Kórejčania majú problémy s reprezentantmi. Pili alkohol v tréningovom centre

Číňan Dajing Wu naráža do mantinelu počas súťaže v šortreku.
Číňan Dajing Wu naráža do mantinelu počas súťaže v šortreku. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. aug 2019 o 13:54

Olympijských medailistov suspendovali.

BRATISLAVA. Olympijskí medailisti Kim Tä-ju a Kim Čchol-min figurujú medzi päticou reprezentantov Kórejskej republiky v rýchlokorčuľovaní, ktorých na dva mesiace suspendovala Kórejská korčuliarska únia za požívanie alkoholických nápojov v priestoroch tréningového centra v Soule.

Piatich športovcov odhalili ešte 27. júna, pre uvedený trest prídu o účasť na tréningovom kempe v Kanade. Informácie priniesol portál ITG.

Kim Tä-ju získal bronz na minuloročných ZOH v domácom prostredí v Pjongčangu na 1000 m, Kim Čchol-min bol súčasťou strieborného tímu v stíhačke družstiev na ZOH 2014 v ruskom letovisku Soči.

Nedávno zlatý z Pjongčangu Lim Hjo-džun v rýchlokorčuľovaní na krátkej dráhe na 1500 m a bronzový na tretinovej vzdialenosti dostal dištanc za to, že pred členkami národného tímu stiahol nohavice mužskému kolegovi.

Najvážnejší prípad, ktorý v ostatnom období museli riešiť v kórejskom korčuliarskom prostredí, bolo fyzické napadnutie zlatej olympijskej medailistky v šortreku Šim Suk-hee niekdajším reprezentačným trénerom, ktorý tiež čelí obvineniam zo sexuálneho obťažovania.

V Kórejskej republike v tomto korčuliarskom športe padol aj krátkodobý zákaz činnosti za to, že športovec vstúpil do ubytovacej časti tréningového centra určeného pre športovkyne. Kim Je-džin, ktorá mu tento vstup umožnila, dostala pokarhanie a musela si odpracovať desať hodín v prospech centra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Ďalšie súťaže»Kórejčania majú problémy s reprezentantmi. Pili alkohol v tréningovom centre