Novými tvárami v komisii športovcov SOŠV sú Volko a Nagy, Beňuš či Rehák Štefečeková zostávajú

Ján Volko.
Ján Volko. (Autor: TASR)
SITA|13. aug 2024 o 16:45

Kandidovať mohli len účastníci OH 2020 alebo 2024 či Európskych hier 2023.

BRATISLAVA. Jediný slovenský medailista na nedávnych olympijských hrách v Paríži Matej Beňuš získal najviac hlasov v boji o miesto v komisii športovcov Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV).

Tridsaťšesťročný Bratislavčan bol členom komisie aj doteraz. Okrem neho vo voľbách počas OH 2024 uspeli aj strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková, atlét Ján Volko, triatlonista Richard Varga a plavec Richard Nagy. Informuje o tom web SOŠV.

Okrem Beňuša v komisii zotrvajú aj Rehák Štefečeková a Varga, Volko s Nagyom v nej nahradia Mateja Tótha a Filipa Poláška, ktorí už nekandidovali.

Zuzana Rehák Štefečeková doteraz bola predsedníčkou tejto komisie a teda aj členkou výkonného výboru SOŠV.

Kandidovať mohli len účastníci OH 2020 alebo 2024 či Európskych hier 2023. Právo voliť zástupcov za letné športy v komisii SOŠV mali v tajných voľbách všetci slovenskí športovci, ktorí sa predstavili na OH 2024.

Matej Beňuš dostal 21 hlasov, o miesto v komisii športovcov sa neúspešne uchádzali zápasník Tajmuraz Salkazanov a gymnastka Barbora Mokošová.

Zimné športy v komisii športovcov zastupujú od ZOH 2022 v Pekingu Veronika Velez Zuzulová, Paulína Bátovská Fialková a Marek Hrivík.

Za neolympijské športy sú v komisii športovcov plutvová plavkyňa Zuzana Hrašková a kickboxerka Alexandra Filipová.

Z pozície členky komisie športovcov Európskych olympijských výborov je členkou komisie športovcov SOŠV lukostrelkyňa Alexandra Longová.

Nominantkou prezidenta SOŠV Antona Siekela je v komisii do novembrových volieb nových orgánov SOŠV rýchlostná kanoistka Martina Gogolová-Kohlová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Novými tvárami v komisii športovcov SOŠV sú Volko a Nagy, Beňuš či Rehák Štefečeková zostávajú