Nuda či trápenie. Van Gaal sa dostal znova do sporu s fanúšikmi

Louis van Gaal.
Louis van Gaal. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. dec 2015 o 11:18

Nechápem fanúšikov, že z tribún kričia: Útok, útok, útok, hovoril skúsený tréner Manchestru United.

MANCHESTER. Nuda, trápenie a ofenzívna bezmocnosť. Futbalisti Manchestru United opäť nenadchli fanúšikov na Old Trafforde a po bezgólovej remíze s West Hamom si na svoju adresu vypočuli spomínané prívlastky viažuce sa na herný prejav tímu.

Tréner Louis van Gaal sa navyše znova dostal do sporu s rozhorčenými fanúšikmi.

Nevyužili šance

Ani proti "kladivárom" nezmenil holandský kouč taktické rozostavenie 4-2-3-1. V prvom dejstve si jeho zverenci vypracovali niekoľko príležitostí, z ktorých najväčšiu spálil Anthony Martial.

Po zmene strán mohli skórovať aj Marouane Fellaini, Juan Mata, Bastian Schweinsteiger či Jesse Lingard, no bezzubosť v zakončení domácim opäť zväzovala ruky.

Zostrih zápasu.

"Nechápem fanúšikov, že z tribún kričia: ´Útok, útok, útok´. My sme útočný tím, nie sme West Ham. A to sa nestalo len v tomto stretnutí, ale takmer v každom jednom. Na trávniku sme pravidelne lepší ako náš súper. Toto prekliate obdobie jednoducho musíme zlomiť," domnieva sa holandský taktik.

West Hamu sa nepodarilo udržať čisté konto v uplynulých deviatich dueloch. Na Old Trafforde pritom mohol aj vyhrať, ak by premenil svoje ojedinelé šance. Napríklad takú, akú mal Victor Moses sám zoči-voči Davidovi de Geovi.

"Nikto nemôže povedať, že zápas bol nudný, hoci sa skončil 0:0," vyslovil sa tréner Londýnčanov Slaven Bilič.

Čaká ich Liga majstrov

Na druhej strane domáci kormidelník sa dostal pod ešte ostrejšiu paľbu kritiky. Fanúšikovia ho porovnávajú so Sirom Alexom Fergusonom, ktorý neuhral bezgólovú remízu s tímom ani raz za posledných 116 stretnutí na lavičke United.

U Van Gaala sa výsledok 0:0 stáva pravidelným. "Na jednej strane chápem ich frustráciu. My sme ale bojovali až do konca. Pred ich očami hral fantastický tím, ktorý celý čas dominoval. Vždy je náročné útočiť proti tímu, ktorý bráni v hĺbke 40 metrov na svojej polovici," dodal Van Gaal.

Jeho tím čaká cez týždeň náročná úloha. Ak chce pomýšľať na jarné osemfinále Ligy majstrov, musí v B-skupine vyhrať vo Wolfsburgu. V opačnom prípade mu zostane "len" šestnásťfinále Európskej ligy.

"Je to ťažká úloha, no pozerám sa na svoj tím a na nič iné. Musíme vyhrať vo Wolfsburgu, tým pádom musíme skórovať. Ideme do toho," vyhlásil s odhodlaním skúsený kouč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Nuda či trápenie. Van Gaal sa dostal znova do sporu s fanúšikmi