Obranca Lokerenu Mertens vo štvrtok zomrel

V roku 2004 skonal tesne pred koncom zápasu maďarský futbalista Miklós Fehér. Snímka je z hráčovho pohrebu.
V roku 2004 skonal tesne pred koncom zápasu maďarský futbalista Miklós Fehér. Snímka je z hráčovho pohrebu. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. apr 2015 o 17:47

Mladý Belgičan tak rozšíril smutný zoznam futbalistov, ktorí skonali na srdcové problémy počas zápasu.

BRUSEL. Belgický futbalový obranca Gregory Mertens vo štvrtok vo veku 24 rokov zomrel. Hráč Lokerenu bol v kritickom stave po tom, čo utrpel srdcový kolaps v pondelňajšom zápase B-tímov proti KRC Genk.

Bývalý mládežnícky reprezentant Belgicka skolaboval po 25 minútach hry. Lekári oboch mužstiev a privolanej rýchlej lekárskej pomoci sa ho pokúsili oživiť defibrilátorom.

Mertens v inkriminovnom zápase

Následne ho previezli do nemocnice v Genku a zápas predčasne ukončili.

Hovorca klubu Herman Van De Putte vo štvrtok pre agentúru Reters uviedol, že hráčov stav sa zhoršil a jeho rodina súhlasila s odpojením od prístrojov, ktoré ho udržiavali pri živote.

"So smútkom oznamujeme, že Gregory Mertens zomrel," oznámilo vedenie klubu, podľa ktorého nič predtým nenaznačovalo, že by mal problémy so srdcom.

Stopér Mertens pôsobil v Lokerene vyše roka. Predtým hral za Cercle Bruggy. Je bývalým reprezentantom "červených diablov" do 21 rokov a na pár zápasov nastúpil aj v Európskej lige UEFA. V prvom tíme odohral 15 zápasov.

V minulosti skonali na srdcové problémy počas zápasu napríklad maďarský futbalista Miklós Fehér, kamerunský reprezentant Marc Vivien Foe, prípadne obranca FC Sevilla Antonio Puerta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Obranca Lokerenu Mertens vo štvrtok zomrel