Futbalové prestupy ONLINE: Slovenský reprezentant opúšťa Slaviu (pondelok, 19. august)

Michal Tomič prestúpil do FK Bodö/Glimt
Michal Tomič prestúpil do FK Bodö/Glimt (Autor: FK Bodø/Glimt/X)
Sportnet|19. aug 2024 o 10:16 (aktualizované 20. aug 2024 o 00:14)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí v pondelok 19. augusta. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už vo všetkých top ligách na svete.

Vo väčšine krajín sa prestupové obdobie uzatvorí 1. septembra. Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste v pondelok 19. augusta.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)

Koniec online prenosu

0:14 Dnešný online prenos je na konci, ďakujeme za sledovanie.


Chelsea a Atletico našli riešenie

19:28 Portugalský futbalista Joao Felix bude opäť obliekať dres FC Chelsea. 

Dvadsaťštyriročný útočník Atletica Madrid príde do londýnskeho klubu v rámci dohody o prestupe Conora Gallaghera, ktorý poputuje opačným smerom do Španielska.

V pondelok o tom informoval renomovaný novinár Fabrizio Romano.

Atletico malo pôvodne získať Gallaghera "výmenou" za Samua Omorodiona, dohoda však stroskotala a 24-ročný stredopoliar sa vrátil do Londýna.

Oba tímy napokon našli riešenie s prestupom Felixa, ktorý strávil na Stamford Bridge jarnú časť sezóny 2022/2023 na hosťovaní.

Za "The Blues" vtedy odohral 20 zápasov, v ktorých strelil štyri góly. S Chelsea sa dohodol na šesťročnom kontrakte, dĺžka Gallagherovej zmluvy s Atleticom zatiaľ nie je známa.


Skipp prestúpil do Leicestru

18:37 Anglický futbalový klub Leicester City angažoval stredopoliara Olivera Skippa z Tottenhamu Hotspur. S 23-ročným Angličanom sa dohodol na päťročnom kontrakte.

Skipp je odchovancom Spurs a v drese A-tímu si pripísal 106 štartov vo všetkých súťažiach. Do Leicesteru ho podľa agentúry AFP "prilákal" tréner Steve Cooper, s ktorým sa pozná z národného tímu v mládežníckych kategóriách.

"Mám pocit, že je to dobrá partia ľudí a hráčov. Personál ma pozná, so Steveom som spolupracoval v anglickej reprezentácii, takže je tam dobrý vzťah. Som si istý, že máme káder, ktorý dokáže byť konkurencieschopný v každom zápase. Teším sa na to, čo všetko môže tento tím dosiahnuť," radoval sa defenzívny stredopoliar.

Leicester sa po sezóne v Championship vrátil do najvyššej Premier League a v 1. kole nového ročníka ho v pondelok večer čakal zápas práve proti Tottenhamu.


Henry ukončil pôsobenie v reprezentácii Francúzska

15:49 Thierry Henry odstúpil z funkcie trénera francúzskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov, informovala v pondelok futbalová federácia krajiny niekoľko dní po tom, ako jeho tím prehral so Španielskom vo finále olympijského turnaja.

Francúzska futbalová federácia (FFF) vo svojom vyhlásení uviedla, že Henry svoje rozhodnutie ukončiť zmluvu, ktorá mala platiť do júna 2025, zdôvodnil osobnými dôvodmi.

Henry, ktorý ako hráč vyhral s Francúzskom majstrovstvá sveta 1998 a je druhým najlepším strelcom svojej krajiny v histórii, si po výkonoch svojho tímu na olympijských hrách vyslúžil pochvalu.


Spartu by mal posilniť talentovaný Slovák

14:15 Slovenský brankár Sebastián Zajac je blízko prestupu z poľského klubu Podbeskidzie Bielsko-Biala do Sparty Praha.

Mládežnícky reprezentant Slovenska sa zviditeľnil na nedávnych majstrovstvách Európy do 17 rokov. O chystanom transfere informuje poľský web Goal.pl.


Sommer ukončil reprezentačnú kariéru

13:15 Švajčiarsky futbalový brankár Yann Sommer oznámil koniec svojej kariéry v reprezentačnom drese.

Tridsaťpäťročný účastník troch MS a troch ME sa chce sústrediť už iba na svoje pôsobenie v Interi Miláno.

"Bolo pre mňa veľkou cťou a privilégiom dvanásť rokov reprezentovať svoju krajinu na najvyššej úrovni," uviedol v oficiálnom vyhlásení Sommer, ktorý v reprezentácii debutoval v máji 2012.


Slovenský reprezentant opúšťa Slaviu

10:15 Michal Tomič už nie je súčasťou kádra Slavie Praha. Dvadsaťpäťročný univerzálny hráč, ktorý primárne nastupuje na pravom okraji obrany, putuje na polročné hosťovanie do nórskeho tímu FK Bodö/Glimt, súčasťou dohody je aj opcia na prestup.

Tomič sa stal súčasťou Slavie vo februári 2023, ale jarnú časť súťažného ročníka strávil na hosťovaní v Mladej Boleslavi. Potom sa vrátil do pražského Edenu. V uplynulej sezóne 2023/2024 zasiahol v drese "zošívaných" do 21 ligových zápasov a strelil dva góly.

Tomičovi o chlp ušla účasť v slovenskom drese na majstrovstvách Európy v Nemecku, zabránilo mu v tom svalové zranenie z nadstavbovej časti klubovej sezóny v Česku. V reprezentácii má dosiaľ na konte päť zápasov.

"V najbližších šiestich mesiacoch chcem zo seba vydať to najlepšie. A verím, že ak všetko bude v poriadku, budem môcť aj pokračovať. Som šťastný a vzrušený z toho, že som sa ocitol v tomto skvelom nórskom klube.

Mužstvo má prepracovaný herný systém a dobrého trénera. Verím, že ukážem, čo je vo mne. Najviac hrávam na pravej strane obrany, ale viem čosi ukázať aj na pravom krídle," uviedol Michal Tomič v prvom rozhovore na klubovom webe glimt.no.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Slovenský reprezentant opúšťa Slaviu (pondelok, 19. august)