Futbalové prestupy ONLINE: PSG sa buchol po vrecku. Mladíka kúpil za 50 miliónov (sobota, 17. august)

Francúz Désiré Doué (vpravo) sa teší z gólu v zápase proti Novému Zélandu na OH 2024.
Francúz Désiré Doué (vpravo) sa teší z gólu v zápase proti Novému Zélandu na OH 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|17. aug 2024 o 08:00 (aktualizované 17. aug 2024 o 15:30)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí v sobotu 17. augusta. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už vo všetkých top ligách na svete.

Vo väčšine krajín sa prestupové obdobie uzatvorí 1. septembra. Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste v sobotu 17. augusta.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)

Hložek opustil Leverkusen

15:30 Nemecký futbalový klub TSG Hoffenheim angažoval českého útočníka Adama Hložeka z Bayeru Leverkusen.

Za 22-ročného reprezentanta zaplatil 18 miliónov eur, čo je najdrahšia čiastka v histórii klubu. Podľa agentúry DPA sa obe strany dohodli na dlhodobom kontrakte.

Hložek strávil v Bayeri uplynulé dve sezóny, počas ktorých odohral 80 zápasov a strelil 11 gólov.

V uplynulej sezóne s tímom získal majstrovský titul a triumfoval v Nemeckom pohári. V drese národného tímu sa predstavil aj na letných ME v Nemecku.

"Adam je mladý a žiadostivý hráč, ktorý má napriek svojmu nízkemu veku veľa medzinárodných skúseností," uviedol športový riaditeľ Hoffenheimu Frank Kramer.


PSG získal mladíka za 50 miliónov

13:00 Vedenie PSG ulovilo v krátkom čase druhého talentovaného hráča. 

Novou posilou francúzskeho majstra sa v sobotu oficiálne stal Désiré Doué, devätnásťročný krídelník prišiel na prestup z Rennes.

Mládežnícky francúzsky reprezentant a strieborný medailista z OH v Paríži sa úspešne podrobil zdravotnej prehliadke a podpísal zmluvu na päť sezón. 

Rennes podľa médií dostane 50 miliónov eur, ďalších desať miliónov bude v hre vďaka bonusom, informoval o tom portál eurofotbal.cz.


Abena bude hrať v Rusku

12:35 Bývalý obranca bratislavského Slovana či Trnavy Myenty Abena bude v kariére pokračovať v Rusku. Na dva roky sa upísal Spartaku Moskva.

Kým klub z Tehelného poľa ho vlani predal Ferencvárosu Budapešť za 400-tisíc eur, teraz prestúpil surinamský obranca za trojnásobok.

Na Slovensku získal celkovo šesť trofejí. Najskôr vyhral s Trnavou Slovnaft Cup a následne so Slovanom trikrát ovládol ligu a dvakrát pohár.


Lazio pokračuje v budovaní kádra

10:20 Lazio Rím získalo na hosťovanie senegalského reprezentanta Boulayeho Diu. S 27-ročným útočníkom sa dohodlo na dvojročnej zmluve s opciou.

Dia strávil uplynulé dve sezóny v Salernitane, za ktorú strelil 22 gólov v 52 zápasoch. Veľkú časť ročníka 2023/2024 vynechal pre zranenia.

Nový tréner Lazia Marco Baroni musí prebudovať káder po tom, ako v lete odišli viacerí kľúčoví hráči, prevažne z ofenzívy.

Po ôsmich rokoch sa s klubom rozlúčil útočník Ciro Immobile a nové pôsobiská si našli aj Luis Alberto, Daiči Kamada či Felipe Anderson.


Ugochukwu bude hrať za Southampton

9:40 Záložník Lesley Ugochukwu mieri na hosťovanie do Southamptonu, ktorý sa po sezóne strávenej v druhej lige vrátil do Premier League. 

Dvadsaťročný hráč prišiel do Chelsea minulý rok z francúzskeho Stade Rennes za približne 30 miliónov eur a odvtedy nastúpil v 15 zápasoch.

"Southampton má skvelú históriu. Veľa skvelých hráčov hralo za Southampton, takže som veľmi rád, že teraz môžem byť súčasťou tímu," povedal.

Francúzsky stredopoliar Lesley Ugochukwu v drese FC Chelsea.
Francúzsky stredopoliar Lesley Ugochukwu v drese FC Chelsea. (Autor: REUTERS)

Ipswich získal írskeho strelca

8:55 Nováčik anglickej Premier League Ipswich Town, ktorého už dnes čaká ostrá domáca premiéra proti FC Liverpool, získal ďalšiu posilu.

Po tom, čo na hosťovanie z Manchestru City prišiel Kalvin Phillips, klub získal na trvalý prestup írskeho záložníka Sammieho Szmodicsa. Ten v predošlej sezóne nastrieľal za Blackburn 33 súťažných gólov. 

Szmodics, ktorý má na konte štyri reprezentačné štarty, podpísal kontrakt na štyri roky, pričom jeho predošlý klub zinkasuje skoro 11 miliónov eur.


Chilwell je pripravený odísť

8:00 Zdá sa, že pôsobenie anglického reprezentanta Bena Chilwella vo farbách FC Chelsea sa chýli ku koncu, čo potvrdil aj tréner Enzo Maresca.

"Páči sa mi, aký je. Problémom však je, že u nás bojuje s nájdením si správnej pozície. Asi bude pre neho lepšie odísť, aby hrával," uviedol.

Na sociálnej sieti X o tom informoval Fabrizio Romano.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: PSG sa buchol po vrecku. Mladíka kúpil za 50 miliónov (sobota, 17. august)