O Jurčinu sa zaujíma Calgary aj Washington

Milan Jurčina (vpravo) sa možno v drese Columbusu dlho neohreje.
Milan Jurčina (vpravo) sa možno v drese Columbusu dlho neohreje. (Autor: SITA/AP)
SITA|3. mar 2010 o 12:30

Slovenský hokejový obranca Milan Jurčina možno v stredu v posledný deň prestupového obdobia opäť zmení klub v zámorskej NHL.

COLUMBUS. Po decembrovom príchode do Columbusu z Wahingtonu sa o jeho služby podľa Columbus Dispatch zaujímajú dva kluby - Calgary Flames a prekvapujúco aj Washington Capitals.

Podľa zámorských médií Jurčinova cena vzrástla po dobrých výkonoch v drese slovenskej reprezentácie na XXI. zimných olympijských hrách v kanadskom Vancouveri, kde Slováci obsadili konečné 4. miesto. Kým záujem Calgary až tak neprekvapuje, interes mužstva z hlavného mesta USA je menším šokom.

Veď práve tento klub ho v priebehu tejto sezóny vymenil spolu s Chrisom Clarkom do Blue Jackets za Jasona Chimeru. Dvadsaťšesťročný Jurčina odohral v drese Columbusu 17 duelov s bilanciou 1 gól a 2 asistencie. Na ľade chýbal v úvodnom zápase "modrokabátnikov" po olympijskej prestávke, podľa informácií z vnútra klubu má rodák z Liptovského Mikuláša zdravotné problémy.

Okrem Jurčinu prijíma generálny manažér Columbusu ponuky aj na útočníka Raffiho Torresa, o ktorého sa údajne zaujímajú Pittsburgh, Philadelphia a Boston. Jurčina v minulosti okrem Washingtonu pôsobil aj v Bostone, na svojom konte má 319 zápasov so ziskom 15 gólov a 38 asistencií.

Svatoš pripravený na výmenu

Slovenský hokejový útočník Colorado Avalanche Marek Svatoš má pobalenú výstroj buď na dvojzápasovú šnúru na ihriskách súperov, alebo na sťahovanie do nového pôsobiska - Chicaga alebo San Jose. V stredu sa skončí prestupový termín v NHL, o výmene dvadsaťsedemročného pravého krídelníka sužovaného zraneniami sa hovorí počas celej sezóny.

"Keď to príde, tak to príde. Som na to pripravený. Snažím sa na to nemyslieť. Uvidíme," konštatoval pre Denver Post na margo prestupového šumu okolo svojej osoby Svatoš, ktorý v pondelok po olympijskej prestávke hral proti Detroitu v druhom útoku "lavín" s Mattom Duchenem a Wojtekom Wolskim. V tejto sezóne poznamenanej problémami so slabinami a kolenom nazbieral v 44 zápasoch len 16 bodov (6+10) a -11 bodov v hodnotení +/-.

"Snažím sa. Skúšam to. Je to otázka dôvery vo mňa," poznamenal útočník, ktorý sa stane v júli neobmedzeným voľným hráčom. V tejto sezóne zaťažuje platový strop svojho zamestnávateľa sumou 2,2 milióna USD: "Hral som tu šesť rokov. Vždy som tu bol šťastný, no uvidíme, čo sa v najbližších hodinách stane."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»O Jurčinu sa zaujíma Calgary aj Washington