Futbalové prestupy ONLINE: Kto je nová posila Slovana? V Česku mal problémy (streda, 21. august)

Idjessi Metsoko na snímke s generálnym riaditeľom ŠK Slovan Bratislava Ivanom Kmotríkom ml.
Idjessi Metsoko na snímke s generálnym riaditeľom ŠK Slovan Bratislava Ivanom Kmotríkom ml. (Autor: ŠK Slovan Bratislava)
Sportnet|21. aug 2024 o 08:03 (aktualizované 22. aug 2024 o 00:08)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí v stredu 21. augusta. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už vo všetkých top ligách na svete.

Vo väčšine krajín sa prestupové obdobie uzatvorí 1. septembra. Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste v stredu 21. augusta.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)

Koniec online prenosu

0:08 Dnešný online prenos je na konci, ďakujeme za sledovanie.


Neapol dotiahol prestup Brazílčana

18:30 Taliansky futbalový klub SSC Neapol získal krídelníka Davida Neresa z Benficy Lisabon za 28 miliónov eur.

Dvadsaťsedemročný Brazílčan, ktorý má na konte aj osem štartov v národnom tíme, odštartoval kariéru v Sao Paule a pôsobil aj v Ajaxe Amsterdam a Šachtare Doneck. Do lisabonského klubu prišiel v roku 2022, v prvej sezóne s ním vyhral ligu a v 83 dueloch strelil 17 gólov a na ďalších 26 prihral.

Neapol, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentant Stanislav Lobotka, privíta cez víkend Bolognu. Informovala agentúra Reuters.


Martinez predĺžil zmluvu s Aston Villou

17:53 Anglický futbalový klub Aston Villa podpísal nový kontrakt s brankárom Emilianom Martinezom do leta 2029.

Tridsaťjedenročný Martinez prišiel do klub v roku 2020 z Arsenalu a za Villu odohral už viac ako 150 zápasov. Pred dvoma rokmi sa výraznou mierou podieľal na zisku titulu pre Argentínu na majstrovstvách sveta v Katare. Dvakrát vyhral aj turnaj Copa America.

V prebiehajúcom ročníku si zahrá aj v skupinovej fáze Ligy majstrov, kam sa Aston Villa prebojovala premiérovo v histórii. Informovala agentúra dpa.


Sterling a Chilwell zrejme skončia v Chelsea

16:57 Anglickí futbalisti Raheem Sterling a Ben Chilwell v súčasnosti netrénujú s prvým tímom FC Chelsea. Podľa britských médií sú obaja hráči na odchode z londýnskeho klubu.

Dvojica nenastúpila v nedeľnom zápase anglickej Premier League proti úradujúcemu majstrovi Manchestru City, s ktorým Chelsea prehrala 0:2. Ich budúcnosť na Stamford Bridge nevyzerá ružovo, podľa trénera "The Blues" Enza Marescu nebudú Sterling s Chilwellom dostávať veľa priestoru v zostave, ak sa rozhodnúť zotrvať v mužstve.

"V tomto momente trénujú obaja mimo prvého tímu. Máme široký káder, pre mňa je nemožné dopriať všetkým veľa minút na trávniku. Ak chcú dostávať veľa priestoru, pravdepodobne bude pre nich lepšie odísť niekam inam," citovala Marescu agentúra AFP.


Ajax podpísal hráča z Juventusu

14:48 Ajax Amsterdam podpísal zmluvu s bývalým talianskym reprezentantom Daniele Ruganim, ktorý prišiel na jednu sezónu z Juventusu, informoval v stredu holandský klub.

Tridsaťročný obranca získal v rokoch 2016 až 2018 sedem reprezentačných štartov za Taliansko, ale v Juventuse sa prepadol a pravidelne nenastupoval.

"Jeho príchod znamená posilnenie skúseností pre našu relatívne mladú obranu," povedal technický riaditeľ Alex Kroes. "Tím tak bude lepšie vyvážený."

Rugani je druhou novou posilou Ajaxu po Bertrandovi Traorém, ktorý prestúpil z Villarrealu.

Ajax prežil jednu zo svojich najhorších sezón, keď sa nachádzal na konci tabuľky, než sa dostal na piate miesto.

Ich nový taliansky tréner Francesco Farioli videl, ako jeho tím v nedeľu prehral na pôde postupujúceho NAC Breda po tom, ako v treťom kvalifikačnom kole Európskej ligy na penalty zdolal grécky Panathinaikos.


Felix sa vrátil do Chelsea

14:23 Chelsea podpísala sedemročný kontrakt s útočníkom Joaom Felixom z Atletica Madrid, informoval v stredu klub Premier League.

Finančné podrobnosti neboli zverejnené, ale anglické médiá informovali, že Chelsea zaplatila za návrat 24-ročného hráča na Stamford Bridge približne 46 miliónov libier.

Felix zaujal počas svojho šesťmesačného hosťovania v Chelsea v sezóne 2022/23, keď v 20 vystúpeniach strelil štyri góly. Poslednú sezónu strávil na hosťovaní v Barcelone, kde v 44 zápasoch strelil 10 gólov.


Chelsea poslala hráča na hosťovanie

14:08 FC Burnley sa dohodlo na ročnom hosťovaní anglického futbalového reprezentanta do 21 rokov Bashira Humphreysa z FC Chelsea.

Defenzívny univerzál debutoval v drese "The Blues" v januári 2023 v zápase FA Cupu proti Manchestru City.

Humphreys strávil uplynulé dva ročníky na hosťovaní v nemeckom Paderborne a anglickom tíme Swansea.

"Burnley je klub s veľkými ambíciami, majitelia vedia, čo robia a chcú ho posunúť dopredu," uviedol hráč s ugandskými koreňmi, ktorý má platnú zmluvu na Stamford Bridge do júna 2027.


Güldogan sa vracia do City

11:51 Nemecký stredopoliar Ilkay Gündogan sa vracia späť do Manchestru City. Naposledy pôsobil v španielskom tíme FC Barcelona. Nemec by sa mal vrátiť do Anglicka zadarmo. Kontrakt mal podpísať do júna 2025.


Atlético potvrdil príchod Gallaghera

11:40 Španielsky klub Atlético Madrid potvrdil príchod anglického futbalistu Connora Gallaghera z Chelsea. Jeho cenovka sa vyšplhala na 42 miliónov eur. Zmluvu mal podpísať na päť rokov.


Villarreal podpísal nového brankára

8:20 Villarreal podpísal šesťročnú zmluvu s brazílskym brankárom Luizom Juniorom z portugalského klubu Famalicao, oznámil v utorok klub LaLigy.

Kluby nezverejnili prestupovú sumu, ale španielske médiá informovali, že Villarreal za 23-ročného hráča zaplatil približne 12 miliónov eur (13 miliónov USD).

"S impozantnou výškou 1,93 metra je rýchly medzi žrďami, dokáže dominovať vo vzdušných súbojoch a má výborné reflexy - to všetko z neho robí veľmi talentovaného brankára s veľkou budúcnosťou," uviedol Villarreal vo vyhlásení.

Luiz Junior má na svojom konte 140 štartov za Famalicao od svojho vstupu do akadémie vo veku 18 rokov. Vo Villareale nahradí Filipa Jorgensena, ktorý minulý mesiac prestúpil do Chelsea na základe sedemročnej zmluvy.


Nová posila Slovana mala v Česku problémy

8:00 Slovenský majster Slovan Bratislava sa posilnil o mladého útočníka Idjessiho Metsoka, ktorý prišiel na hosťovanie z českého FC Viktoria Plzeň.

Predtým pôsobil v druholigovom tíme MFK Vyškov. V tom klube však prišli nepríjemné komplikácie. Len dva týždne pred začiatkom jarnej časti českých súťaží Metsoko zmizol.

Odkedy koncom januára odcestoval na zraz reprezentácie Toga do 23 rokov, zľahla sa po ňom zem.

Nikomu z klubu sa neozýval. „Bohužiaľ, nemám k tomu čo povedať. Riešime to,” vravel v tom čase generálny manažér Vyškova Zbyněk Zbořil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Kto je nová posila Slovana? V Česku mal problémy (streda, 21. august)