Od začiatku kariéry nevynechal zápas. Hráč Anaheimu odohral 738. duel za sebou

Andrew Cogliano (vzadu) ešte počas svojej kariéry v NHL nechýbal v žiadnom zápase.
Andrew Cogliano (vzadu) ešte počas svojej kariéry v NHL nechýbal v žiadnom zápase. (Autor: SITA/AP)
TASR|21. dec 2016 o 11:40

Andrew Cogliano nastúpil v každom zápase NHL od 4. októbra 2007.

MONTREAL. Kanadský hokejista Andrew Cogliano strelil v noci na stredu jediný gól Anaheimu pri prehre 1:5 na ľade Montrealu, ale už len to, že nastúpil, mu prinieslo zápis do histórie. Dvadsaťdeväťročný útočník odohral 738. zápas v NHL bez prerušenia a v tejto štatistike sa posunul na piate miesto.

Prekonal sériu obrancu Jaya Bouwmeestera (737).

Majiteľom najdlhšej série je bývalý útočník Doug Jarvis. V rokoch 1975 až 1987 odohral v profilige 964 stretnutí za sebou bez jedinej prestávky a počas kariéry nevynechal ani jeden duel v základnej časti.

Coglianova šnúra je najdlhšia aktívna, ťahá ju od začiatku svojej kariéry v NHL - od 4. októbra 2007. Odohral osem plných osemdesiatdvazápasových porcií v základnej časti, ako i celú skrátenú sezónu 2012/2013.

"Mal som šťastie, že sa mi počas kariéry vyhli zranenia. Rád sa ale pochválim, ako pristupujem k hokeju počas letnej prípravy, a tiež tým, že sa obklopujem dobrými ľuďmi. To mi v tomto smere pomohlo," vyznal sa pre agentúru AP.

Ak sa mu budú vyhýbať zranenia, môže v tejto sezóne poskočiť aj na štvrté miesto v historickom poradí, ktoré drží Craig Ramsey so 776 zápasmi bez prerušenia.

Andrew Cogliano ozdobil svoj 738. štart za sebou gólom do siete Montrealu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Od začiatku kariéry nevynechal zápas. Hráč Anaheimu odohral 738. duel za sebou