Futbalové prestupy ONLINE: Hložek opúšťa majstrovský Leverkusen (piatok, 16. august)

Adam Hložek v drese Leverkusenu
Adam Hložek v drese Leverkusenu (Autor: SITA/PA via AP)
Sportnet|16. aug 2024 o 11:36 (aktualizované 16. aug 2024 o 13:14)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí vo piatok 16. augusta. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už vo všetkých top ligách na svete.

Vo väčšine krajín sa prestupové obdobie uzatvorí 1. septembra.

Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste vo piatok 16. augusta.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)

Tottenham získal francúzskeho tínedžera

13:14 Francúzsky futbalista Wilson Odobert prestúpil z Burnley do Tottenhamu Hotspur. Devätnásťročný krídelník podpísal s účastníkom Premier League päťročnú zmluvu.

Mládežnícky reprezentant odohral v uplynulej sezóne 29 ligových zápasov s bilanciou troch gólov. V októbri sa stal najmladším strelcom klubu, keď sa presadil v zápase proti FC Chelsea.

"S potešením oznamujeme, že sme dosiahli dohodu o trvalom prestupe Wilsona Odoberta z Burnley. Transfer už len podlieha formalitám. Devätnásťročný hráč sa dohodol na zmluve, ktorá bude platiť do roku 2029 a bude nosiť dres s číslom 28," uviedol Tottenham v oficiálnom vyhlásení. Správu priniesla agentúra AFP.


Andrich predĺžil zmluvu

12:25 Nemecký futbalový reprezentant Robert Andrich podpísal novú zmluvu s Bayerom Leverkusen. Kontrakt so staronovým zamestnávateľom mu bude platiť do júna 2028.

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar prišiel do klubu v roku 2021 z konkurenčného Unionu Berlín, jeho predchádzajúca zmluva mu platila do leta 2026.

"Robert Andrich sa vypracoval na jedného z kľúčových hráčov nášho tímu a zároveň podáva brilantné výkony na medzinárodnej scéne. V neposlednom rade jeho reprezentačné vystúpenia na ME dokazujú veľký progres, ktorý dosiahol v uplynulých rokoch," uviedol športový riaditeľ Simon Rolfes.


Hložek opúšťa Leverkusen

11:35 Český reprezentant Adam Hložek opúšťa Bayer Leverkusen. 22-ročný útočník naďalej zotrvá v nemeckej Bundeslige, prestúpil do Hoffenheimu, s ktorým by mal podpísať zmluvu do roku 2028.

Prestupová čiastka činí 17 miliónov eur plus 2 milióny eur doplnkový balík a zahŕňa 10% predajnú doložku pre Leverkusen.

Hložek bol taktiež blízko prestupu do anglického Leicestru City.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Hložek opúšťa majstrovský Leverkusen (piatok, 16. august)