NSAC vyriešila ďalší diel skladačky vedúci k Khabibovmu návratu

Adrián Mečiar|23. máj 2019 o 02:00

Ďalší zápas Khabiba Nurmagomedova by mohol byť obzvlášť pre európskych divákov úžasným zážitkom.

Nevadská atletická komisia (NSAC) vyslyšala želanie tímu Khabiba Nurmagomedova.

Abubakar Nurmagomedov a Zubaira Tukhugov kvôli svojej účasti v potyčke, čo sa odohrala po skončení hlavného zápasu turnaja UFC 229, dostali ročné tresty od NSAC. Tie im mali vypršať až v októbri, teda presne rok po najsledovanejšom MMA podujatí všetkých čias, lenže pôvodné rozhodnutie bolo napokon predsa poupravené. 

Obom bolo udelené skrátenie trestu o 35 dní. Dôvodom bola skutočnosť, že narozdiel od Khabiba Nurmagomedova, A. Nurmagomedov a Tukhugov spočiatku nedostali možnosť skrátiť si tresty verejnoprospešnými prácami. NSAC vyhodnotila ich námietku za odôvodnenú a túto príležitosť im dodatočne ponúkla.

A. Nurmagomedov a Tukhugov okrem pokuty vo výške 25-tisíc dolárov, ktorú už zaplatili, musia venovať 10 hodín práci s mládežou.

Skrátením trestu o 35 dní sa splní podmienka, ktorú si Khabib dávno určil za prvoradú. Šampión ľahkej váhy ihneď avizoval, že sa znova nepostaví do klietky až do momentu, kedy vypršia tresty jeho tímových kolegov.

Tento rok NSAC tak otvára cestu pre plánovaný zápas medzi Khabibom a Dustinom Poirierom. UFC chce vidieť súboj o zjednotenie opaskov v ľahkej váhe 7. septembra v Abú Dhabí, kde sa bude konať galavečer UFC 242.

UFC 242 môže byť zaujímavým turnajom nielen kvôli pravdepodobnému ďalšiemu duelu Khabiba Nurmagomedova, ale obzvlášť pre európskych divákov aj jedinečným časom.

ESPN zatiaľ uvádza, že hlavná karta by mala začať 7. septembra o 14:00 ET, čo pre nás znamená 20:00 SEČ. Predzápasy by mali byť na programe od 16:15. UFC sa tým pádom prispôsobí miestnemu času v Spojených arabských emirátoch.

Pre predaj PPV, ktorý po úplnom prechode na ESPN aj tak zažíva krušné časy, nejde o príliš dobré znamenie, avšak pre Európanov by mohlo ísť o úžasnú šancu vychutnať si počítaný turnaj s hlavným zápasom Nurmagomedov-Poirier v sobotnom prime-time.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»NSAC vyriešila ďalší diel skladačky vedúci k Khabibovmu návratu