Česko v improvizovanej zostave neuspelo, ligový výber však Škótov potrápil

Momentka zo zápasu Česko - Škótsko.
Momentka zo zápasu Česko - Škótsko. (Autor: TASR/AP)
Športové prenosy SME, TASR|7. sep 2020 o 20:45

Domáci skladali tím na poslednú chvíľu.

Liga národov - divízia B, skupina 2

Česko - Škótsko 1:2 (1:1)

Góly: 12. Pešek - 27. Dykes, 52. Christie (z 11 m)

ŽK: Malínský, Jánoš - Armstrong, Robertson, McKenna, Palmer

Česko: Mandous - Holeš, Hubník, Jemelka, Zelený - Jánoš, Havlík (81. Růsek) - Malínský, Budínský (55. Breite), Pešek (76. Potočný) - Tecl

Škótsko: Marshall - Palmer, Cooper, McKenna, Robertson - McTominay, Fleck (61. McGinn), McLean - Christie, Dykes (67. Paterson), Armstrong (80. McGregor)

OLOMOUC. Škótski futbalisti vyhrali vo svojom druhom vystúpení v 2. skupine B-divízie Ligy národov v Olomouci nad Českom 2:1 a so štyrmi bodmi sa dostali na čelo tabuľky.

Domáci tím nastúpil po dvoch koronavírusových prípadoch a kompletnej výmene mužstva v improvizovanom zložení, napriek tomu bol veľmi blízko k zisku bodu.

Česi sú po prehre s tromi bodmi na druhom mieste skupiny o bod pred Izraelom, ktorý remizoval v Netanyi so Slovenskom 1:1.

Česi nastúpili s ligovým výberom

Česi museli po piatkovom víťaznom zápase so slovenskou reprezentáciou v Bratislave (3:1) sformovať úplne nové mužstvo, keďže pôvodný výber rozpustili v dôsledku obáv zo šírenia koronavírusu.

Káder s minimom reprezentačných skúseností tvorili najmä hráči miestnej Sigmy, Baníka Ostrava či Slavie Praha.

Liga národov: Naj zo zápasu Česko - Škótsko: fotogaléria

8.9.2020

Tím viedli tréner David Holoubek, ktorý má štandardne na starosti reprezentáciu do 18 rokov, a kouč dvadsiatky Jiří Žilák.

Napriek improvizovanej zostave začali domáci aktívne a v 12. minúte sa ujali vedenia, Stanislav Tecl našiel Jakuba Peška a ten sám pred Davidom Marshallom nezaváhal.

Najbližšie zápasy budú v októbri

Tento moment prebral Škótov, ktorí prevzali iniciatívu. Ich tlak gradoval a v 27. minúte sa dočkali vyrovnania, keď center Liama Palmera usmernil do bránky Landon Dykes.

Po zmene strán posúdil rozhodca stret Malinského v pokutovom území s Robertsonom ako faul a nariadil pokutový kop, ktorý premenil Ryan Christie - 1:2.

Domáci reagovali niekoľkými nebezpečnými strelami, ktoré buď tesne minuli bránku, alebo ich zlikvidoval pozorný Marshall. V samom závere zachránila hostí od vyrovnania žrď, ktorú opečiatkoval striedajúci Antonín Růsek.

Českí reprezentanti sa najbližšie predstavia v 2. skupine B-divízie 11. októbra na pôde Izraela. Škóti už 8. októbra nastúpia proti tomu istému súperovi v baráži ME 2020 a o tri dni neskôr privítajú v Lige národov Slovákov.

Priebežná tabuľka

1.Škótsko21103:24 b
2.Česko21014:33 b
3.Izrael20202:22 b
4.Slovensko20112:41 b

ONLINE PRENOS: Česko - Škótsko (futbal, NAŽIVO, LIVE, stream, video, dnes, pondelok, Liga národov, Olomouc)

Liga národov UEFA - Liga B Skupina 2 2020/2021
07.09.2020 o 20:45
Česko
1:2
(1:1, 0:1)
90+4 minúta
Ukončený
Škótsko
Prehľad
Góly: 12. Pešek – 27. Dykes, 52. R. Christie (pen.). ŽK: 51. Malinský (CZE) – 48. Armstrong (SCO), 64. Robertson (SCO), 79. McKenna (SCO), 85. Paterson (SCO). Rozhodca: Gözübüyük – van Zuilen, Balder (všetci NED).
Prenos
Druhé dejstvo v Olomouci ponúklo jeden presný zásah, postaral sa oň v 52. minúte hosťujúci Christie a tak zariadil tesné víťazstvo Škótska 2:1! Sledovali sme veľmi zaujímavé stretnutie, neskúsení domáci výber určite prekvapil dobrou hrou, v druhom polčase mal viacero šancí na vyrovnanie, ale Česko zostáva bez bodu, aj keď by si ho domáca reprezentácia určite zaslúžila. Hrá sa však na góly, Škótsko dalo o jeden viac a dostáva sa na čelo našej skupiny.

Ďakujem za pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera.
90+4
Koniec zápasu.
90+4
Jemelka posiela strelu vysoko nad bránu hostí, to je z toho zápasu všetko!
90+3
Česko to však ešte nevzdáva. Po zrazenej prihrávke do pokutového územia tu bude ešte rohový kop, posledná šanca pre domácich na skórovanie, do pokutového územia ide aj brankár Mandous.
90+2
Nedovolený zákrok domácich, Škótsko sa s rozohrávkou priameho kopu neponáhľalo. Vyzerá to, že tri body si hostia povezú domov.
90+1
V druhom polčase sa nadstavujú 4 minúty!
90
90
importantTyčka zachránila Škótsko! Po centri na zadnú tyč sa dostal do zakončenia hlavou Růsek, ale jeho pokus opečiatkoval druhú konštrukciu brány! Škoda pre domáci celok.
89
Po priamom kope bude nasledovať aj rohový kop. Tlak domácich sa stupňuje, ale príležitosti na gól tu momentálne nie sú.
88
Faul zo strany hostí, domáci majú k dispozícii priamy kop na útočnej polovici. Škótsko už bráni so všetkým čo má.
87
Česko zakombinovalo pred pokutovým územím, domáci však loptu strácajú. Zrejme už domáci budú aj viacej riskovať smerom dopredu.
86
Centrovaná lopta na zadnú tyč, tam zasiahol Paterson a Česko ešte zahrávalo rohový kop. Po ňom sa zrodil rýchly brejk Škótska, ktorý však šancu nepriniesol.
85
yellowCardŽltú kartu dostáva Callum Paterson (Škótsko).
84
Potočného snaha o center bola zblokovaná, Česko ešte získava autové vhadzovanie v blízkosti pokutového územia svojho dnešného súpera.
83
Len útočným faulom sa teraz prezentovala domáca reprezentácia. Škótsko sa po získaní lopty nemusí nikam ponáhľať.
82
Česko ubránilo rýchly útok súpera a už sa pokúša usadiť na útočnej polovici. Uvidíme, či prídu do konca zápasu aj ďalšie zaujímavé situácie.
81
Sme v záverečnej časti tohto stretnutia v Olomouci. Škótsko vyhráva 2:1, ale stále nie je o všetkom rozhodnuté. Česko má šance, musí ich však začať čo najskôr využívať.
81
changeStriedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Marek Havlík, prichádza Antonín Růsek.
80
changeStriedanie v tíme Škótsko: z ihriska odchádza Stuart Armstrong, prichádza Callum McGregor.
79
yellowCardŽltú kartu dostáva Scott McKenna (Škótsko).
78
Ofsajd prerušil útočnú akciu hosťujúcej reprezentácia. Domáci tak zakladajú útok zo svojej polovice ihriska.
77
Škótsko aj naďalej drží svoje tesné vedenie, ale na tri body sa ešte bude musieť nadrieť. Kto vie, ako by tento zápas dopadol, keby Česko je v plnej sile.
76
changeStriedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Jakub Pešek, prichádza Roman Potočný.
75
Po rozohrávke spomínaného priameho kopu nasledoval ofsajd hostí. Česko tak získava loptu a už sa skúša presunúť na útočnú polovicu.
74
Nedovolený zákrok domácej reprezentácie, hostia budú zahrávať priamy kop. Česko sa tak po dlhšej dobe bude musieť brániť.
73
73
Škótsko má však aj kus šťastia, že tie šance domáci zostávajú nevyužité. Od favorita zápasu sa čakalo zrejme viac, ale podstatný je výsledok a ten je pre Škótsko priaznivý.
72
importantĎalšia veľká šanca pre domáci celok! Jemelka si spracoval prihrávku na hranici pokutového územia, jeho strela ide tesne nad brvno! Šance domáci celok má, sú však nevyužité...
71
changeStriedanie v tíme Škótsko: z ihriska odchádza John Fleck, prichádza John McGinn.
71
Loptu na prednú tyč si hosťujúca defenzíva postrážila a nedovolila súperovi skórovať. Ide sa striedať na strane Škótska.
70
Nedovolený zákrok hostí a domáci získavajú zaujímavý priamy kop, môžme ho označiť za skrátený rohový kop.
69
Posledné chvíľe patria jednoznačne neskúsenému domácemu tímu, ktorý však má problémy dať vyrovnávajúci gól. Času je však ešte pomerne dosť.
68
68
importantMega šanca domáceho celku! Krásna kombinácia domácich reprezentantov, v pokutovom území sa dostal do zakončenia Pešek, ale Marshall výborným zákrokom zabránil gólu! K odrazenej lopte sa v behu dostal Tecl, ale prázdnu bránu netrafil a padol na zem!
67
changeStriedanie v tíme Škótsko: z ihriska odchádza Lyndon Dykes, prichádza Callum Paterson.
66
Domáci založili rýchly brejk, ktorý však v ideálnej pozícii skončil nepresnou prihrávkou. Takto to určite nepôjde, toto Škótsko bez problémov ustojí.
65
Sledovali sme útočné ťaženie domácej reprezenzácie, ale súper dostal všetky nebezepčné lopty do bezpečia. Česko je teraz odváženjšie, ale chýba tomu prenosť.
64
yellowCardŽltú kartu dostáva Andrew Robertson (Škótsko).
63
Tecl sa snažil odcentrovať na hranicu pokutové územia, ale tam nenašiel nikoho z jeho spoluhráčov. Nasledovať bude odkop od škótskej brány.
62
Priamy kop sa následne zahrával aj na druhej strane. Nebolo to však z tak nebezpečnej pozície, Česko sa však musela mať na pozore a upratať loptu mimo pokutové územie.
61
61
importantPo nedovolenom zákroku zahrávalo Česko priamy kop z hranice pokutového územia! K rozohrávke sa postavil Havlík, jeho strela tesne míňa bránu hostí!
60
Hodina z tohto stretnutia v Olomouci je už minulosťou. Škótsko dokázalo otočiť priebežný stav a momentálne vyhráva 2:1!
59
importantCenter do pokutového územia prepadol k Hubníkovi, ktorý bol sám pred bránou, ale nedokázal ideálne trafiť loptu a tá smeruje mimo hosťujúcej brány!
58
58
Ruka jedného z hosťujúcich reprezentantov a domáci majú možnosť zahrávať priamy kop z celkom zaujímavej pozície. Je to skôr však na center do pokutového územia.
57
Škóti sa trocha stiahli a nechávajú hrať súpera. Česko sa snaží posunúť smerom dopredu, ale domáca rozohrávka je veľmi nepresná.
56
Môžme sa pozrieť aj do Izraela, tam aj naďalej Slovensko vyhráva po góle Michala Ďuriša 1:0! V live tabuľke našej skupiny je momentálne na čele Škótsko.
55
changeStriedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Lukáš Budínský, prichádza Radim Breite.
54
Na rade sú tak domáci reprezentanti, ktorí musia doťahovať náskok súpera. Neskúsený tím má pred sebou veľmi náročnú situáciu.
53
Hostia otočili stav stretnutia vo svoj prospech a momentálne sú bližšie k zisku troch bodov. Do konca je však ešte dostatok času, stať sa môže čokoľvek.
52
52
goalŠkótsko U21 dalo gól!
Loptu si na biely bod postavil RYAN CHRISTIE a skóruje! Domáci brankár Mandous si na loptu skoro siahol, ale škótsky reprezentant to kop presne a hostia idú do vedenia – 1:2!
51
yellowCardŽltú kartu dostáva Tomáš Malinský (Česká republika).
51
51
Bola nariadená penalta pre Škótsko! Malinský fauloval v pokutovom území Robertsona a hostia majú veľkú šancu skórovať. Podľa opakovaných záberov je to veľmi prísna penalta.
50
importantChristie sa dostal v pokutovom území domácich do zakončenia, nebyť defenzívneho zákroku Hubníka mohli ísť hostia do vedenia!
49
Škótsko zastavilo útok domácich, Tecl sa už do zakončenia nedostal. Postupne sa smerom dopredu snaží preniknúť hosťujúca reprezentácia.
48
yellowCardŽltú kartu dostáva Stuart Armstrong (Škótsko).
47
Oba celky sa v úvode druhého polčasu pokúsili založiť rýchle útočné akcie, ale defenzívy boli pozorné. Snáď rýchly futbal hore-dole uvidíme častejšie.
46
Druhý polčas v Olomouci je už v plnom prúde, výkop mala domáca reprezentácia. Ani jeden z trénerov nestriedal.
46
Začal sa druhý polčas.
Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
Úvodné dejstvo v Olomouci je už minulosťou. Boli sme svedkami celkom zaujímavého futbalu a hlavne domáci výber, ktorý bol možno pred týmto zápasom celkom odpisovaný predviedol veľmi dobrý výkon. Práve Česko išlo v 12. minúte do vedenia, keď sa presadil Pešek. Tlak Škótska však potom priniesol gól Dykesa, ktorý bol však pomerne lacný. Útoky sa striedali na oboch stranách, môžme ešte pripísať obom tímom po jednej zahodenej šanci. Snáď nás teda čaká podobne zaujímavý druhý polčas, ktorý sa začne približne o 21:46.
45
Prvý polčas sa skončil.
44
Riadny hrací čas prvého polčasu je čoskoro minulosťou. Čakáme na údaj o prípadnom nadstavenom čase.
43
Úvodné dejstvo sa blíži k svojmu záveru. Stále tu je nerozhodný stav, ale obe reprezentácia to ešte pred prestávkou skúšajú smerom dopredu.
42
Domáci výber bol dlho pri lopte a kombinoval v blízkosti pokutového územia, napokon však nič zaujímavého nevymyslel a už sledujeme aktivitu škótskej reprezentácie.
41
Po rohovom kope zostalo Česko ešte usadené na útočnej polovici a snaží sa s loptou na kopačkách niečo vymyslieť.
40
40
importantMarshall predviedol výborný zákrok! Jánoš mal na kopačke gól domáceho celku, z hranice pokutového územia vyslal krásnu strelu ktorá by určite zapadla do siete, ale proti bol škótsky brankár ktorý končekmi prstov vyrazil loptu na rohový kop!
39
Ten Škótsku nenarobil žiadne problémy a práve hosťujúca reprezentácia sa už skúša dostať do útoku. Tak sa to snáď ešte v záverečnej časti prvého polčasu rozbehlo.
38
Toto vyzeralo pre český tím veľmi nádejne. Zelený dostal výbornú prihrávku na hranicu pokutového územia, ale kým sa odhodlal k strele, Pelmer jeho pokus tečoval na rohový kop.
37
Česku sa darí zakladať rýchly brejky, ktoré robia Škótsku čoraz vaäčšie problémy. Snáď ešte niečo zaujímavého do prestávky uvidíme.
36
Predsa len, vzhľadom na skladbu domáceho tímu sú favoritom hostia. Môžme ešte spomenúť predbežný stav z Izraela, tam naša reprezentácia stále vyhráva po góle Ďuriša 1:0!
35
Približne desať minút zostáva do konca prvého polčasu. Zatiaľ tu máme nerozhodný stav 1:1, ktorý asi viacej vyhovuje domácemu tímu.
34
Škóti sú však následne vytlačení späť na svoju polovicu ihriska. Po strelenom góle na 1:1 zatiaľ čakáme na ďalšie zaujímavé príležitosti.
33
Brankár Mandous musel ďaleko zo svojej brány, čím ukázal výborné čítanie hry a dostal loptu do bezpečia. Škótsko tka ešte môže pokračovať v útoku.
32
Po dlhšej dobe sa v útoku predstavila aj domáca reprezentácia, ktorá zakombinovala v blízkosti pokutového územia, nepresná prihrávka však všetko zastavila.
31
Ďalší útočné akcie Škótska však nie sú nijak presné a zatiaľ neprišlo k ďalšiemu ohrozeniu domácej brány. Uvidíme, čo nám všetko ešte zvyšok prvého polčasu ponúkne.
30
Polhodina z tohto stretnutia v Olomouci je už minulosťou. Zatiaľ je v platnosti nerozhodný stav 1:1, o góly sa postarali Pešek a Dykes.
29
Škótsko po góle viacej ožilo, čo sa určite dalo čakať. Hosťujúca reprezentácia by určite chcela čo najskôr výsledok otočiť vo svoj prospech.
28
Môžme zrejme konštatovať, že toto bol lacnejší gól, dalo sa mu pohodlne zabrániť. Predsa len, skúsenosti tomuto výberu chýbajú. ale stále to nie je stratené.
27
27
goalŠkótsko U21 dalo gól!
Je vyrovnané! Škótsko založilo nenápadnú útočnú akciu, loptu mal Palmer, ktorý si všimol výborné postavenie LYNDONA DYKESA pred bránou domácich, adresoval mu presnú prihrávku a spomínaný nepokrytý Dykes pohodlne skóruje – 1:1!
27
Zakrátko Budínský centroval do pokutového územia, Tecl bol tiesnený a jeho hlavička bola nepresná. V krátkom slede však Česko znova pohrozilo, hostia to budú mať dnes ešte veľmi náročné.
26
Z väčšej vzdialenosti to vyskúšal Holeš, ale jeho pokus smeruje vysoko nad škótsku bránu. Opäť sa však domáci ukázali v útoku a pohrozili súperovi.
25
Na druhej strane potom domáci zahrávali priamy kop, po jeho rozohrávke pokračujú v kombinácii na útočnej polovici.
24
24
importantMandous musel prvýkrát zasahovať! Škótsko nebezpečne zakombinovalo, Palmer v pokutovom území prihrával na druhý tyč kde sa do zakončenia z uhla dostal Christie, domáci brankár mal čo robiť, aby zabránil lopte dostať sa do siete!
23
Česko zbytočne stratilo loptu pri prieniku do útoku a Škótsko dokázal zahroziť. Nebezpečnú prihrávku v pokutovom území musel do bezpečia odvracať Jemelka.
22
Približne polovica z úvodného dejstva je preč, česká reprezentácia vyhráva po Peškovom góle a v týchto chvíľach úspešne vzdoruje tlaku svojho dnešného súpera.
21
Ďalší škótsky ofasajd, brankár Mandous rozohráva loptu od svojej brány. Škótsko má tlak, ale stále nič zaujímavého hostia neukázali.
20
Skúsený kapitán domácej reprezentácie Hubník zatiaľ veľmi presne diriguje obranu Česka. Škótsko totižto stále útočí a drží teraz loptu veľmi dlho na svojich kopačkách.
19
Ofsajd prekazil útočnú akciu hostí, Armstrong bol v postavení mimo hry a tak nemohol sám v pokutovom území pokračovať ďalej. Mandous zatiaľ čaká v českej bráne na zákrok.
18
Palmer centroval do domáceho pokutového územia, následne sa rozvinul škótsky tlak a Hubník mal čo robiť, aby dostal loptu do bezpečia. Hostia aj naďalej usadení na útočnej polovici.
17
Zatiaľ to v domácom tíme, ktorý bol narýchlo poskladaný z podstate neznámych mien bez reprezentačných skúsenosti funguje veľmi dobre.
16
Po rohovom kope Česko kombinovalo na útočnej polovici, ale po nepresnej prihrávke domáca reprezentácia loptu stráca a tak smerom dopredu skúša preniknúť Škótsko.
15
15
importantMarshall mal veľmi ťažkú pozíciu! Jakub Pešek posilnený prvým gólom zaujímavo vystrelil spoza pokutového územia, točená lopta bola veľmi nebezpečná a škótsky brankár ju musel vyraziť na rohový kop!
14
Kapitán hosťujúcej reprezentácie Robertson je v ofsajde, akcia Škótska tak nemohla pokračovať ďalej. Informácia z Izraela, Michal Ďuriš posiela Slovensko do vedenia 1:0!
13
To je teda zaujímavý úvod tohto stretnutia. Oslabený domáci celok vyhráva 1:0 a Škótsko ako papierový favorit bude musieť doťahovať náskok svojho dnešného súpera.
12
12
goalČesko dalo gól!

A máme tu otvárací gol tohto stretnutia! Toto bola krásna akcia domácej reprezentácia, Tecl poslal výbornú prihrávku do pokutového územia za obranu súpera, loptu získal JAKUB PEŠEK a sám pred Marshallom nezaváhal – 1:0!
11
Hosťujúci Armstrong zakladal rýchlu útočnú akciu, ale jeho prihrávku zachytil Holeš a smerom dopredu už ide Česko.
10
Úvodná desaťminútovka v Olomouci je už minulosťou, zatiaľ čakáme na prvú vážnejšiu príležitosť. Oba tímy pozorne bránia a vyrážajú do postupných útokov.
9
Jeho center preletel cez pokutové územie, následne ešte Česko kombinovalo pred pokutovým územím, ale defenzíva súpera je pozorná a prichádza navyše domáci faul.
8
Malinský sa snažil presadiť cez dvoch hosťujúcich reprezentantov, čo sa mu však nepodarilo. Česko ale získava svoj prvý rohový kop v tomto zápase, rozohrá ho Budínský.
7
Domáci Holeš vybojoval loptu a snažil sa odcentrovať do pokutového územia súpera, bol však včas odstavený a nasledovať bude len odkop od Marshallovej brány.
6
Nedovolený zákrok zo strany domácich, Škótsko sa dostáva čoraz bližšie k pokutovému územiu svojho dnešného súpera. Česká defenzíva je však veľmi pozorná.
5
Chyba v rozohrávke hostí, Tecl získal loptu a prihrával do pokutového územia, pri lopte však bol ako prvý brankár Marshall, ktorý ju už rozohráva na svojich spoluhráčov.
4
Zatiaľ čakáme na nejaký prvý väčší impulz, zatiaľ je častejšie pri lopte Škótsko, ktoré sa snaží založiť postupnú útočnú akciu. Hostia sú favoritom tohto zápasu, ale takisto nastupujú v pozmenenej zostave.
3
Armstrong ťahal rýchly protiútok hosťujúcej reprezentácie, ale domáci Jánoš zastavil rodiacu sa šancu súpera. Škótsko následne rozbieha svoju kombináciu.
2
K lopte sa už dostáva Česko, ktoré sa pokúsilo o rýchly prechod na útočnú polovicu, ale dlhý pas za obranu súpera putoval za postranú čiaru.
1
Prvý polčas v Olomouci je už v plnom prúde, výkop patril Škótsku, ktoré toto stretnutie odohrá v bielych dresoch, domáca reprezentácia hrá v červených.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Dozneli štátne hymny oboch krajín, úvodný výkop je tak už na spadnutie.
Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
Prajem príjemné športové popoludnie všetkým fanúšikom futbalu! Dnes pokračuje Liga národov, reprezentácie čaká druhý zápas v skupine. V lige B, skupine číslo dva je na programe stretnutie medzi Českom a Škótskom. Domáca reprezentácia kvôli koronavírusu musela povolať úplne nový tím aj s trénermi. Šancu tak dostanú mladí hráči z českej ligy, skúsenejšími a známejšími menami v tíme sú Hubník a Tecl. Škótsko tak bude favoritom tohto zápasu, ale určite to nebude mať až také ľahké. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.
Úvodné zostavy:

Česká republika: Mandous – Holeš, R. Hubník (C), Jemelka, Zelený – Jánoš, Havlík – Malinský, Budínský, Pešek – Tecl

Náhradníci: Nguyen, Markovič – Juroška, Karafiát, Breite, Karabec, Růsek, Holzer, Solil, Gabriel, Šíp, Potočný

Škótsko: Marshall – Palmer, Cooper, McKenna, Robertson (C) – McTominay, Fleck, McLean – R. Christie, Dykes, Armstrong

Náhradníci: Robby McCrorie, McLaughlin – Jack, Tierney, Forrest, J. McGinn, C. McGregor, Paterson, Gallagher, Burke, O'Donnell, Taylor

Rozhodca: Gözübüyük – van Zuilen, Balder (všetci NED)
Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentačné mužstvá Českej republiky a Škótska. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:45.

Ešte predtým, než sa rozbehnú popredné ligové súťaže v Európe sú tu reprezentačné stretnutia v rámci Ligy národov, v pozmenenom formáte oproti minulému ročníku. Prvenstvo z minulého ročníka obhajuje Portugalsko.

Druhú skupinu Ligy B tvoria reprezentácie Slovenska, Česka, Škótska a Izraelu. Svoje prvé vysúpenia v novom ročníku Ligy národov majú už jednotlivé mužstvá za sebou, bez bodu je len naša reprezentácia, ktorá prehrala doma s Českom 1:3. Škótsko remizovalo s Izraelom 1:1 a oba celky tak získali po jednom bode do tabuľky.

Česká republika odohrala zápas na Slovensku aj napriek tomu, že v tíme bol potvrdení koronavírus. Po tomto zápase sa niektorí hráči už pobrali do svojich klubov a český zväz avizoval, že domáci zápas so Škótskom sa zrejme neuskutoční. Napokon prišlo k dohode s UEFA, že zápas sa odohrá, ale česká strana musí nastúpiť s iným tímom ako v Bratislave. Aj na základe tohto faktu, môžme favorizovať Škótsko, ktoré by mali v rámci možností do Česka pricestovať v najlepšom zložení.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Česko v improvizovanej zostave neuspelo, ligový výber však Škótov potrápil