Virál z olympiády v Paríži ožíva, kartónové postele dostanú druhú šancu

Postele v olympijskej dedine sú z kartónu.
Postele v olympijskej dedine sú z kartónu. (Autor: Reuters)
SITA|13. okt 2024 o 15:07

Šíríli sa mýty, že boli konštruované tak, aby zamedzili intímnemu styku dvoch osôb.

BRATISLAVA. Počas tohtoročných olympijských hier v Paríži boli kartónové postele v dedine športovcov veľmi často témou videí na sociálnych sieťach, čelili aj posmeškom. Po skončení OH a PH v meste pod Eiffelovkou však na tieto postele čaká "druhý život".

Premiéru mali také postele na OH v Tokiu v lete 2021 a pôvodným cieľom bolo obmedzenie blízkych interakcií medzi športovcami počas pandémie koronavírusu.

Športovci však počas OH vo virálnych videách vyvracali mýty, že sú konštruované tak, aby zamedzili intímnemu styku dvoch osôb.

Organizátori parížskych hier tiež objasnili, že skutočný dôvod použitia kartónových postelí bola ich ekologická udržateľnosť.

"Tieto udržateľné postele sú vyrobené vo Francúzsku a po hrách budú úplne recyklované vo Francúzsku," informovali oficiálne olympijské účty na sociálnych sieťach ešte v júli.

A teraz spolu až 16-tisíc olympijských postelí dostanú rôzne organizácií naprieč "krajinou galského kohúta".

"Darujeme ich rôznorodým organizáciám v krajine," informovala Chie Fujiiová, ktoré pracuje ako manažérka logistiky projektu Airweave Paris 2024. Dodala, že matrace sú úplne umývateľné a bez ploštíc, čo uľahčí ich ďalšie používanie.

Prezident organizačného výboru parížskej olympiády Tony Estanguet zdôraznil, že Paríž 2024 mal vždy dvojitú víziu: "Mať spektakulárne aj zodpovedné hry. A všetci naši partneri boli zapojení do týchto dvoch ambícií."

Označil aj dedičstvo a udržateľnosť hier ako o spôsoby, ako zaistiť druhý život pre všetko vybavenie použité počas vrcholného podujatia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Virál z olympiády v Paríži ožíva, kartónové postele dostanú druhú šancu