Futbalové prestupy ONLINE: Diabli získali slovenského útočníka (sobota, 3. august)

Samuel Lusale v drese Slovenska.
Samuel Lusale v drese Slovenska. (Autor: X/UtdTruthful)
Sportnet|3. aug 2024 o 07:31 (aktualizované 3. aug 2024 o 11:55)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí v sobotu 3. augusta. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už vo všetkých top ligách na svete.

Vo väčšine krajín sa prestupové obdobie uzatvorí 1. septembra.

Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste v sobotu, 3. augusta.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)

Füllkrug oficiálne posilou West Hamu

11:55 Anglický prvoligový klub West Ham z Londýna sa dohodol s nemeckým tímom Borussia Dortmund na príchode útočníka Niklasa Füllkruga.

Tridsaťjedenročný nemecký reprezentant by mal v sobotu v anglickej metropole absolvovať lekársku prehliadku. Britská televízia BBC, ktorá informáciu priniesla, hovorí o prestupovej sume 32 miliónov eur.

Rodák z Hannoveru dal v uplynulej sezóne za „die schwarzgelben“ pätnásť gólov vo všetkých súťažiach. Mal výrazný podiel na postupe Dortmundu do finále Ligy majstrov.

Predstavil sa tiež v drese národného tímu na domácom európskom šampionáte. V piatich dueloch na turnaji dvakrát skóroval.

Nový kormidelník „kladivárov“ Julen Lopetegui zo Španielska sa tak pravdepodobne dočkal vytúženej posily do ofenzívy.

Anglické médiá dlhšie informovali o záujme klubu o Jhona Durana z konkurenčnej Aston Villy, no ten sa napokon rozhodol zotrvať vo svojom súčasnom klube.


Vráti sa do rodného klubu

7:34 Bývalý austrálsky brankár Mitch Langerak sa v januári vráti do tímu Melbourne Victory na základe 18-mesačnej zmluvy, informoval v sobotu klub A-League.

Langerak, ktorý v súčasnosti pôsobí v japonskom klube Nagoya Grampus, sa vracia do klubu, v ktorom začal svoju profesionálnu kariéru pred odchodom do nemeckej Borussie Dortmund v roku 2010.

"Mitchov rodokmeň hovorí sám za seba," povedal tréner Victory Patrick Kisnorbo. "Hral na najvyššej úrovni v Európe a v Japonsku podával neuveriteľne konzistentné výkony.

"Jeho charakter, profesionalita a prístup k futbalu sú príkladom pre všetkých futbalistov, ktorý by mali nasledovať, a my sa tešíme na jeho januárový príchod."

Tridsaťpäťročný hráč bol členom tímu Socceroos na majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii a o rok neskôr pôsobil ako zástupca Mata Ryana, keď Austrália vyhrala Ázijský pohár na domácej pôde.

Langerak sa do Melbourne presunie po skončení sezóny v Japonsku.


West Ham sa nevzdáva posíl

7:28 Anglický klub West Ham United sa podľa renomovaného novinára Fabrizia Romana nevzdáva svojich vytypovaných posíl.

Sú nimi Niklas Füllkrug z Borussie Dortmund, Crysencio Summerville z Leeds United či Guido Rodriguez z Real. Betis.


Slovenský hráč v drese United

7:25 Slovenský futbalista Samuel Lusale prestúpil do akadémie Manchestru United. Klub ho získal hneď po tom, čo získal do svojich radov Chida Obi Martina.

Lusale prišiel do anglického veľkoklubu z Crystal Palace. Šestnásťročný krídelník odmietol štipendium v predošlom pôsobisku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Diabli získali slovenského útočníka (sobota, 3. august)