Futbalové prestupy ONLINE: Atlético malo dať ponuku za Hancka, Feyenoord chce viac (piatok, 5. júl)

Dávid Hancko a Bukayo Saka v zápase Slovensko - Anglicko v osemfinále EURO 2024.
Dávid Hancko a Bukayo Saka v zápase Slovensko - Anglicko v osemfinále EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR, SITA|5. júl 2024 o 09:10 (aktualizované 5. júl 2024 o 20:15)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí v piatok, 5. júla. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už vo všetkých top ligách na svete.

Vo väčšine krajín sa prestupové obdobie uzatvorí 1. septembra.

Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste za piatok, 5. júla.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)


Zaniolo bude hrať v Bergame

20:15 Nicolo Zaniolo odohrá budúcu sezónu opäť na hosťovaní, tentokrát v drese Atalanty Bergamo. Kmeňový hráč Galatasarayu hral v uplynulom ročníku za Aston Villu.

Dvadsaťpäťročný taliansky stredopoliar prišiel o ME v Nemecku pre zranenie nohy, na konte má 19 reprezentačných štartov.

V rokoch 2018-2023 pôsobil v AS Rím. Galatasaray dostane za hosťovanie 6,4 milióna eur, Atalanta bude mať opciu na trvalý prestup.

Nicolo Zaniolo.
Nicolo Zaniolo. (Autor: SITA/AP)

Augsburg posilní útočník z Beninu

19:00 Beninský útočník Steve Mounie bude pôsobiť v nemeckom Augsburgu, s ktorým podpísal zmluvu do júna 2027. K účastníkovi Bundesligy prišiel zadarmo po tom, čo mu vypršala zmluva v Stade Brest.

"Mounie je robustný útočník a k jeho prednostiam patrí aj hlavičkovanie. Má skúsenosti s najvyššou úrovňou európskeho futbalu," uviedol podľa DPA športový riaditeľ Augsburgu Marinko Jurendič.


Arsenal získal brankára, ktorého mal na hosťovaní

15:10 Anglický futbalový vicemajster Arsenal FC angažoval do svojho kádra brankára Davida Rayu, ktorý doteraz patril konkurenčnému Brentdfordu.

Dvadsaťosemročný Španiel strávil v organizácii "The Gunners" celú predchádzajúcu sezónu na hosťovaní a svojimi výkonmi presvedčil vedenie londýnskeho tímu o tom svojich kvalitách.

David Raya s úspešným zákrokom v zápase Albánsko - Španielsko v skupine B na EURO 2024.
David Raya s úspešným zákrokom v zápase Albánsko - Španielsko v skupine B na EURO 2024. (Autor: TASR/AP)

David Raya v ročníku 2023/2024 odchytal dovedna 32 duelov Premier League a nemalou mierou sa pričinil o tom, že Arsenal skončil na druhej priečke tabuľky.

Naprieč všetkými súťažami odchytal až 41 duelov a v 20 z nich ani raz neinkasoval. Šestnásť z nich bolo v najvyššej anglickej ligovej súťaži a stal sa preto laureátom ocenenia Zlatá rukavica.

"Po roku na hosťovaní môžem konečne povedať, že aj v ďalších rokoch budem hráčom Arsenalu. Plní sa mi sen," uviedol gólman Raya.

"David počas celej predchádzajúcej sezónu ukazoval, aký je pre nás dôležitý. Sme teda veľmi radi, že už je definitívne náš. Je to skvelá správa pre našu hráčsku kabínu. Máme tu skupinu talentovaných gólmanov a mňa teší, keď vidím, ako si rozumejú," povedal tréner Mikel Arteta.


Newcastle má náhradu na post športového riaditeľa

14:00 Ak brankár slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Dúbravka zotrvá v anglickom klube Newcastle United, bude mať nového športového riaditeľa.

Na uvedenom poste účastníka Premier League totiž Dana Ashwortha, ktorý zamieril do konkurenčného Manchestru United, nahradí Paul Mitchell.

Ten v minulosti pracoval v Anglicku pre FC Southampton aj Tottenham Hotspur, v Nemecku pre RB Lipsko a vo Francúzsku pre AS Monaco.

O odchode Ashwortha k Red Devils sa hovorilo už dlhšie, vedenie "strák" ho však po mesiacoch rokovaní potvrdilo až v pondelok.

"Sledujem rast klube aj jeho ambícií. Toto plus úžasná základňa fanúšikov urobili moje rozhodovanie jednoduchším," priznal 42-ročný Mitchell.

Ten ešte ako hráč pôsobil v anglických nižších súťažiach vo Wigane či tíme MK Dons.


Nice získalo zadarmo hráča Tottenhamu

11:20 Francúzsky stredopoliar Tanguy Ndombele bude v kariére pokračovať v klube OGC Nice, kam sa sťahuje zadarmo po predčasnom ukončení kontraktu s Tottenhamom Hotspur.

S novým zamestnávateľom sa dohodol na dvojročnej zmluve.

Tanguy Ndombele v drese Tottenham Hotspur.
Tanguy Ndombele v drese Tottenham Hotspur. (Autor: X/Fabrizio Romano)

Dvadsaťsedemročný Ndombele prišiel do tímu Spurs v roku 2019, ale nestal sa stabilným členom základnej zostavy a v uplynulých rokoch pôsobil aj na hosťovaniach v Lyone, Neapole, či Galatasarayi Istanbul.

V minulosti sa predstavil aj v drese francúzskej reprezentácie, na konte má sedem štartov.


Lyon získal zlatého medailistu z OH v Tokiu

10:30 Francúzsky klub Olympique Lyon získal z Betisu Sevilla brazílskeho ľavého obrancu Abnera Viniciusa. Za 24-ročného zadáka zaplatil osem miliónov eur a podpísal s ním päťročný kontrakt.

V kádri má nahradiť o šesť rokov staršieho krajana Henriqueho, ktorý klub opustí po troch rokoch.

Abner je zlatý medailista z OH v Tokiu, do Betisu prišiel vlani v januári z brazílskeho klubu Athletico Paranaense. Informovala agentúra AP.

Tomas Wiesner (vľavo) a Abner Vinícius v zápase Real Betis - AC Sparta Praha v Európskej lige.
Tomas Wiesner (vľavo) a Abner Vinícius v zápase Real Betis - AC Sparta Praha v Európskej lige. (Autor: TASR/AP)

Feyenoord má už ponuku za Hancka

9:00 Španielsky veľkoklub Atlético Madrid mal navrhnúť ponuku za Dávida Hancka v hodnote približne 24 miliónov eur plus ďalšie bonusy.

Informuje o tom novinár Santi Aouna z Foot Mercato na sociálnej sieti X.

Feyenoord Rotterdam žiada za slovenského obrancu 35 miliónov eur.

V podobnom duchu píše aj Jose Ignacio Fernández z ABC.es, ktorý tvrdí, že kluby delí od dohody približne päť miliónov eur.

Atlético má už naplánované nové kolo rokovaní s Feyenoordom. Podľa Aonu Hancko už Španielom povedal áno, rad je teraz na kluboch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Atlético malo dať ponuku za Hancka, Feyenoord chce viac (piatok, 5. júl)