Mladí Slováci ďalšie prekvapenie nepridali, podľahli Fínom

Slovák Martin Feherváry (uprostred) v súboji o puk s Fínom Jere Innalaom.
Slovák Martin Feherváry (uprostred) v súboji o puk s Fínom Jere Innalaom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|30. dec 2017 o 00:00

Slováci prehrali o tri góly.

MS hokejistov do 20 rokov 2018, A-skupina:

Fínsko - Slovensko 5:2 (0:0, 2:1, 3:1)

Góly a asistencie: 28. Koppanen (Jääskä, Nurmi), 40.A. Räsänen (Juolevi, Tolvanen), 47. Heponiemi (Kuokkanen), 53. Ikonen, 55. Nurmi – 35. Bodák (Tamáši, Ivan), 50. Buček (Krivošík, Ružička)

Fínsko: Luukkonen (Lehtinen) - Heiskanen (A), Välimäki(C), Juolevi, Jokiharju, Vaakanainen, Kotkansalo, Salo - Kuokkanen (A), Vesalainen, Tolvanen - Koivula, Ikonen, Heponiemi - Tuulola, A. Räsänen, Innala - Koppanen, Nurmi, Kupari - Jääskä

Slovensko: Durný (Hrenák) - Hedera, Korenčík, Bodák(C), Ivan, Fehérváry (A), Zeleňák, Matejovič, Fereta - Smolka, Kelemen, Kundrik - Studenič, Tamáši, Miloš Roman Buček, Krivošík, Ružička Čacho (A), Liška, Solenský.

Rozhodca: Schukies (GER), Thomson (USA) – McCrank (CAN), Ondráček (CZE)

<>

BUFFALO. Slovenskí hokejisti prehrali v sobotňajšom zápase A-skupiny na juniorských MS s Fínskom 2:5. Po vyrovnanej prvej tretine si Fíni vypracovali v druhom dejstve jednogólový náskok, ktorý v treťom ešte zveľadili.

Po prehre s Kanadou 0:6 v prvom zápase na turnaji a nasledujúcom prekvapujúcom triumfe nad USA 3:2 tak Slováci ďalšie prekvapenie nepridali.

Za najlepšieho hráča Slovenska v zápase bol menovaný Alex Tamáši, najlepším Fínom bol Joona Koppanen.

Zverencov trénera Ernesta Bokroša čaká posledný zápas v A-skupine v nedeľu na prelome rokov so začiatkom o 00.00 SEČ proti Dánsku.

MS do 20 rokov v hokeji: Fínsko - Slovensko (fotogaléria): fotogaléria

31.12.2018

Náročná pozícia

Slováci v úvode hrali s Fínmi vyrovnanú partiu, v 16. min mal veľkú šancu v presilovej hre Adam Ružička, jeden z brániacich hráčov však upratal puk z bránkovej čiary do bezpečia.

Už o dve minúty mali príležitosť i Fíni, Kasper Kotkansalo strelou od modrej čiary trafil žŕdku.

Mladí reprezentanti Fínska otvorili skóre v 28. min, keď Martin Fehérváry prihral v náročnej pozícii rovno súperovi, pred brankárom Romanom Durným sa presadil Joona Koppanen.

V 35. min získal puk v obrannom pásme Alex Tamáši, ktorý našiel Mareka Bodáka a ten trafil presne pomedzi betóny Ukka-Pekku Luukkonena.

Presadil sa aj Buček

Už o päť minút Fíni opäť viedli, strelu Olliho Juoleviho tečoval za Durného chrbát Aapeli Räsäenen.

Hráči škandinávskej krajiny poistili svoj náskok v 47. min, zásah korčuľou Aleksiho Heponiemiho potvrdil videorozhodca.

O tri minúty hokejisti spod Tatier znížili presným zásahom Samuela Bučeka, ktorý sa najlepšie zorientoval pred Lukkonenom.

Fíni nedovolili Slovákom dostať sa do záverečného náporu a spraviť zo stretnutia drámu. V 53. min skóroval Joni Ikonen a o 85 sekúnd stanovil konečný výsledok Markus Nurmi.

Zostrih zápasu:

Priebežná tabuľka A-skupiny:

1.Kanada4301021:610*
2.Fínsko3200111:76*
3.USA3110115:65*
4.Slovensko310025:133
5.Dánsko300031:210

* - istý postup do štvrťfinále

Hlasy po zápase:

/zdroj: web SZĽH, YLE a web MS do 20 rokov, TASR/

Ernest Bokroš (tréner SR "20"): "Veľmi sme chceli získať aspoň jeden bod. Zápas bol solídne rozohraný. Žiaľ, rozhodlo, že sme mali štyroch vylúčených a práve jedno z vylúčení sme neubránili, ktoré bolo za vyhodený puk. Súper sa tam dostal do náskoku 2:1 a hoci sme stále vtedy boli v hre, keď sme si dali po buly vlastný gól, tak nás to trochu ovplyvnilo. Chlapci sa aj v závere snažili skórovať, žiaľ, spomenutý štvrtý gól bol ´klinec´ do nášho výkonu."

Napriek tomu, že nás považujú za veľkú hokejovú krajinu, Slováci majú tiež dobré mužstvo. Bol to pre nás veľmi náročný súper. Som preto rád, že sme zvíťazili.


Olli Juolevi, fínsky obranca

Filip Krivošík (útočník Slovenska "20"): "Zápas so Spojenými štátmi americkými sme hodili za hlavu a sústredili sa na nový proti Fínom. Chceli sme veľmi získať jeden bod, ktorý by nám zaručil štvrťfinále, ale nepodarilo sa nám to. Teraz treba zabudnúť na túto prehru, dopriať si dobrý spánok a pripraviť sa na rozhodujúci duel proti Dánom."

Martin Bodák (obranca a kapitán Slovenska "20"): "Myslím si, že proti Fínom sme mali na viac. Nehnevá ma až tak prehra, ale skôr to, že sme sa ku koncu zápasu trochu odovzdali a nehrali tak ako proti Američanom.

Presilovky nehráme zle, ale treba viac strieľať a zasa strieľať a niečo tam, dúfam, padne. Gól Fínov na 3:1, ktorý padol nohou a skúmalo sa, čo bol alebo nebol, to sa už ťažko dobiehalo. Chceli sme dať ešte kontaktný gól a aj sa to podarilo, ale potom prišiel ďalší ich šťastný gól po buly.

To bol asi zlomový moment. Poznám takmer všetkých fínskych hráčov, keďže som tam hrával, snažil som sa im znepríjemniť hru aj psychicky, ale nevyšlo to. Proti Dánom nemôžeme nič podceniť alebo nechať na náhodu. Máme síce 3 body, ale to zatiaľ nič nerieši. Budeme hrať o všetko."

Marián Studenič (útočník Slovenska "20"): "V prvých dvoch tretinách sme so súperom držali krok. Dodržiavali sme systém a neboli sme horší ako Fíni. Škoda toho smolného gólu na 2:4, to nás trochu položilo. Za stavu 2:3 sme si verili, že môžeme aj vyrovnať.

Dvojgólový náskok súpera po nešťastnom góle po buly, to nás už dostalo na konci. V presilovkách sa bojíme hrať viac s pukom, hneď sa snažíme strieľať na bránku namiesto toho, aby sme ešte zakombinovali. Treba byť aj viac pred bránkou, aby ich gólman nevidel puk.

Teraz si treba dobre oddýchnuť prd zápasom s Dánskom. Keď budeme hrať na čo máme, nemal by to byť pre nás veľký problém. Silu v tímu na to máme."

Alex Tamáši, útočník SR: "Prvé dve tretiny sme hrali s Fínmi vyrovnaný hokej, ale môžu nás mrzieť vylúčenia v druhej dvadsaťminútovke. V tretej sme dostali smolné góly. Myslím si, že nás zlomil ten vlastný po vhadzovaní."

Jussi Ahokas (tréner Fínska "20"): "Odohrali sme dobrý zápas. Po prehre s Kanadou sme opäť našli hernú tvár a hrali vo vyššom rytme. Musíme však byť ešte rýchlejší a pohotovejší v niektorých situáciách. Veľmi sa mi páčila hra Joonu Koppanena. Jeho výkon v oslabení, ale aj celkovo bol taký, aký od neho vyžadujeme. Tento zápas priniesol pre nás veľa pozitívneho, som spokojný s hrou v oslabeniach."

Olli Juolevi (obranca Fínska "20"): "Napriek tomu, že nás považujú za veľkú hokejovú krajinu, Slováci majú tiež dobré mužstvo. Bol to pre nás veľmi náročný súper. Som preto rád, že sme zvíťazili."

Ukko-Pekka Luukkonen (brankár Fínska "20"): "Po zápase proti Kanade sme dokázali vylepšiť svoju hru a máme dve víťazstvá. Samozrejme, dalo sa vyhrať aj nad Kanaďanmi, ale s tým už nič nenarobíme. Teraz sa musíme čo najlepšie pripraviť na zápas proti Američanom."

ONLINE: Fínsko - Slovensko (MS v hokeji do 20 rokov 2018, USA)

Majstrovstvá sveta do 20 rokov Skupina A 2017/2018
30.12.2017 o 22:10
Fínsko
5:2
(0:0, 2:1, 3:1)
60' minúta
Ukončený
Slovensko
Prehľad
Góly a asistencie: 28. Koppanen (Jääskä, Nurmi), 40. A. Räsänen (Juolevi, Tolvanen), 47. Heponiemi (Kuokkanen), 53. Ikonen, 55. Nurmi (Koppanen) – 35. Bodák (Tamáši, Ivan), 50. Buček (Krivošík, Ružička). Rozhodca: Schukies (GER), Thomson (USA) – McCrank (CAN), Ondráček (CZE). Diváci: 6229.
Prenos
Fíni sa po dnešnej výhre odlepia od Slovákov a zároveň preskočia Američanov a v tabuľke tak budú na druhej priečke. Slovákom ostáva zajtrajší zápas s Dánskom na rozhodnutie o tom, či sa dostanú do štvrťfinále, alebo do boja o záchranu. Ďakujeme za pozornosť.
Najlepší hráči zápasu:
Slovensko – Alex Tamáši
Fínsko – Joona Koppanen
V tretej tretine sa Fínom podarilo odskočiť zásluhou Heponiemiho, ale Slováci sa vrátili na rozdiel gólu po trefe Bučeka. V 53. minúte však prišlo smolné vyhadzovanie, po ktorom sa z gólu, ktorý nestrelil, mohol tešiť Ikonen. Krátko na to potvrdil výhru Fínov Nurmi.
Koniec zápasu.
59:55
Studenič ešte dostal prihrávku na brejk, ale nedokázal vystreliť dosť skoro a Kotkansalo ho vytesnil.
59:13
Smolka dostal puk do pásma a jemu to síce ešte nevyšlo, ale Slováci si puk rozohrali a dokázali vystreliť. Tamášiho pokus bol ale pre Luukkonena veľmi jednoduchý.
58:27
Fereta má tiež na chrbte Tolvanena, ale dokázal puk udržať a rozohrať.
58:00
Tolvanen sa natlačil na Matejoviča a zobral mu puk.
56:56
Roman rozbehol útok, ale Fíni ho rýchlo zablokovali a puk vypichli.
56:15
Heiskanenovi sa konečne podarilo vystreliť tak, že puk prešiel až k bráne. Durný puk vyrazil.
55:29
Tuulola z pravej strany tesne minul bránu Durného.
55:08
Čacho so Solenským predvádzajú sympatický pohyb, ale nedarí sa im získať puk v strednom pásme.
54:01
54:01
54:01
goalFínsko dalo gól!
MARKUS NURMI využil, že pred bránou ostal sám a bekhendom zvyšuje na 5:2.
Asistencia: Joona Koppanen.
52:36
52:36
goalFínsko dalo gól!
Slováci vyhrali síce buly, ale puk mieril k bráne a Roman Durný reagoval pohybom nohou tak nešťastne, že si ho zrazil za chrbát! Gôl je pripísaný hráčovi, ktorý bol na vhadzovaní – JONI IKONEN.
Bez asistencie.
52:35
Krivošík spadol v útočnom pásme a na vhadzovanie v obrannom sa neponáhľa, Slováci totiž puk poslali na icing.
52:10
Fehérváry zastavil Vesalainena a zabránil tak prečísleniu Fínska.
51:51
Ružička hneď po vhadzovaní, trafil ale do protihráča.
51:30
Presilovka slovenského tímu sa skončila, ani túto sa nám nepodarilo využiť.
50:23
Fíni po vhadzovaní puk posielajú až k Durnému.
50:18
Slováci sa dostali do pásma a rozostavali sa v ňom, Luukkonen si pokryl strelu z pravej strany.
49:22
Vylúčenie v tíme Fínsko (Kristian Vesalainen – 2 min., hákovanie).
49:03
49:03
goalSlovensko dalo gól!
Po vhadzovaní v útočnom pásme šiel za pukom Krivošík, jeho strelu Luukkonen vyrazil pred seba a SAMUEL BUČEK puk dokázal skrotiť!
Asistencie: Filip Krivošík a Adam Ružička.
48:57
Studenič je pri chuti, znova to skúšal z ľavej strany, ale Vaakanainen jeho strelu zblokoval nad.
48:36
A už sa opäť musia naši juniori brániť, Tolvanenova lajna hrozí pred Durným.
47:40
Slováci sa na chvíľu ukázali v útočnom pásme, ale bez strely.
46:23
46:23
goalFínsko dalo gól!
Fehérváry sa snažil o prihrávku spoza brány na útočnú modrú, ale nevyšla mu. Následne sa Fíni dostali do akcie, Matejovič nestihol zastaviť puk a Kuokkanenovu prihrávku tečoval za Durného ALEKSI HEPONIEMI. Bude sa ešte telefonovať, či ho tam nekopol úmyselne korčuľou.
Asistencie: Janne Kuokkanen.
45:31
Po návrate do pásma to skúsil Krivošík, jeho strela bola tečovaná. Luukkonen má puk v lapačke.
45:13
Fíni sa dvakrát po sebe oslobodili.
44:35
Roman ponúkol prihrávku Ivanovi, jeho strela z prvej mieri tesne mimo.
44:06
Bodákova strela spoza ľavého kruhu.
43:58
Vylúčenie v tíme Fínsko (Juha Jääskä – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
43:23
Krivošík sa dotiahol na puk na modrej a skúsil to z otočky.
43:03
Ivan sa ospravedlňuje a zároveň ďakuje svojmu brankárovi, keď sa mu podarilo korčuľou tak stečovať puk, že mieril rovno na Durného bránu. Betónom ho stačil zastaviť.
42:55
Kuokkanenova strela z prvej dvihnutá príliš nad bránu.
42:24
Heiskanenova delovka od modrej stroskotala na ceste k bráne.
42:02
Korenčík puk posiela preč zo svojho obranného pásma.
41:42
Räsänen mal priestor na dorážku, ale pripravený bol len na bekhend. Durný vyrazil aj túto strelu.
41:16
Vylúčenie v tíme Slovensko (Marián Studenič – 2 min., nedovolené bránenie brankárovi).
41:06
Studenič sa snažil dôrazne natlačiť k bráne, napokon brankárovi vrazil do betónov a spadol naň aj s brániacim Juolevim. Slovenská striedačka protestuje, no budeme hrať oslabení.
40:01
Začala sa tretia tretina.
V tejto tretine nás bohužiaľ na komentátorskom stanovišti sprevádzali najmä technické problémy, čo nás veľmi mrzí, nakoľko sme vám nemohli ponúknuť plnohodnotný zážitok. To najpodstatnejšie nám však neušlo – po štyridsiatich minútach prehrávame s Fínskom 1:2.
Strely na bránu v druhej tretine 18:5, priebežne 27:16.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:57
Ešte Tolvanenova strela zblízka, puk ale poskočil.
39:02
39:02
goalFínsko dalo gól!
Juolevi strelou z kruhu našiel pred bránou AAPELIHO RÄSÄNENA, ktorý tečom usmernil puk za Durného!
Asistencie: Olli Juolevi a Eeli Tolvanen.
38:50
Slováci sa znova dostali na puk, ale tentokrát ho Fíni ešte na modrej zachytili v pásme.
38:30
Fehérváry krátko po fínskom návrate do pásma získal puk a posiela ho ďaleko preč.
38:10
Slovákom sa podarilo puk dostať von z pásma.
37:50
Teraz fínsky asistent kapitána nastrelil Romana.
37:33
Opäť to Heiskanen vymenil s Heponiemim a dostal puk späť na strelu, znova zblokovaná.
37:22
Heiskanen si po vhadzovaní puk vymenil s ľavým kruhom a vypálil, puk zblokovaný do ochrannej siete.
37:16
Vylúčenie v tíme Slovensko (Tomáš Hedera – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
34:31
importantDurný lapačkou zmaril dobrú strelu Nurmiho.
34:14
goalSlovensko dalo gól!
Tamáši zachytil puk v obrannom pásme pri pokazenej prihrávke Fínov, prešiel po ľavom krídle do pásma a poslal prihrávku na druhú vlnu, odkiaľ MARTIN BODÁK dokázal Luukkonena prestreliť pomedzi betóny a je vyrovnané!
Asistencie: Alex Tamáši a Michal Ivan.
32:17
Studenič prihral na modrú, strela bola ešte tečovaná, ale ani tak nepomohla k vyrovnaniu.
31:13
Välimäki sa otočil okolo celého pásma a skončil znova na modrej, odkiaľ to skúsil z otočky. Durný puk našiel v lapačke.
29:35
Heponiemi spoza Smolku, jeho strela z kruhu sa medzi tri žrde nezmestila.
28:46
Tuulola to skúsil spomedzi kruhov, jeho strelu Durný vyrazil, následne Ivan výborne zablokoval dorážaný pokus z kruhu.
28:23
Vylúčenie v tíme Slovensko (Peter Kundrik – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
27:10
27:02
goalFínsko dalo gól!
Fehérváry na kolenách prihral puk rovno na fínske hokejky a ešte sa snažil pri mantineli chybu napraviť tvrdou hrou, ale proti dvom sám nestačil. Fíni puk dokázali prihrať pred bránu, kde bol voľný JOONA KOPPANEN a otvára skóre zápasu.
Asistencie: Juuha Jääskä a Markus Nurmi.
25:56
Vaakanainen v rámci udržania pásma puk nahodil dopredu, puk vyskočil do vzduchu a chvíľu nik nevedel, kde je.
25:39
Studenič sa dostal k puku, jeho strelu zblokoval Ikonen.
25:11
Slovákom sa nepodarilo prejsť do streleckej príležitosti, na druhej strane Kelemen zblokoval Vesalainenovu prihrávku.
24:50
Durný prikryl puk pred Kuokkanenom, vhadzovanie bude po jeho ľavici.
24:36
Solenský sa snažil naháňať ešte puk, ale Heiskanen to stihol a je z toho icing Slovenska.
23:10
Fíni ostali vhadzovaním v útočnom pásme, po chvíli to skúsil od modrej Jääskä, Korenčík strelu bolestivo zblokoval.
22:40
Slováci dokázali prežiť presilovú hru Fínska. Väčšinu striel sa im podarilo zblokovať na viacerých pozíciách.
21:30
Durný si pripísal zákrok po strele od modrej čiary.
20:39
Vylúčenie v tíme Slovensko (Miloš Kelemen – 2 min., podrazenie).
20:01
Začala sa druhá tretina.
V prvej tretine sa striedali šance na oboch stranách, gól sme ale nevideli. Slovensko hralo dve presilovky, čo pomohlo k vyššej streleckej aktivite. Na strely po prvej tretine 9:11.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:45
Po šanci pred Durným sa Slovákom podarilo dostať puk k modrej čiare, no do pásma už nie.
18:52
Strela z ľavej strany, pred brankárom bol Roman, ale na dorážku nebol dobre postavený.
18:00
importantPo vhadzovaní strela Kotkansala od modrej rozozvučala žŕdku!
18:00
15:38
importantObrovská šanca Slovákov v presilovke! Strela z ľavej strany poskakovala pred bránkoviskom, Ružička bol riadne z uhla a puk dostal síce za brankára, ale zo vzduchu ho vyklepol preč brániaci hráč.
15:20
Fehérváryho strela sa dostala k brankárovi, Luukkonen puk vyrazil.
14:32
Vylúčenie v tíme Fínsko (Eeli Tolvanen – 2 min., hákovanie).
13:30
Tolvanen mal až priveľa priestoru, ale prihrávku dostal na bekhend a nedokázal strieľať z prvej. Kým si puk prehodil, už bol v zóne, ktorá bola lepšie Slovákmi pokrytá.
12:10
importantKrivošík sa dostal k nahodeniu, ktoré sa mu odrazilo od zadného mantinelu. Kým spracoval puk už bol z uhla, tak ho nahodil pred bránu, Ružičkova šanca ale bola zblokovaná nad bránu.
11:30
11:30
V krátkom slede niekoľkokrát po sebe nepresnosti na oboch stranách, Fínom sa pri nich nedarilo v útoku a Slovákom prejsť z obranného pásma aspoň do stredného. Túto fázu preruší reklamná prestávka.
09:59
Jokiharju kľučkou oklamal Lišku, stiahol sa od modrej na kruh a vystrelil. Durný si nebol istý zákrokom, ale mal puk v betónoch.
09:19
Slováci sa oslobodili vyhodením a prestriedali, následne Buček v strednom pásme zachytil prihrávku, ale nahodenie dopredu sa neujalo.
08:17
Fínom nevyšla útočná akcia ideálne, napriek tomu vyzerala strela nebezpečne. Hneď z protiútoku to skúsil Roman z ľavej strany Luukkonenovi na lapačku.
07:20
Luukkonen radšej prikryl puk a dal tak našim možnosť na vhadzovanie v pásme. Po vyhratom vhadzovaní prišla strela Hederu, ktorá brankárovi vyskočila pred telo, Luukkonen puk stihol prikryť lapačkou.
06:21
Náznak šance pre Ružičku po tom, čo Vesalainen poslal prihrávku naslepo nikomu.
05:49
Buček puk vyhodil do stredného pásma, je z toho icing Slovenska.
05:10
Studenič potiahol puk po ľavom krídle a so strelou počkal, z mierneho uhla napokon obtrel puk o žŕdku.
04:45
Kotkansalo z rovnakej pozície ako pred ním Jokiharju, ani tento pokus ale z kruhu k bráne neprešiel.
04:21
Ivan dostal prihrávku za ľavý kruh, veľmi dobrú strelu Luukkonen vyrazil ramenom do ochrannej siete.
04:06
Jokiharju stiahnutý na kruhu dostal prihrávku a z otočky to skúšal naslepo, ale puk sa nedostal k bráne.
03:10
Heponiemi sa hneď po návrate na ľad dostal do šance a je z toho napokon vôbec prvá strela v zápase.
03:02
03:02
V závere ešte Slováci v presilovke v pásme, Bodákova strela neprešla k bráne cez hradbu tiel.
02:20
Fínom sa podarilo zahroziť aj v oslabení, Durný však sledoval puk, ktorý netrafil jeho bránu po bekhendovom zakončení.
01:54
Dobrá strela z ľavého kruhu z hokejky Bučeka, Luukkonen mal clonený výhľad, ale strele chýbala presnosť.
01:06
Vylúčenie v tíme Fínsko (Aleksi Heponiemi – 2 min., hákovanie).
00:37
Fíni sa po vhadzovaní dostali do útočného pásma, ale Slováci ich nepustili k strele. Teraz pri slovenskej snahe o prechod do pásma puk vyskočil na fínsku striedačku.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Fínsko: Luukkonen (L. Lehtinen) – Heiskanen, Välimäki, Juolevi, Jokiharju, Vaakanainen, Kotkansalo, Salo – Vesalainen, Kuokkanen, Tolvanen – J. Ikonen, Heponiemi, Koivula – Tuulola, A. Räsänen, Innala – Nurmi, Koppanen, Jääskä – Kupari

Slovensko: Durný (Hrenák) – Hedera, Korenčík, Bodák, M. Ivan, Fehérváry, Zeleňák, Matejovič, Fereta – Kelemen, Kundrik, E. Smolka – Studenič, Tamáši, Miloš Roman – Krivošík, A. Ružička, Buček – Solenský, Čaho ml., A. Liška

Rozhodca: Schukies (GER), Thomson (USA) – McCrank (CAN), Ondráček (CZE).
Prajem príjemný hokejový večer, v piaty deň majstrovstiev sveta juniorov čaká našu reprezentáciu aktuálne tabuľkový sused, jeden z favoritov na medailové pozície, Fínsko.

FÍNSKO rovnako ako Slováci začínalo turnaj duelom s Kanadou. Nepodarilo sa mu v ňom bodovať, prehralo 2:4, no nepredviedlo zlý výkon. Severania naň nadviazali v druhom svojom zápase, keď dokázali poraziť Dánov 4:1. Dáni pritom po zápase boli vďační brankárovi Krogovi, že výsledok nebol omnoho horší, Fíni naň vyslali dokopy až 62 striel.

SLOVENSKO, ako už sme spomenuli, turnaj odštartovalo zápasom s Kanadou. Nepodarilo sa mu streliť jej ani gól a prehralo 0:6. Už na druhý deň ale mladí reprezentanti s dvojkrížom na hrudi prekvapili domáci celok a Američanov vďaka disciplinovanému výkonu po dráme v závere porazili tesne 3:2.

Oba tímy tak majú na konte tri body za jednu výhru, Fíni výrazne lepšie skóre 6:5 a Slováci negatívne 3:8. Zároveň majú oba celky za sebou deň voľna. Naposledy sa na majstrovstvách stretli presne pred dvoma rokmi, Fíni vyhrali jasne 8:3. Neskôr sa hviezdami nadupaná zostava na domácom ľade radovala zo zisku titulu. Na tento vzájomný zápas si ešte môže pamätať jediný hráč, ktorým je obranca Olli Juolevi. Určite by si výhru nad Slovákmi rád zopakoval. Naši juniori sa však budú snažiť nadviazať na výkon proti Amerike. Podarí sa im prekvapiť ďalšieho favorita? Sledujte spolu s nami prostredníctvom textového online prenosu.
ŠTATISTICKÝ POHĽAD
Najproduktívnejší hráč tímu: Henri Jokiharju 2+1 – Samuel Buček 1+2
Najlepší strelec: Jokiharju 2 – Filip Krivošík 2
Vyhraté vhadzovania: Aapeli Räsänen 67,74 % – Adam Ružička 68,75 %
Úspešnosť brankárov: Ukko-Pekka Luukkonen 87,18 % – Roman Durný 95,56 %, Dávid Hrenák 88,46 %

TÍMOVÉ ŠTATISTIKY
Úspešnosť streľby: Fínsko 6,45 % – Slovensko 6,67 %
Využitie presiloviek: Fínsko 9,09 % – Slovensko 0 %
Prežitie oslabení: Fínsko 50 % – Slovensko 57,14 %
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Mladí Slováci ďalšie prekvapenie nepridali, podľahli Fínom