Regenda), 60. Kollár (Kelemen, Demo). Rozhodca: Pražák, Romasko – Harrington, Šišlo. Diváci: 5685.
Prenos
S konštatovaním, že Slováci v dôležitom zápase porazili Kazachstan vysoko 11:2 a postupujú do vyraďovacej fázy sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a želám všetko dobré v roku 2019. Dočítania priatelia.
Najlepší hráči zápasu:
Kazachstan – Artur Gaťjatov
Slovensko – Adam Ružička
Koniec zápasu.
59:50
Dnešné stretnutie sleduje 5685 divákov.
59:47
Vylúčenie v tíme Kazachstan (Arťom Koroljov – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
59:47
goalSlovensko dalo gól! Tak napokon máme v našom tíme hráča, ktorý dosiahol hetrik! Ide o ANDREJA KOLLÁRA, ktorý spoza obrancu krásnou strelou prekonal Demida Jeremejeva! Asistencia:
59:40
Naši chlapci ešte kombinujú v útočnom pásme.
59:01
Začala sa posledná minúta riadneho hracieho času.
58:50
Dve strely v krátkom slede za sebou zblokoval Samat Danijar, tak toto striedanie ho skutočne muselo bolieť.
58:01
Začali sa posledné dve minúty riadneho hracieho času.
57:51
Rýchle prečíslenie Kazachov v pomerne 3 na 1, prihrávka Gaťjatova však nebola dostatočne presná.
57:00
Tentoraz však výborná práca v podaní Sajana Danijara, ktorý však Samuela Hlavaja neprekonal.
56:51
Hra je znovu prerušená, isté však je, že naši chlapci si po dnešnom zápase schuti zaspievajú slovenskú hymnu.
56:02
Slováci kombinujú v útočnom pásme, Adam Ružička poriadne povyzvŕtal obranu Kazachstanu, no svoj tretí gól v dnešnom zápase napokon nepridal.
55:25
Marcel Dlugoš je hladný po hetriku, tentoraz však Jeremejeva neprekonal.
55:01
Do konca riadneho hracieho času ostáva necelých 5 minút, nad Kazachstanom vedieme už 10:2.
54:14
54:14
goalSlovensko dalo gól! Výborná akcia Slovenska, prvú strelu našich mladých chlapcov ešte Jeremejev vyrazil, ale na dorážku MARCELA DLUGOŠA už bol prikrátky, slovenský obranca tak pridáva svoj druhý gól v dnešnom zápase! Asistencie: Jozef Baláž, Pavol Regenda.
53:40
importantAndrej Kollár výborne vysunul do šance Martina Pospíšila, ktorý sa rútil sám na bránku súpera. Mieril však len do Jeremejeva, ktorý následne puk vyrazil nad svoju bránku.
53:18
Na ľade ostáva ležať Kazach Žorabek, ktorého čisto dohral Martin Pospíšil. Vylučovať sa teda nebude.
53:04
Momentálne sa nehrá, jeden z rozhodcov musí byť ošetrovaný, keďže má zranenú zrejme peru.
52:29
Naši chlapci však aj v závere zápasu pokračujú vo výbornom výkone, Miloš Kelemen sa však pred Jeremejeva nepreštrikoval.
51:50
V týchto momentoch sa hra prelieva zo strany na stranu, na nudu v dnešnom zápase sa rozhodne sťažovať nemôžeme.
51:20
Hostia v plnom počte.
51:01
importantPo nepríjemnej strele Sajana Danijara zvoní tyč Hlavajovej bránky!
50:38
importantObrovská šanca Slovenska, Andrej Kukuča sa rútil sám na bránku súpera, skúsil strelou švihom poslať puk do siete pomedzi Jeremejevove betóny, lenže brankár Kazachstanu bol rýchlejší a stihol ich včas sklepnúť k sebe.
50:01
Máme za sebou polovicu tretej tretiny, nad Kazachstanom vedieme 9:2.
49:49
Výborná práca slovenskej obrany v úvode oslabenia, puk smeruje až ku Jeremejevovi.
49:20
Vylúčenie v tíme Slovensko (Martin Pospíšil – 2 min., faul kolenom).
49:20
Budeme hrať znovu v oslabení, navyše Martin Pospíšil sa chytil za pasy so Samatom Danijarovom. Napokon však oboch hráčov včas rozdelili rozhodcovia.
48:50
importantObrovská šanca Slovenska! Trojica našich hráčov sa rútila osamotená na Jeremejeva, chlapci pekne zakombinovali, ale Balážovi puk nesadol ideálne na čepeľ hokejky a Jeremejev znovu výborne zakročil!
48:31
importantVýborná akcia Martina Feherváryho, ktorý sa natlačil pred Jeremejeva. Brankár Kazachstanu však obrancu Slovenska vychytal a predviedol výborný zákrok!
47:33
Toto sú však silné momenty nášho súpera, ktorý nás dostal pod tlak. Andrej Kollár ale výborne zapracoval a puk je za bránkou Demida Jeremejeva.
46:59
Hokejisti Kazachstanu aj po skončení presilovej hry pokračujú v nápore, slovenská obrana je však už zoradené a koncentrovaná.
46:25
goalKazachstan dal gól! Pekná akcia Kazachov, prvá strela nášho súpera sa odrazila od zadného mantinelu priamo na hokejku ARTURA GAŤJATOVA, ktorý pridáva svoj druhý dnešný gól. Asistencie: Samat Danijar, Sajan Danijar.
46:09
Vylúčenie v tíme Slovensko (Patrik Hrehorčák – 2 min., hákovanie).
45:20
Samuel Hlavaj inkasoval nepríjemný zásah pukom do masky. Pýtal si síce prerušenie hry, ale vyhovené mu nebolo.
45:01
Máme za sebou úvodných 5 minút tretej tretiny, nad Kazachstanom vedieme stále 9:1.
44:49
Pavol Regenda odvádza kusisko výbornej roboty pri napádaní rozohrávky súpera.
44:11
Andrej Golian pálil od modrej čiary, Jeremejev nebol úplne istý, no v následnej dorážke ho Adama Ružička neprekonal.
43:50
Hostia v plnom počte.
43:21
Samuel Hlavaj musel byť pozorný, zatiaľ je oporou nášho tímu.
43:01
Puk je za bránkou Demida Jeremejeva, Samat Danijar sa však vybral do útoku a poriadne prevetral obrancu Slovenska.
42:37
Hráči Kazachstanu kombinujú v našom obrannom pásme, výborne v obrane ale zapracoval Andrej Kukuča.
41:50
Vylúčenie v tíme Slovensko (Adam Ružička – 2 min., nešportové správanie).
41:49
Výborná akcia Slovákov, po prihrávke Miloša Kelemena ale Marcel Dlugoš z bekhendu Jeremejeva neprekonal.
41:10
Z hĺbky našej obrany vyviezol puk obranca Žiak. Našiel Ružičku, lenže jeho prihrávka už nebola úplne presná.
40:37
Tretiu tretinu začíname vo veľkej pohode, po strele Feherváryho musel okamžite zasahovať Demid Jeremejev.
40:01
Úvodné buly tretej tretiny v prospech Slovenska.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Po dvoch tretinách vedieme nad Kazachstanom už 9:1. Tretia tretina sa začne približne o 06:26.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:31
Dopredu výborne vyštartoval Jozef Baláž, ktorý si odpykal trest za Samuela Hlavaja. Strelou švihom preveril lapačku Demida Jeremejeva.
39:09
Hostia v plnom počte.
39:01
Začala sa posledná minúta druhej tretiny.
38:48
Valerij Orechov výborne nahodil puk na našu bránku, všetko však vyriešil Samuel Hlavaj.
38:10
Hráme síce v oslabení, ale napriek tomu sme v útočnom pásme a zbierame cenné sekundy.
37:38
Parádna strela Filipa Krivošíka a znovu zvoní tyč Jeremejevovej bránky!
37:09
Vylúčenie v tíme Kazachstan (2 min.).
37:01
Patrik Hrehorčák znovu pred Jeremejevom, nuž brankárovi Kazachstanu sa bude o tomto útočníkovi asi aj snívať, hoci tentoraz výborným zákrokom zmaril Patrikove gólové nádeje.
36:49
Slováci pokračujú v obetavom a dobrom výkone, Regenda poctivo zabojoval o puk pri mantineli a získal ho.
36:12
Hostia v plnom počte.
36:00
Útočná akcia nášho súpera zastavená pre postavenie mimo hru.
35:31
Táto presilová hra zatiaľ hokejistom Kazachstanu nevychádza úplne ideálne, naši hokejisti sa zatiaľ výborne bránia.
35:01
Do konca druhej tretiny ostáva necelých 5 minút, nad Kazachstanom vedieme už 9:1.
34:59
Patrik Hrehorčák sa dostal ku strele aj v oslabení. Jeremejeva síce neprekonal, ale zbierame cenné sekundy pri vlastnom oslabení.
34:12
Vylúčenie v tíme Slovensko (Miloš Roman – 2 min., podrazenie).
33:50
Muratov však ušiel slovenskej obrane, gól sme napokon síce nedostali, ale Miloš Roman po obrannom zákroku poputuje na trestnú lavicu.
33:36
33:36
goalSlovensko dalo gól! Krásna akcia v podaní PAVLA REGENDU, ktorý z ľavej strany krásnou strelou švihom nedal Jeremejevovi ani len pomyslenie na úspešný zákrok! Asistencia: Daniel Demo.
33:32
Andrej Golian bol nepríjemne dohratý Žorabekom, zvládol však náročnú situáciu.
33:02
Miloš Kelemen si znovu urobil výborne priestor z ľavej strany, Jeremejev bol pozorný a podržal svoj tím.
32:31
Strelu Žiaka bez väčších problémov skryl do svojej výstroje Demid Jeremejev.
32:12
Andrej Kollár časovanou prihrávkou z pravej strany hľadal nabiehajúceho Mareka Korenčíka, ten bol však dobre bránený jedným z hráčov súpera.
31:31
Hostia v plnom počte.
31:01
Počas tejto presilovej hry sú ale hokejisti Kazachstanu veru poriadne nebezpeční. Hokejovo to síce nie je úplne dobré, ale všetko nahrádzajú enormnou bojovnosťou.
30:13
30:13
goalKazachstan dal gól! Hráči Kazachstanu využívajú presilovú hru o dvoch hráčov. Pavol Regenda obetavo zblokoval strelu, no v priestore pred Hlavajom sa najlepšie zorientoval ARTUR GAŤJATOV a prekonal bezmocného slovenského brankára! Asistencie: Danijar Samat, Valerij Orechov.
29:31
Vylúčenie v tíme Slovensko (Marcel Dlugoš – 2 min., krosček).
29:01
Hráči súpera stále nepríjemne dohrávajú osobné súboje, počas presilovej hry však zatlačili našich chlapcov do hlbokej defenzívy, všetko však vyriešil Samuel Hlavaj.
28:17
Vylúčenie v tíme Slovensko (Adam Žiak – 2 min., držanie).
28:15
changeStriedanie v tíme Kazachstan: z ihriska odchádza Vladislav Nurek, prichádza Děmid Jeremejev.
27:41
27:41
goalSlovensko dalo gól! Nádherná kombinácia Slovákov, Patrik Hrehorčák z prvej našiel MILOŠA ROMANA, ktorý mal pred sebou prázdnu bránku a mieril presne! Asistencie: Patrik Hrehorčák, Adam Liška.
27:16
Vylúčenie v tíme Kazachstan (Ruslan Ďomin – 2 min., vrazenie na mantinel).
26:50
Strela Jozefa Baláža bola zrazená, Golian si musel dať veľký pozor v defenzíve.
26:05
Marcel Dlugoš však je v poriadku a bude pokračovať v zápase, úsmev na striedačke už hovoril dostatočne jasne.
25:31
Nepríjemný zákrok lakťom do tváre Marcela Dlugoša po odohratí puku, vylučovať sa však nebude.
25:01
Máme za sebou úvodných 5 minút druhej tretiny, vedieme už 7:0.
24:10
Hráči nášho súpera začínajú pomerne často tvrdo dohrávať osobné súboje, miestami je to však až zbytočne prehnaná tvrdosť. Verme, že všetci naši hráči dohrajú tento zápas bez zdravotných problémov.
23:39
Nurek je v jednom ohni, výbornú prácu ukázal aj Martin Feherváry, no jeho strela z ľavej strany a z veľkého uhla si cestu do siete nenašla.
23:05
Nuž a útočná aktivita našich borcov vôbec neochabuje, práve naopak.
22:28
22:28
goalSlovensko dalo gól! Skvelá práca ANDREJA KOLLÁRA, pri prečíslení súpera namieril zápästím úplne presne a zvyšuje vedenie Slovenska už na 7:0! Bez asistencií.
21:30
importantRýchle prečíslenie Slovákov v pomere 2 na 1, zodpovednosť na seba zobral obranca Marek Korenčík, ktorý však trafil pravú tyč Nurekovej bránky! Nuž, brankár Kazachstanu má teraz poriadnu zvonkohru.
20:48
importantNaši chlapci pokračujú vo výbornom výkone, Patrik Hrehorčák si urobil priestor v útočnom pásme, strelou zápästím opečiatkoval brvno Nurekovej bránky!
20:01
Úvodné buly druhej tretiny v prospech hokejistov Kazachstanu.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Fantastická prvá tretina v podaní Slovenska! Po dvoch góloch Adama Ružičku, jednom presnom zápasu Adamu Lišku, Andreja Kollára, Filipa Krivošíka a Marcela Dlugoša vedieme nad Kazachstanom už 6:0! Druhá tretina sa začne približne o 05:33.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:40
Puk je za našou bránkou, ešte striedame svoju formáciu na ľade.
19:01
Hráči Kazachstanu sa však postupne viac a viac osmeľujú, Samuel Hlavaj však predvádza výborný výkon, hoci toto pre neho zrejme nie je vôbec ľahký zákrok, keďže má minimum zákrokov.
19:01
Začala sa posledná minúta prvej tretiny.
18:48
Tentoraz útočná akcia nevyšla úplne podľa predstáv našim chlapcom, je z toho postavenie mimo hru.
18:37
Ďalšie zakázané uvoľnenie v podaní tímu Kazachstanu.
18:01
Dve minúty do konca prvej tretiny, nad Kazachstanom vedieme bez väčších problémov už 6:0.
17:24
Domáci v plnom počte.
17:01
Znovu sme v útočnom pásme pred Nurekom.
16:30
Uff, Samat Danijar tvrdo pálil na Hlavaja, napokon si to odniesol znovu Andrej Kollár, ktorý túto delovkou obetavo zblokoval.
16:01
Odrazený puk sa dostal k hokejistom nášho súpera, tí sa rozhodli ísť do prečíslenia 2 na 1, lenže skvelú obrannú robotu odviedol Andrej Kollár.
15:24
Vylúčenie v tíme Kazachstan (Arťom Koroljov – 2 min., nedovolené bránenie).
15:01
Do konca prvej tretiny ostáva necelých 5 minút, nad Kazachstanom vedieme už 6:0!
14:17
14:17
goalSlovensko dalo gól! Tesne po skončení presilovej hry vystrelil puk na bránku Jozef Baláž, MARCEL DLUGOŠ skvele clonil pred Nurekom a po jeho teči končí puk znovu v sieti nášho súpera. Asistencie: Jozef Baláž, Pavol Regenda.
14:15
Domáci v plnom počte.
13:49
Kombinujeme v útočnom pásme, hľadáme recept na brankára súpera.
13:01
Druhá presilová hra v zápase nám zatiaľ nevychádza úplne podľa predstáv.
12:15
Vylúčenie v tíme Kazachstan (Ajdos Žorabek – 2 min., hrubosť).
12:15
Miloš Kelemen získal puk v útočnom pásme, okamžite preveril pozornosť Nureka strelou. Navyše budeme hrať presilovú hru.
11:20
11:20
goalSlovensko dalo gól! Výborná práca Adama Ružička, našiel dobrou prihrávkou FILIPA KRIVOŠÍKA, ktorý peknou strelou zápästím z medzikružia doslova prestrelil Nurekova v bránke Kazachstanu. Asistencie: Adam Ružička, Adam Liška.
11:06
Zazvonila tyč Nurekovej bránky, vzápätí sa však Kazachstan vybral do útoku, výbornú prácu ale v obrane predviedol Adam Ružička.
10:45
Každopádne v útočnom pásme máme nesmierne veľa voľného priestoru a z Nureka si robíme doslova strelnicu.
10:01
Máme za sebou polovicu prvej tretiny, nad Kazachstanom vedieme už 4:0.
09:40
Jozef Baláž sa dostáva na našu striedačku len s veľkými problémami, verme, že bude v poriadku. Zrejme tam prišlo k stretu so súperom.
09:15
Naši chlapci prestriedali a nechali súpera dostať sa do dobrej streleckej pozície, strelu Dmitrija Mitenkova ale obetavo tečoval Dlugoš nad Hlavajovu bránku.
09:00
Samuel Hlavaj si pripisuje na svoje konto prvý úspešný zákrok v dnešnom zápase.
08:21
08:21
goalSlovensko dalo gól! Výborná práca Miloša Kelemena, ktorý získal puk v útočnom pásme, našiel pred bránkou súpera voľného ANDREJA KOLLÁRA, ktorý už puk upratal do opustenej bránky Kazachstanu. Asistencie: Miloš Kelemen.
07:59
Vhadzovanie v strednom pásme, bližšie k našej bránke. Slováci však získali puk a ideme dopredu.
07:29
Slováci pokračujú v ofenzívnom výkone, Dlugoš opäť pálil ako z dela od modrej čiary, minul však bránku Nureka.
06:59
Výborná akcia v podaní Andreja Kukuču, Nurek však bol na svojom mieste.
06:05
Dnes vidíme skutočne veľmi dobrý výkon našich mladých chlapcov, Kazachstan ešte ani raz strelecky Hlavaja neohrozil.
05:26
Po našom góle ostal ležať na ľade slovenský útočník Martin Pospíšil, ktorý odviedol penzum práce pred bránkou súpera. Inkasoval však zásah hokejkou od hráča Kazachstanu, napriek tomu sa vylučovať nebude.
05:26
changeStriedanie v tíme Kazachstan: z ihriska odchádza Děmid Jeremejev, prichádza Vladislav Nurek.
05:26
05:26
goalSlovensko dalo gól! Krásna kombinačná akcia našich chlapcov, po strele z prvej z pravej strany našiel voľný priestor ADAM RUŽIČKA a pripísal si tak dnes už svoj druhý gól! Asistencie: Filip Krivošík, Marek Korenčík.
05:01
Máme za sebou úvodných 5 minút prvej tretiny, nad Kazachstanom vedieme už 2:0.
04:40
Počas prvej presilovej hry v zápase sa nám zatiaľ nedarí usadiť v útočnom pásme.
04:15
Vylúčenie v tíme Kazachstan (2 min.).
04:01
Hokejisti Kazachstanu majú stále problém dostať sa do nášho obranného pásma, navyše budeme hrať presilovú hru.
03:08
Marcel Dlugoš skúsil strelu od modrej čiary, podľa názoru rozhodcov však už bol puk za útočnou modrou čiarou.
02:44
Filip Krivošík sa z medzikružia skúsil presadiť strelou zápästím, ale Jeremejev bol pripravený. Následne Kazachovia znovu vyhadzujú puk na zakázané uvoľnenie.
02:24
Zakázané uvoľnenie Kazachstanu, hra sa tam znovu presťahuje pred Jeremejeva.
01:45
Slováci pokračujú v ofenzíve, hrá sa stále v obrannom pásme Kazachstanu.
01:01
Fantastický úvod v podaní našich hráčov, verme, že podobne budú pokračovať až do konca dnešného zápasu.
00:32
00:32
goalSlovensko dalo gól! Tak to je neuveriteľné! ADAM RUŽIČKA si urobil z hráčov Kazachstanu slalomové bránky, kľučkou do bekhendu oklamal Jeremejeva a vedie už o dva góly! Asistencie: Martin Pospíšil, Marek Korenčík.
00:23
00:23
goalSlovensko dalo gól! Fantastický úvod našich chlapcov, ADAM LIŠKA z ľavého kruhu z otočky namieril priamo medzi betóny Jeremejeva a otvára skóre dnešného zápasu! Asistencie: Miloš Roman, Patrik Hrehorčák.
00:01
Úvodné buly zápasu v prospech Kazachstanu.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Kazachstan: Jeremejev (Nurek) – Orechov (A), Samat Danijar (A), Musabajev, Chripkov (C), D. Muratov, Šinkareckij, A. Koroljov – Gaťjatov, Sajan Danijar, Makuckij – Vereščagin, Žorabek, Treťjakovskij – Bojko, Mitěnkov, Musorov – Gusejnov, Ďomin, Bujalskij – B. Muratov.

Slovensko: Hlavaj (Sklenár) – Ivan, Fehérváry (C), Korenčík (A), Žiak, Dlugoš, Demo, Golian, Kupec – Liška, Roman (A), Hrehorčák – Pospíšil, Ružička, Krivošík – Kelemen, Kollár, Fafrák – Regenda, Baláž, Kukuca.

Rozhodca: Pražák, Romasko – Harrington, Šišlo.
Príjemné dobré ráno Slovensko!
Vážení hokejoví priatelia, vitajte pri sledovaní on-line prenosu so štvrtého vystúpenia reprezentácie Slovenska do 20 rokov na Majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie. Od pol piatej ráno nášho času bude súperom mladých Slovákov tím Kazachstanu.

Slovensko a Kazachstan odohrali zatiaľ iba 3 zápasy. Hneď ten prvý bol ale šokom pre slovenských fanúšikov. 28. decembra 1997 sa skončil zápas zahanbujúcou prehrou 2:5. Potom už nasledovali dve hladké výhry s vysokým počtom gólov. V sezóne 2000/2001 v základnej skupine vyhrali Slováci 7:0 a v sezóne 2007/2008 v zápase o záchranu dosiahli víťazstvo 8:0. Vtedy sa ešte Kazachstan zachránil, no o rok neskôr už zostúpili do nižšej kategórie, kde zostali až doteraz.

Pre Slovensko je to zápas doslova o všetko. Po prehrách v prvých troch zápasoch musíme Kazachstan poraziť aby sme sa vyhli záchranárskym prácam. Pevne veríme, že náš tím má rozhodne na viac.ň

Zápas sa začína o 04:30, z miesta komentátora sa na vás teší Dávid Švec.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 04:30.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovensko kľúčový zápas zvládlo. Porazilo Kazachstan a postúpilo do štvrťfinále