OKTAGON 3 – rekapitulácia predzápasov

Prehľad šiestich predzápasov podujatia na pražskej Štvanici.

Pajtina vs. Lejsek

´Odveta za ukradnutý sen´. Takto organizátori charakterizovali duel medzi Lukášom Pajtinom a Tomášom Lejskom, ktorý bol hlavným ťahákom predzápasovej nádielky. Išlo o odvetný duel po kontroverznom výsledku zápasu minuloročnej Oktagon Výzvy, kde v štvrtom štvrťfinálovom zápase zvíťazil veľmi tesným rozdielom Tomáš Lejsek. Tentokrát sa malo ukázať, kto je skutočne lepším bojovníkom a odvetný duel priniesol jednoznačné rozhodnutie.

Zápas začal prekvapivým takedownom Tomáša Lejska, od ktorého sa takáto taktika skôr nečakala, keďže hra na zemi bola hlavne Pajtinovou výsadou. Lejsek sa ale ukázal v dobrej forme. Po chvíli sa Slovák postavil a po zápasníckych výmenách to bol zrazu on, kto zaknihoval takedown a dostal sa súperovi za chrbát. Taktická hra pokračovala, keď si Pajtina pripísal ďalší strh, ku ktorému pridal aj groun and pound. Koniec kola patril zasa Lejskovi, ktorý súpera dokázal pretočiť a postaral sa tak o vyrovnané kolo.

Druhé kolo pokračovalo v nasadenom tempe. Jeden z najkrajších momentov priniesol Pajtina, ktorý zaznamenal tvrdý ´slam´, ku ktorému po chvíli pridal ďalší sthr na zem. Lejsek sa ale otriasol a po prechode do postoja šiel ďalší takedown na jeho stranu. Záver kola ale zasa patril Pajtinovi, ktorý dvoma takedownami a výdatným ground and poundom vzal kolo na svoju stranu.

Posledné kolo potvrdilo lepšiu pripravenosť Pajtinu, ktorý s prehľadom vydržal útoky Lejska a po takedownoch si podržal súpera až do konca kola.

V súboji dvoch rivalov tak nakoniec jednoznačným rozhodnutím zvíťazil Lukáš Pajtina, ktorý sa predstavil vo výbornej forme a dokázal vo výbornej šachovej partii oplatiť Tomášovi Lejskovi prehru z prvého vzájomného duelu.

Martínek vs. Dittrich

Michal Martínek sa predstavil aj na treťom pokračovaní podujatia Oktagon. Tentokrát sa mu postavil Daniel Dittrich, ktorý mu chcel vziať neporaziteľnosť.

Od úvodu stretnutia to bol ale Martínek, kto diktoval tempo súboja. Aj keď mu prvý pokus o strh ešte nevyšiel, pokus druhý bol už úspešný a bojovní sa dostal do side controlu. Z tejto pozície sa síce Dittrich dokázal ešte dostať, ale následnemu takedownu odolať nedokázal, čo sa mu stalo osudným, keď sa Martínek dostal do full mountu, kde zasypal súpera spŕškou tvrdých úderov. Po tomto tlaku sa dostal Martínek súperovi na chrbát a rear naked chokom dokázal Dittricha ukončiť už v prvom kole.

Martínek: Vedeli sme, že bude slabší na zemi, tak sme šli na zem. Mál som tu tri zápasy, tri KO-čka a mal by som byť na hlavnej karte.  Chcel by som titulový zápas, je jedno s kým.

Paradeiser vs. Široký

Jeden z najkrajších zápasov s parádnym ukončením priniesol duel Jan Široký vs. Ronald Paradeiser. Široký klasicky staval na svojich tvrdých overhandoch, Paradeiser bol zasa podstatne vyšší a tak mal výhodu dosahu.

Súboj začal zbesilou výmenou oboch borcov, ktorí si už od úvodu nič nedarovali. Po tvrdých kolenách Paradeisera a hákoch Širokého to bol nakoniec Paradeiser, ktorému sa presním úderom podarilo poslať súpera k zemi, kde tvrdým ground and poundom pokračoval v snahe ukončiť duel. Široký ale ukázal obrovskú vôľu, dokázal Paradeisera pretočiť a rozdať dávku tvrdých úderov, pričom si súpera podržal až do klaksónu. Prvé kolo tak prinieslo výborné predstavenie.

Do druhého kola vstúpil vo veľkej fazóne Paradeiser, ktorý parádnym naskočeným kolenom takmer súpera knokautoval. Široký ho ale zázračne ustál a tak na rad musela prísť presná kombinácia úderov, ktorá dielo dokonala. Pekné ukončenie mladého talentu Paradeisera!

Paradeiser: Na chrbte som strávil takmer 2 a pol minúty, ale cítil som, že lakte, ktoré dávam zo spodnej pozície boli tvrdé. Veľmi rád dávam naskočené kolená a som rád, že to dnes vyšlo.

Ricignuolo vs. Částková

O jediný ženský duel sa postarali Francúzka Clara Ricignuolo, ktorej sa na poslednú chvíľu postavila domáca reprezentantka Petra Částková, ktorá nahradila zranenú Pavlu Kladivovú.

Súboj sa skončil už v prvom kole, keď česká reprezentanka síce veľmi pekne kontrovala v postoji, kde hrozila lakťami a hákmi, na zemi ale skúsená Francúzka prevzala opraty do svojich rúk. Po takedowne sa Ricignuolo dostala do full mountu, kde ground and poundom zaznamenala výhru na TKO.

Veľký rešpekt ale patrí aj českej reprezentantke, ktorá súbj vzala na poslednú chvíľu a bola od súperky ľahšia o viac ako váhovú kategóriu. Po súboji sa v klietke objavila aj Kladivová, ktorá si s Francúzkou dala staredown, a tak ich spoločný duel zrejme uvidíme na podujatí v Bratislave.

Ricignuolo: Som pripravená. Chcela by som poďakovať súperke, že vzala súboj na poslednú chvíľu, bola silnou oponentkou. Nemám problém bojovať nabudúce s Pavlov.

Malík vs. Tvrdý

Pekný zápas priniesli aj Tomáš Malík a Lukáš Tvrdý, ktorý sa na turnaj dostali na poslednú chvíľu ako náhrada za zrušený zápas Bolo vs. Běle. Nakoniec to bol zverenec RSC Nové Zámky Malík, ktorý bral výhru na body.

Prvé kolo prebehlo vo vyrovnanom duchu, keď si obaja bojovníci vymieňali výmeny v postoji a rozhodcovia mali plné ruky práce s posúdením víťaza. Druhé a tretie dejstvo ale prinieslo zmenu taktiky Malíka, ktorý sa začal pokúšať o takedony, a tie mu aj začali vychádzať. V oboch kolách si súpera dokázal postrážiť na zemi, kde pridával graund and pound, hlavne tvrdé lakte stoja za zmienku. A práve táto zmena taktiky priniesla Malíkovi duhú výhru v priebehu dvoch mesiacov.

Malík: po prvom kole som dostal od trénera radu, že ak to nejde v stoji, tak nech to skúsim na zemi. Kondične som nebol veľmi spokojný, tak na tom musíme zamakať. Súboj bol dohodnutý na poslednú chvíľu, ale predstaviť sa na takomto podujatí, to sa neodmieta.

Kvapil vs. Koželuh

Podujatie Okatgon 3 rozbehol súboj objavu prvej série Mareka Koželuha, ktorý sa ukázal v súboji s Jaroslavom Jartimom a neporazeným prospectom Tomášom Kvapilom.

Celý zápas priniesol takmer identické tri kolá, v ktorých výborným grapplingom nedal Kvapil súperovi šancu, keď Koželuh prežil väčšinu času na svojom chrbte a o víťazovi otváracieho duelu tak nebolo pochýb. Kvapil tak vylepšil svoj rekord na 3-0.

Kvapil: Myslím si, že som predviedol zaujímavý ground and pound. Dúfam, že nabudúce to bude ešte lepšie a súboj ukončím pred limitom.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»OKTAGON 3 – rekapitulácia predzápasov