Futbalové prestupy ONLINE: Dortmund opúšťa niekdajší veľký talent (utorok, 27. august)

Youssoufa Moukoko v drese Borussie Dortmund.
Youssoufa Moukoko v drese Borussie Dortmund. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|27. aug 2024 o 09:30 (aktualizované 27. aug 2024 o 13:13)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí v utorok 27. augusta. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už vo všetkých top ligách na svete.

Vo väčšine krajín sa prestupové obdobie uzatvorí 1. septembra. Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste v utorok 27. augusta.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)

Cancelo mieri k Saudom

13:13 Anglický futbalový klub Manchester City sa dohodol na predaji portugalského reprezentanta Joaoa Cancela do saudskoarabského klubu Al Hilal.

Hodnota transferu sa podľa agentúry DPA vyšplhala na 25 miliónov amerických dolárov.

Tridsaťročný obranca prišiel do Manchestru v roku 2019 z Juventusu Turín. V rokoch 2021 i 2022 pomohol získať City majstrovské tituly v Premier League.


Bénes má nového spoluhráča

12:47 Klub nemeckej futbalovej Bundesligy posilní kórejský stredopoliar Džong Wu-jong. Do tímu, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentant László Bénes, prichádza na hosťovanie zo Stuttgartu.

Džong sa pred rokom presunul do Stuttgartu z Freiburgu a v uplynulej sezóne si pripísal 5 gólov v 29 dueloch.

"Rozhodujúcim faktorom jeho angažovania bola jeho všestrannosť. Má nielen technické schopnosti, ale aj správny postoj, ktorý mu umožňuje zapadnúť do viacerých systémov," vyhlásil podľa DPA športový riaditeľ Unionu Horst Heldt.


Lipsko získalo mladíka z Atletica

12:03 Belgický futbalový reprezentant Arthur Vermeeren odišiel na ročné hosťovanie z Atletica Madrid do RB Lipsko. Oba kluby sa zároveň dohodli na podmienkach záväznej povinnosti odkúpenia 19-ročného stredopoliara v ďalšom súťažnom ročníku.

Záväzok vstúpi do platnosti, keď Vermeeren odohrá za Lipsko určitý počet zápasov, klub s ním následne uzavrie zmluvu do roku 2029.

"Som veľmi šťastný z môjho prestupu do Lipska. Je to tím, ktorý sa dokázal v krátkom čase zaradiť medzi špičku v Lige majstrov i Bundeslige," uviedol Belgičan podľa agentúry DPA.


Nigéria má nového trénera

10:54 Bruno Labbadia sa stal novým trénerom futbalistov Nigérie. Tamojšia federácia uviedla, že 58-ročného Nemca vymenovala do funkcie s okamžitou platnosťou. Ďalšie podrobnosti kontraktu nie sú známe.

Labbadia je už v poradí tretí kormidelník na lavičke Nigérie počas tohto roku, vo funkcii nahradil Finidiho Georga. Nemecký tréner sa ujme vedenia tímu 12 dní pred začiatkom kvalifikácie Afrického pohára národov 2025. Tú jeho zverenci odštartujú domácim zápasom v D-skupine proti Beninu. O tri dni neskôr tím odohrajú duel v Rwande.

Bývalý nemecký útočník v minulosti viedol niekoľko bundesligových mužstiev vrátane Bayeru Leverkusen, Hamburgu, VfB Stuttgart, VfL Wolfsburg a Herthy Berlín. Toto bude jeho prvý zahraničný angažmán v trénerskej kariére. Správu priniesla agentúra Reuters.


Moukoko odchádza do Francúzska

9:30 Nemecký futbalista Youssoufa Moukoko odchádza z Borussie Dortmund na hosťovanie do OGC Nice. Dohoda s francúzskym klub obsahuje aj opciu na trvalý prestup.

Útočník údajne mohol prestúpiť aj do Marseille, Lille či Sevilly, napokon však zvíťazilo Nice.

Kamerunský rodák prišiel do Dortmundu zo St Pauli v roku 2016 a odvtedy odohral za Borussiu 99 zápasov, v ktorých strelil 18 gólov.

Moukoko je najmladší hráč v histórii najvyššej nemeckej súťaže, debutoval v deň 16-tich narodenín. O 28 dní neskôr sa taktiež stal najmladším strelcom v dejinách súťaže.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Dortmund opúšťa niekdajší veľký talent (utorok, 27. august)