Slovan prehral posledný zápas v tomto roku, doma podľahol Jokeritu

Ilustračná fotografia zo zápasu Jokerit Helsinki - HC Slovan Bratislava.
Ilustračná fotografia zo zápasu Jokerit Helsinki - HC Slovan Bratislava. (Autor: SITA)
Športové prenosy SME|30. dec 2018 o 00:00

Prenos ste mohli sledovať s nami online.

HC Slovan Bratislava - Jokerit Helsinki 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Góly: 60. Chipchura (Grman) - 19. Joensuu (A. Grant, Norman), 28. Manninen (Lepistö, Platt), 60. N. Jensen (Manninen)

Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Naumov, Lavrentiev - Sadovnikov, Sazonov (všetci Rus.), 9742 divákov

Zostavy:

Slovan Bratislava: Čiliak - A. Jánošík, Sersen, Grman, Klok, É. Gélinas, Bačík - Rau, Taffe, Ch. Bailey - M. Lunter, M. Sukeľ, Červený - Lamper, Buc, Chipchura - Jeglič, T. Hrnka, M. Sloboda

Jokerit: Kalninš - Lepistö, Kivistö, A. Grant, Stollery, O. Lauridsen, J. Jensen, Lööv - O'Neill, Norman, Joensuu - N. Jensen, Manninen, Vesalainen - Moses, Regin, Platt - Wärn, Pihlström, Mäki

BRATISLAVA. Hráči Slovana Bratislava po dvoch domácich víťazstvách neuspeli v nedeľňajšom súboji Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) pred vlastnými fanúšikmi, fínskemu Jokeritu Helsinki podľahli 1:3.

Zverenci trénera Vladimíra Országha v nedeľu počas väčšej časti duelu ťahali za kratší koniec. V úvode decembra Slovan prehral s rovnakým súperom na jeho ľade 0:3.

Nedeľňajšie zásahy Jokeritu dosiahli Jesse Joensuu, v presilovke Sakari Manninen a do prázdnej bránky Nicklas Jensen, za Slovan skóroval štyri sekundy pred treťou sirénou Kyle Chipchura.

Opäť nevyužité šance

V prvej dvadsaťminútovke boli nebezpečnejší hostia a už v 2. min musel zasahovať brankár Čiliak. Uspel rovnako aj v 16. min pri šanci Lauridsena, no 19. min sekundu po návrate É. Gelinasa z trestnej lavice ho prekonal Joensuu tečom strely Granta.

V druhej tretine nevyužil šancu na vyrovnanie Červený a Manninen v presilovke poslal Jokerit do dvojgólového náskoku, keď Čiliakom odrazenú strelu usmernil za chrbát domáceho brankára.

Vo vlastnom oslabení potom nepochodil Lamper a v závere druhej časti ani M. Sukeľ.

HC Slovan Bratislava - Jokerit Helsinki (30. december 2018): fotogaléria

30.12.2019

Chipchura strelil čestný gól

V 45. min trafil hosťujúci Manninen len hornú žŕdku a v závere Normanovu šancu zneškodnil Čiliak.

Tretí gól hostí dal N. Jensen gólom do opustenej bránky Slovana. Domáci fanúšikovia sa dočkali štyri sekundy pred koncom duelu, čisté konto Kalninšovi zmaril Chipchura.

Jediný slovenský zástupca v KHL je po 45 odohraných zápasoch na priebežnom predposlednom 11. mieste Západnej konferencie.

Slovan najbližšie nastúpi na ľade Severstaľu Čerepovec v piatok 4. januára 2019.

Hlasy po zápase

Kyle Chipchura, útočník a strelec jediného gólu Slovana: "Myslím si, že to bol celkom vyrovnaný zápas, ale súper hral lepšie v presilovkách. Naopak, my sme tie svoje nevyužili. Dosť neskoro sme si vytvorili súvislý tlak, podarilo sa to až v závere zápasu, keď sme strelili aj ten zaslúžený gól."

Mário Grman, obranca Slovana: "Náš gól prišiel neskoro. Mali sme šance aj predtým, ale nepadlo nám to tam. Presadili sme sa až v posledných sekundách a to už sa s tým zápasom nedalo nič robiť. Rozhodla efektivita, príliš nám nevyšli ani oslabenia. Vieme, že nás už nikto neposilní, takže sa musíme zomknúť, hrať čo najlepšie a vyhrávať zápasy. Nehrali sme zle, len sme nedali góly."

Vladimír Országh (tréner Slovana): "Previedli sme dobrý výkon, súper hral veľmi dobre ako skúsené družstvo. Jokerit čakal na svoje príležitosti a dva z nich premenil. Potom hostia pozorne strážili stredné pásmo. Chalani bojovali, no nestačilo to. Jokerit bol nad naše sily."

Lauri Marjamäki (tréner Jokeritu): "Videli sme celkom solídny zápas. Som spokojný s našim výkonom, hrali sme disciplinovane a dali góly. "

Online prenos: HC Slovan Bratislava - Jokerit Helsinki (KHL 2018/2019)

KHL  2018/2019
30.12.2018 o 17:00
Slovan
1:3
(0:1, 0:1, 1:1)
60' minúta
Ukončený
Helsinki
Prehľad
Góly a asistencie: 60. Chipchura (Grman) – 19. Joensuu (A. Grant, Norman), 28. Manninen (Platt, Lepistö), 60. Nicklas Jensen (Manninen). Rozhodca: Naumov, Lavrentyev – Sadovnikov, Sazonov. Diváci: 9 742.
Prenos
Slovan nenadviazal na dve predchádzajúce výhry a podľahol Jokeritu Helsinki 1:3. Belasí uzatvárajú kalendárny rok prehrou. Nový rok 2019 začnú zápasom proti Severstaľu Čerepovec, ktorý sa uskutoční v piatok 4. januára.
Koniec zápasu.
59:57
59:57
goalSlovan Bratislava dal gól!
Slovan dnes predsa aspoň raz skóruje a poteší domácu arénu! Grman vystrelil, Kalninš puk vyrazil pred seba, kde bol pripravený KYLE CHIPCHURA, položil si hosťujúceho gólmana a poslal puk do brány!

Asistencia: Mário Grman
59:49
Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Lukáš Klok – 2 min., hrubosť).
59:49
Vylúčenie v tíme Jokerit Helsinki (Max Wärn – 2 min., hrubosť).
59:42
59:42
goalJokerit Helsinki dáva gól! Dvaja hráči Jokeritu sa rútili na jedného Slovanistu a prázdnu bránu, skončilo sa to gólom, o ktorý sa postaral NICKLAS JENSEN.

Asistencia: Sakari Manninen
59:23
Gelinas zastavil puk letiaci do prázdnej brány.
59:11
Hostia vyhadzujú puk, dnes Slovan body žiaľ nezíska.
58:11
Taffe z ľavej strany prestrelil, Gelinas korčuľuje po puk za vlastnú prázdnu bránu.
57:40
Gelinasova bomba skončila mimo brány, Sersen napálil protihráča. Čiliak je už na striedačke.
Oddychový čas domácich.
57:13
Vylúčenie v tíme Jokerit Helsinki (Lauridsen – 2 min., podrazenie).
56:49
hrá sa síce pred Kalninšom, ten ale veľa práce nemá. naopak Slovan si musí dať pozor na protiútoky, do zakončenia sa dostal ONeill.
Slovan postupne zvyšuje početnosť streľby, ale zatiaľ bez efektu. Pomer striel je aktuálne 30:26.
55:32
importantPihlstrom zamestnal obranu Slovana, potom Grman prihral len na súperove hokejky, z čoho rezultovalo zakončenie Normana z bezprostrednej blízkosti a Čiliak sa vyznamenal!
54:30
Tvrdú strelu z ľavej strany Kalninš vyrazil, jeho spoluhráči puk vyhadzujú.
53:56
Jeglič bol pred bránou, no Sersenova strela išla mimo.
53:31
Pekná akcia. Jeglič na Taffea, ten sa zbavil obrancu a zakončil bekhendom, no len do Kalninša, nasleduje reklamná prestávka a buly.
52:38
Belasí makjaú, skúšajú to rôznymi spôsobmi, ale proti kvalitnému súperovi to majú dnes ťažké.
51:26
Strela Lööva bola tvrdá, ale nepresná, Čiliak zasahovať nemusel.
50:55
Jeglič bol tvrdo dohraný pri mantineli, rozhodcovia hru púšťajú. Slovan pomenil útoky, uvidíme, či to pomôže.
49:33
Chipchura prešiel kus ihriska a nastrelil puk na Kalninša, Slovanu sa podarilo udržať sa v pásme, ale chcelo by to lepšiu finálnu fázu, vymyslieť niečo prekvapivé.
47:40
Vesalainen hľadal jemnou žabkou Manninena, tomu chýbal kúsok, aby nebezpečne zakončil.
46:52
Grman neprestrelil brániaceho hráča, Slovan sa snaží v útočnom pásme niečo vymyslieť, zvyšuje obrátky.
46:05
V rohu klziska ostáva po súboji ležať hráč v belasom, no rozhodcovia ani tu faul nevideli.
44:47
importantManninen mal na hokejke tretí gól, no trafil len hornú žŕdku, aj keď bránka bola odkrytá! Čiliak nebol istý v rozohrávke a Slovan mohol byť potrestaný.
44:30
Jeglič prihrával pred bránu, chýbali centimetre, aby sa hráč v belasom dostal do zakončenia zblízka.
43:36
Bailey naskočil z trestnej lavice a ihneď na neho smerovala dlhá prihrávka, ktorú zúžitkoval v strelu švihom, Kalninš zasahuje.
43:00
Jokeritu nevyšiel signál, čo využil Lamper, prihrávkou ešte našiel Chipchuru, ktorý bol však na ceste k bráne zablokovaný.
42:16
Aj Bačík oslobodzuje svoj tím. Ak chce Slovan so zápasom ešte niečo urobiť, musí túto presilovku zvládnuť bez inkasovaného gólu.
41:40
Grman sa s pukom nemaznal a o plexisklo ho posiela cez všetky čiary.
41:28
Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Casey Bailey – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
40:37
Jokerit získal puk za súperovou bránou a Čiliak musel hneď čeliť strele Kivistöa a aj následnej dorážke.
40:01
Začala sa tretia tretina.
V druhej tretine pridal Jokerit ďalší gól, v 28. minúte prekonal Čiliaka v presilovej hre Manninen. Jokerit najmä v druhej tretine herne dominoval a Slovanu veľa nedovolil. Náznaky zlepšenia však belasí ukázali v záverečných minútach a vyslali tak dobrý signál smerom k tretej tretine, ktorá sa začne približne o 18:39.

Pomer striel po druhej tretine: 18:21.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:44
Aktívny Červený strelou spoza hráča mieril presne na bránu, Kalninš mal čo robiť, aby zasiahol.
39:22
importantSukeľ sa nádherným spôsobom zbavil brániaceho hráča a mieril do horenj časti bránky, pozorný Kalninš ho však vychytal.
39:03
Konečne sa Slovan na dlhšie usadil v útočnom pásme, začínalo to vyzerať nebezpečne, škoda, že Jánošík nevystrelil, potom sa belasí len motali pri mantineli, až strieľal Červený a vynútil si zákrok Kalninša.
37:46
Lauridsen zaútočil po osi klziska, mal priestor, tak vystrelil, v poslednej chvíli mu vložil do strely hokejku Gélinas a zrazil puk na ochrannú sieť.
36:48
Diváci sa búria po tvrdom zákroku pri mantineli na Lampera, no ani jeden hlavný rozhodca pravicu nezdvihol.
36:11
Žiaľ, domáci majú problém dostať sa cez stredné pásmo, ale nevzdávajú to. Pozor si museli dať vzadu na strelu Lööva, ale Čiliak svoj tím podržal.
33:31
importantZáver presilovky dohrávali hostia v útočnej tretine, Jensen strelou preveril Čiliaka, ktorý puk vyrazil do strany, tam puk len tesne preskočil hokejku hráčovi Jokeritu, keby sa tak nestalo, zakončoval by do odkrytej brány!
32:58
Aj Chipchura sa dostával do zakončenia, ale bol dobre bránený.
31:50
importantVeľká škoda! Dôrazný Lamper obral súperovho hráča a z pravej strany korčuľoval sám na hosťujúceho gólmana, skúsil strelu po ľade, ale puk priestor troch žrdí minul!
31:32
Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Dávid Buc – 2 min., podrazenie).
31:20
Slovan nedokázal v presilovke nič vymyslieť. Kalninš zasahoval len raz.
31:01
Hostia sa oslobodzujú. Lunter získava opäť útočné pásmo, posiela puk za bránu na Červeného, ktorý hi prihráva na modrú.
30:10
Ideálna príležitosť pre Slovan na strelenie gólu, belasí sa rozostavili v útočnom pásme, Taffe strieľa od modrej presne na lapačku Kalninša.
29:05
Vylúčenie v tíme Jokerit Helsinki (Jānis Kalniņš – 2 min., zdržiavanie hry).
29:05
Polovica zápasu je pomaly za nami a s belasými to nevyzerá práve najlepšie. Verme však, že sa Slovanu čím skôr podarí streliť kontaktný gól.
27:16
27:16
goalJokerit Helsinki dáva gól! Presne 11 sekúnd potreboval Jokerit na využitie presilovej hry. Skackajúci puk po strele Platta sa Čiliak snažil betónom vykopnúť pred seba, no puk dosledoval dôrazný SAKARI MANNINEN a poľahky ho zasunul za Čiliakov chrbát!

Asistencie: Geoff Platt, Sami Lepistö
27:05
Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Chad Rau – 2 min., sekanie).
26:27
Bailey prihrával do strany Grmanovi, čiarový rozhodca však odpískal ofsjad.
25:07
importantČervený sa dostal do šnace, vystrelil z ľavej strany, Kalninšovi puk vypadol, Červený sa ho snažil zasunúť za jeho chrbát, chýbali centimetre!
24:33
Do zakončenia spomedzi kruhov sa dostal Hrnka, ktorý mal chvíľu viac priestoru, no Kalninš vyšiel von z brány a zmenšil mu strelecký uhol, puk končí v jeho náručí.
24:25
Belasým sa v druhej tretine veľmi nedarí predviesť kombinačnú akciu, spoliehajú sa len na nastrelené puky, ktoré však nedokážu vybojovať.
22:44
Slovan zachytil puk na červenej čiare, čo po prihrávke využil Klok a vystrelil, Kalninš zrazil puk na ochrannú sieť.
21:45
Slovanu sa nepodarilo dostať puk do stredného pásma a dostáva sa pod tlak.
20:26
Hráči Jokeritu sa dostali do zakončenia, ktoré Čiliak likviduje, nasleduje buly po jeho pravici.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Videli sme peknú útočnú prvú tretinu, po ktorej môžu byť spokojnejší hosťujúci hokejisti. V 19. minúte strelil úvodný gól stretnutia po teči strely od modrej čiary Jesse Joensuu. Verme, že Slovan na tento presný zásah nájde čoskoro odpoveď v podobe gólu. Či sa tak stane, dozvieme sa približne od 17:48, ked sa začne druhá tretina.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
18:13
18:13
goalJokerit Helsinki dáva gól! V čase návratu Gélinasa na ľad strieľa fínsky tím úvodný gól stretnutia! Nahodenie Granta od modrej čiary veľmi šikovne tečoval JESSE JOENSUU a puk končí za bezmocným Čiliakom.

Asistencie: Alex Grant, John Norman
18:00
Slovan sa dobre bráni, Jokerit nepustil do ničoho nebezpečného, navyše sa fínsky tím previnil ofsajdom, do návratu Gelinasa ostáva 12 sekúnd.
17:18
Jokerit si vytvoril tlak v útočnej tretine, mal dobrý pohyb, no strieľajúci obranca zlomil hokejku a tak odchádza striedať.
16:35
Jensen vystrelil, no bránu netrafil, k puku sa dostal Chipchura, napravo mu korčuľoval Lamper, ale belasých zastavil ofsajd.
16:12
Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Eric Gelinas – 2 min., hákovanie).
16:02
Strelu Raua z ľavého kruhu Kalninš vyrazil pred seba. Stále čakáme na úvodný gól stretnutia.
15:13
importantSituácia 3 na 3, nasledovala prihrávka na ľavé krídlo do jazdy Lauridsenovi, ktorý poslal riadnu bombu, no Čiliak predviedol nádherný zákrok lapačkou!
14:38
Sukeľ si splnil aj obranné povinnosti a pomohol spoluhráčom, ktorí teraz zakladajú ďalší útok.
13:47
Vesalainen mal puk aj rýchlosť, v snahe presne zakončiť ale bránu prestrelil.
12:58
Slovan hodnú chvíľu zvieral Jokerit v jeho obrannej tretine, akciu zakončil Klok strelou z uhla, ktorá nebola príliš nebezpečná.
12:00
Jánošík sa efektne aj efektívne zbavil brániaceho hráča a vystrelil švihom z kruhu, Kalninš mal s jeho zakončením plné ruky aj nohy práce, puk vyrazil do územia, kde nebol nik z domácich.
11:20
Sukeľ si počkal, vytvoril si priestor, no bránu tesne minul. Tímy striedajú.
10:14
Dlho sa neprerušuje, hra má spád, ale útoky už nie sú také nebezpečné, ako v úvode tretiny. Čiliak však musí zasahovať po strele Lööva z ľavého kruhu.
09:20
Grant odzbrojený Jegličom, ktorý sa predieral popri mantineli, poslal puk za bránu, kde ho Slovanisti ale nevybojovali.
08:23
Strela po ľade prešla tesne vedľa pravej Čiliakovej žŕdky, následne Lepistö od modrej trafil len svojho spoluhráča pred bránou.
07:55
Lepistö len čo prešiel modrú čiaru, napriahol a vystrelil, puk bol po Čiliakovom zákroku zrazený na ochrannú sieť.
07:18
Taffe to zobral na seba, prešiel stredným pásmom a z ľavej strany poslal puk na zadný mantinel, Slovan však stráca pásmo.
06:23
Kolmá prihrávka na Granta bola príliš prudká, Slovan si vydýchol, hra sa však opäť sťahuje pred Čiliaka.
05:36
V skrumáži pred bránou Jokeritu sa puk odrazil k hosťujúcim hráčom, ktorí ale dopredu nič nevymysleli, len odovzdali puk na súperove hokejky.
04:47
Sersen si dobre počínal za vlastnou bránou, Mosesa k puku nepustil. Mrzieť môže len fakt, že sa belasí dopustili zakázaného uvoľnenia.
03:43
Rýchly protiútok hostí, no Joensuu bol odstavený od puku a nezakončil.
03:24
Slovan vyletel na súpera, čo sa divákom pochopiteľne páči.
02:25
Úvod ako hrom, ďalšia nebezpečná strela smerovala na Kalninša, ten si poradil a puk vyrazil pred seba. Hneď od úvodu sa začalo veľmi útočne.
01:11
importantPrvá strela na bránu a hneď veľmi nebezpečná, Čiliak pohotovo zakročil pravým betónom. Na druhej strane sa otvoril priestor Červenému, napriahol z pravej strany a dobrým zákrokom sa prezentoval Kalninš.
00:20
Štadión sa slušne zaplnil, Slovan dnes podporu tribún bude určite potrebovať.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Slovan Bratislava odohrá svoj posledný zápas v tomto kalendárnom roku pred vlastnými fanúšikmi dnes o 17:00 proti fínskemu celku Jokerit Helsinki.

SLOVAN po 13-zápasovej šnúre prehier konečne zvíťazil, a to hneď dvakrát po sebe. Najprv sa mu to podarilo v stredu proti Nižnému Novgorodu, ktorý zdolal v dramatickom zápase 5:4 až po samostatných nájazdoch, následne o dva dni neskôr vyhral aj s Nižnekamskom, konkrétne 3:1. Belasí figurujú aktuálne na predposlednej jedenástej priečke Západnej konferencie s počtom bodov 27.

JOKERIT je určite kvalitným a ťažkým súperom, nasvedčuje tomu aj postavenie v tabuľke, fínsky tím sa nachádza na treťom mieste Západnej konferencie za CSKA Moskva a SKA Petrohrad, na konte má 60 bodov. V minulom kole porazil Soči 4:3. K najproduktívnejším hráčom patria Američan Brian O’Neill a Fíni Sakari Manninen a Jesse Joensuu.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan prehral posledný zápas v tomto roku, doma podľahol Jokeritu