Rozprávkový obrat, Briti do dokázali. Davies je hrdinom (ohlasy médií)

Ben Davies (vľavo) oslavuje rozhodujúci gól v zápase Francúzsko - Veľká Británia na MS v hokeji 2019.
Ben Davies (vľavo) oslavuje rozhodujúci gól v zápase Francúzsko - Veľká Británia na MS v hokeji 2019. (Autor: Petr David Josek TASR/AP)
TASR|21. máj 2019 o 11:26

Briti sa udržali medzi elitou.

Ohlasy médií na zápas Francúzsko - Veľká Británia (3:4pp) na MS v hokeji 2019 - Košice - Skupina A

BBC: "Veľká Británia dokázala otočiť skóre z 0:3 a po dramatickom triumfe 4:3 po predĺžení nad Francúzskom sa udržala v top kategórii majstrovstiev sveta."

The Star: "Rozprávkový obrat proti Francúzsku znamenal záchranu Veľkej Británie medzi elitou. Briti, hrajúci v A-kategórii prvýkrát od roku 1994, sa v nej udržali po dramatickom víťazstve nad Francúzmi, keď dokázali zmazať trojgólové manko."

L'Équipe: "Francúzi padli s Britániou. Podľahli jej 3:4 po predĺžení a po siedmich prehrách v sérii na Slovensku opúšťajú svetovú elitu."

IIHF.com: "Británia to dokázala! Zvíťazila nad Francúzmi a zostáva medzi elitou. Hrdinom je Ben Davies, ktorého gól v predĺžení rozhodol o záchrane. Francúzi spadli do I. divízie, v najvyššej kategórii hrali nepretržite od roku 2008."

Blesk: "Briti a Taliani sa zachránili. Rakúsko a Francúzsko padajú. Francúzi zostupujú po dvanástich rokoch. Dramatický zápas rozhodol v čase 62:03 útočník Ben Davies."

MS v hokeji: Momentky zo zápasu Francúzsko - Veľká Británia: fotogaléria

21.5.2019

APA: "Rakúsky národný tím opäť vypadol z elitnej kategórie. Slabé brankárske výkony, množstvo chýb v ofenzíve a výpadok formy potenciálnych tvorcov hry sa podpísali pod sedem prehier za sebou v Bratislave. Na záver nedokázalo mužstvo zdolať ani nováčika Taliansko, ktorý mal pritom v kádri desať hráčov z druhotriednej Alpskej hokejovej ligy."

Kurier: "Rakúsky hokej je opäť druholigový. Národný tím prehral v rozhodujúcom dueli s nováčikom Talianskom 3:4 po nájazdoch a musí ísť opäť do béčka. A to na šampionáte, na ktorom sa zdalo byť udržanie také jednoduché, ako už dlho nebolo."

fisg.it: "Misia splnená! Družina trénera Claytona Beddoesa uzavrela svoje dobrodružstvo v Bratislave úspechom nad Rakúskom, ktoré dokázala zdolať 4:3 po nájazdoch a udržala sa v top kategórii aj pre rok 2020."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Rozprávkový obrat, Briti do dokázali. Davies je hrdinom (ohlasy médií)