Objav sezóny Cehlárik podpísal novú zmluvu s Luleou

Peter Cehlárik
Peter Cehlárik (Autor: http://www.luleahockey.se/)
SITA|5. mar 2013 o 14:14

Je to rozumný hráč, ktorý sa môže zaradiť medzi špičkových hokejistov, uviedol športový riaditeľ Lulea Hockey Lars Bergström.

LULEA. Jeden z objavov tejto hokejovej sezóny Peter Cehlárik podpísal novú zmluvu so švédskym tímom Lulea Hockey. S momentálne štvrtým mužstvom tabuľky elitserien sa dohodol na trojročnom kontrakte. Lulea má pred posledným kolom rovnaký počet bodov ako tretí Färjestad a o tri zaostáva za druhým HV 71.

Sedemnásťročný odchovanec žilinského hokeja prišiel do Luley v minulej sezóne. V tejto sa cez dorast a juniorské mužstvo prepracoval až do prvého, za ktoré nastúpil v elitserien zatiaľ na sedem stretnutí.

V najvyššej švédskej súťaži strelil Cehlárik 3 góly a pridal 3 asistencie. V elitserien sa stal najmladším strelcom gólu v histórii.

"Pred sezónou som mal za cieľ nastúpiť na pár zápasov za prvé mužstvo. Cítil som sa skvele, keď prišla ponuka na trojročnú zmluvu. Snažil som sa vždy tvrdo pracovať. Teraz by som chcel dostať šancu v niektorom zo zápasov play-off, aj keď viem, že po uzdravení viacerých hráčov to bude veľmi ťažké," uviedol podľa klubového webu Cehlárik.

Žilinčan bude Slovensko v závere sezóny reprezentovať na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov.

"Je skvelé, že si talenty ako Peter zvolili na svoj ďalší rast Luleu. Dostal šancu a naplno ju využil. Je to rozumný hráč, ktorý sa už dostal na vysokú úroveň a môže sa zaradiť medzi špičkových hokejistov," uviedol pre klubový web športový riaditeľ Lulea Hockey Lars "Osten" Bergström.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Objav sezóny Cehlárik podpísal novú zmluvu s Luleou